اگر میخواهید یک جستجوگر حرفهای و کاربلد باشید، هیچ راهی به جز تسلط بر روشهای سرچ حرفه ای در گوگل ندارید! بهنظر شما تفاوت یک جستجوگر حرفهای با یک جستجوگر عادی در چیست؟!
اوایل وقتی مشغول جستجو مطلبی در گوگل بودم، ساعتها غرق مطالعه و چرخیدن بین صفحات مختلف میشدم و حتی گذر زمان را حس نمیکردم. گاهی اوقات حتی مقالهای کامل را میخواندم و در آخر به جواب سوالم نمیرسیدم! واقعاً عذابآور بود و کلی حرص میخوردم.
قطعاً برای شما هم این اتفاق پیشآمده که گاهی در هنگام سرچ با گوگل از نتایج ظاهرشده روی صفحهنمایش راضی نیستید و دوباره از اول شروع به جستجو با کلماتی دیگر میکنید. البته که گوگل یک موتور جستجوی هوشمند و فقط با تایپ چند کلمه بههمریخته نیز تا حدود زیادی قادر به تشخیص سؤال موردنظر در ذهنتان است. ولی بااینوجود برای یافتن جواب مناسب و دقیق در گوگل باید با روشها و تکنیکهای مناسب برای جستجو در گوگل آشنا باشید! در بدترین حالت ممکن، شما مجبور به مطالعه مقالات بلندبالا با اطلاعات بیربط به موضوع سرچتان میشوید تا درنهایت (شاید) به جواب موردنظر برسید.
ولی سؤال اصلی این است: «آیا شما اینقدر وقت اضافه دارید که با سرچ بیهوده و بیاساس در گوگل تلف شود؟!» جواب من بهشخصه یک «نه!» بزرگ همراه با جیغ است! وقت و زمان شما ارزشمندترین دارایی شماست. من بعد از گذشت سالها و مطالعه بسیار در مورد بهترین روشهای سرچ حرفه ای در گوگل به اسرار و تکنیکهای خارقالعادهای پی بردم که در ادامه آنها را با شما به اشتراک میگذارم. با استفاده از این روشها دیگر زمان خود را برای جستجو در اینترنت بیهوده تلف نمیکنم.
پس اگر شما هم بهدنبال رازهای جستجو در گوگل بهصورت حرفهای هستید، دیگر وقت آن رسیده که با یادگیری و استفاده از تکنیکهای گلچین و جادویی در این مقاله تمام اطرافیان خود را شگفتزده کنید.
سرچ حرفه ای در گوگل با تکنیکهای جادویی!
بیشک موتورهای جستجو زیادی روی هر کامپیوتر و سیستمی وجود دارد، اما گوگل به معنای واقعی یک چیز دیگر است! گوگل حدوداً دارای بیش از یک میلیون سرور در سرتاسر جهان و تقریباً 86 درصد از جستجوها در فضای وب را به خود اختصاص داده است. بدین معنی که روزانه چندین میلیارد جستجو و حدود 24 پتابایت داده در گوگل پردازش میشود. این آمار شگفتانگیز است!
قطعاً این آمار نشاندهنده میزان محبوبیت و کارایی موتور جستجوگر گوگل در میان کاربران جهان است. اما این موضوع دلیل نمیشود که گوگل توانایی خواندن ذهن شما را داشته باشد! گوگل جادوگر نیست! راهحل این معضل چیست؟! فقط کافی است تا شما بهعنوان یک کاربر حرفهای و متخصص با تکنیکها و شاید به عبارتی دیگر با اسرارهای جستجو در گوگل آشنا شوید تا درنهایت یک سرچ حرفه ای در گوگل را تجربه کنید.
چرا در جمله بالا از کلمه اسرار استفاده کردم؟! خب دلیل آن واضح است. بسیاری از کاربران گوگل و حتی جستجوگران حرفهای از وجود این تکنیکها بیخبرند. قطعاً شما بعد از مطالعه این مقاله دیگر آدم سابق نیستید و بهراحتی مسیر خود را از کاربران عادی جدا کرده و به جمع حرفهایها میپیوندید.
1 – دقت و جزئیات سرچ را با استفاده از گیومه بالا ببرید!
شاید شما هم متوجه این موضوع شده باشید که وقتی عبارتی را در گوگل جستجو میکنید، نتایج گوگل شامل تمام صفحات متناسب با کلمات سرچشده بدون هیچگونه نظم و ترتیب خاصی است. حال اگر میخواهید یک جستجوی دقیق و حرفهای داشته باشید، باید عبارت موردنظر خود را در ” … ” قرار بدهید.
در این حالت دیگر گوگل فقط صفحاتی را به شما نشان میدهد که شامل عبارت دقیق داخل گیومه (” … “) با همان نظم و ترتیب خاص است. این روش سرچ باعث میشود تا نتایج مرتبطتر و دقیقتری را دریافت کنید.
2 – کلمات غیرضروری را در هنگام سرچ حرفه ای در گوگل فیلتر کنید!
اگر بعضی از کلمات را در نتیجه جستجو لازم ندارید و بهعبارتدیگر تمایل به فیلتر آنها دارید، بهراحتی از علامت منفی (-) استفاده کنید. استفاده از علامت منفی در هنگام جستجو در گوگل هیچ محدودیتی ندارد و شما به تعداد دلخواه اجازه استفاده از این علامت را دارید.
این کار باعث افزایش دقت شما برای داشتن یک سرچ حرفه ای در گوگل میشود و نتایج را تا حد زیادی محدود میکند. برای مثال اگر بهدنبال محصولات آیفون بهغیراز آیپد هستید، باید عبارت زیر را در گوگل تایپ کنید.
“محصولات آیفون” -آیپد
3 – معنای دقیق کلمات را به روشی حرفهای پیدا کنید!
گاهی اوقات شما فقط بهدنبال یافتن معنای یک کلمه هستید و هیچ اطلاعات دیگری در مورد آن کلمه احتیاج ندارید. سرچ آن کلمه بهصورت عادی در گوگل قطعاً نتایج مختلفی را برایتان پیدا میکند. در این حالت بهتر است تا یک سرچ حرفهای در گوگل انجام دهید. چطوری؟! فقط کافی است تا علامت (~) را جلو کلمه موردنظر خود تایپ کنید و فقط معنا و مفهوم آن را دریافت کنید.
برای مثال به این عبارت توجه کنید. (انرژی هستهای~)
4 – محاسبات سخت و پیچیده را به گوگل واگذار کنید!
شما هم قطعاً مثل من نیاز به یک برنامه محاسبات پیشرفته ریاضی را در زندگی خود احساس میکنید. اگر حسابدار باشید و شبانهروز با اعداد و درصد سروکله بزنید که دیگر از واجبات است. اما این موضوع هم هیچ جای نگرانی ندارد. گوگل همیشه مشکلات را حل میکند.
فقط کافی است تا عبارت Calculator یا همان ماشینحساب را در نوار سرچ گوگل جستجو و محاسبات خود را به گوگل واگذار کنید. برای مثال اگر شما حسابدار هستید و همیشه برای محاسبه میزان تخفیفهای کالاهای موجود به مشکل برمیخورید، استفاده از این تکنیک بسیار مؤثر است.
همچنین عبارت کلیدی زیر میتواند با اعداد دلخواه شما جایگزین شده و بهسرعت نتیجه را به شما نشان دهد. برای مثال برای محاسبه تخفیف 20 درصدی بر روی یک محصول 500 هزارتومانی فقط کافی است تا عبارت زیر را در نوار جستجو گوگل تایپ کنید.
What is the 20% of 500000
5 – تکنیک سرچ حرفه ای در گوگل با کلمه :site
زمانی که شما بهدنبال جستجوی عبارت موردنظر خود در سایت مشخصی هستید، دیگر احتیاجی به تایپ آدرس سایت در نوار سرچ گوگل و واردشدن به سایت نیست. با یک ترفند و شگرد زیرکانه میتوانید از همان ابتدا به جستجو در سایت موردنظر خود بپردازید.
فقط کافی است تا کلمه :site را تایپ و بعد از آن نیز آدرس سایت را وارد کنید. در آخر نیز کلمه کلیدی خود را نوشته و دکمه اینتر را فشار دهید. در این حالت گوگل فقط در همان سایت خاص به جستجو کلمه کلیدی میپردازد. به مثال زیر توجه کنید.
“اخبار ایران” Site: mehrnews.com
6 – آدرس IP سیستم خود را بشناسید!
قطعاً از این موضوع اطلاع دارید که هر دستگاه الکترونیکی دارای یک IP مشخص و منحصربهفرد است. برای شناخت IP دستگاه خود فقط کافی است تا عبارت «What’s my IP» را در گوگل سرچ کنید. شناخت IP کامپیوتر، لپتاپ یا موبایل شما میتواند برای مسائل امنیتی مفید واقع شود.
7 – شبکههای اجتماعی را سریع و راحت پیدا کنید
اگر بهدنبال شبکههای اجتماعی برندهای معروف و خاص هستید، بهراحتی میتوانید با یک تکنیک سرچ ساده ولی حرفهای این شبکههای اجتماعی را پیدا کنید. فقط کافی است تا نام شبکه اجتماعی موردنظر به همراه علامت @ و سپس نام شبکه اجتماعی را در نوار سرچ گوگل تایپ کنید. برای مثال اگر بهدنبال آدرس اینستاگرام برند اپل هستید، باید عبارت زیر را سرچ کنید.
Instagram @apple
8 – دیگر وضعیت آبوهوا شما را غافلگیر نمیکند!
قطعاً شما در هنگام سفر یا برنامهریزی برای هر برنامه خاصی به دانستن شرایط آبوهوا احتیاج دارید. این کار برای گوگل سادهترین کار دنیاست و اتفاقاً بسیار هوشمندانه نیز این کار را برای شما انجام میدهد. چطوری؟! فقط کافی است تا کلمه weather را در گوگل سرچ کنید و گوگل بهصورت پیشفرض شرایط آبوهوایی منطقه را باتوجهبه IP سیستم شما نمایش میدهد.
اگر هم قصد اطلاعیافتن از شرایط جوی شهر یا مناطق دیگری را دارید، اصلاً جای هیچ نگرانی نیست. شما با تایپ نام همان منطقه قبل یا بعد از کلمه weather بهراحتی از آبوهوای آن منطقه نیز اطلاع پیدا میکنید.
9 – نقشه دقیق هر شهر را با جزئیات آن ببینید!
اگر در سفر هستید و یا بهدنبال یک مکان خاص میگردید، نقشه گوگل این روند را برای شما ساده میکند. شما میتوانید با تایپ عبارت :map و سپس نوشتن اسم شهر موردنظر خود به نقشه دقیق همان شهر دسترسی پیدا کنید. برای مثال این عبارت برای دسترسی به نقشه شهر اصفهان مورد استفاده قرار میگیرد.
shiraz:Map
10 – اطلاعات دقیق هر تصویر را به دست آورید!
روشی که در ادامه برایتان توضیح میدهم به نام جستجوی معکوس تصویر نام دارد. به کمک این قابلیت شما میتوانید یک تصویر را در بخش image گوگل آپلود و سپس اطلاعات دقیق و کاملی را در مورد تصویر کسب کنید. این روش برای زمانی که بهدنبال دریافت اطلاعات دقیق در مورد یک تابلو نقاشی یا اثر هنری هستید بسیار کاربردی است.
11 – وبسایتهای مشابه با یکدیگر را پیدا کنید!
تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که چگونه میتوان سایتهای مشابه با یک سایت خاص را در گوگل پیدا کرد؟! برای مثال اگر شما طرفدار اخبار تکنولوژی هستید و فقط سایت verge را در میان تمام سایتهای خارجی معتبر برای دریافت آخرین اخبار تکنولوژی روز دنیا میشناسید، به کمک روش زیر میتوانید تمامی سایتهای مشابه با این سایت را در گوگل پیدا کنید.
فقط کافی است تا از اپراتور :related استفاده کنید و نام سایت موردنظر خود را پس از این عبارت درج کنید.
Theverge.com:Related
12 – جستجوی فایل با فرمتهای مشخص
اگر شما بهدنبال اطلاعات خاصی در مورد یک موضوع مشخص هستید و فقط فایلهای pdf یا فقط فایلهای وورد را در این زمینه لازم دارید، این روش سرچ همهچیز را برای شما ساده و راحت میکند. برای مثال اگر شما فایلهای پیدیاف در زمینه انرژی هستهای لازم دارید، سرچ شما باید به این صورت باشد. موضوع سرچ:فرمت فایل
انرژی هستهی:pdf
13 – جستجوی کلیدواژه فقط در عناوین مقالات یا آدرس URL
به کمک اپراتور intitle: میتوانید صفحاتی را پیدا کنید که کلیدواژه موردنظر ما فقط در عناوین آن استفاده شده باشد. برای مثال اگر شما بهدنبال مطالبی هستید که کلمه کوانتوم فقط در عنوان آنها استفاده شده باشد، بهراحتی با استفاده از این تکنیک نتایج جستجوی خود را محدود میکنید. گوگل در این حالت از سرچ دیگر صفحاتی که کلمه موردنظر شما در متن آنها موجود باشد را نمایش نمیدهد.
“کوانتوم” Intitle:
همچنین اگر بهدنبال همان کلمه خاص در آدرس url وبسایتی هستید، از تکنیک مشابه استفاده کنید.
“کوانتوم” Inurl:
تکنیکها و روشهایی که در این مقاله به آن اشاره شد به شما کمک میکند تا همانند یک کاربر حرفهای در گوگل به جستجو بپردازید و دیگر با بنبست و ناامیدی در سرچهایتان روبرو نشوید. فراموش نکنید که استفاد از این تکنیکها باعث میشود تا تجربه سرچ حرفه ای در گوگل داشته باشید.
کاربر حرفهای همیشه بهصورت حرفهای در گوگل جستجو میکند!
فراموش نکنید که برای دریافت اطلاعات دقیق و مرتبط با موضوع سرچ خود در گوگل باید حتماً به روشی حرفهای به جستجو بپردازید. علاوه بر این آشنایی با تمامی این تکنیکها و اسرار در هنگام جستجو به شما لذت سرچ حرفه ای در گوگل را میبخشد. این تکنیکها به شما کمک میکند تا با دنیای جدیدی در گوگل آشنا شوید. به نظر من هر کدام از این تکنیکها در زمان و شرایط خاصی میتواند راهگشای شما باشد؛ بنابراین روش استفاده از آنها را یاد بگیرید.
اسرار و رموز گوگل در هنگام سرچ بسیار زیاد هستند و در این مقاله تلاش کردم تا به کاربردیترین و موثرترین روشها و تکنیکهای جستجو در گوگل اشاره کنم. امیدوارم که از این روشها استفاده و تاثیرات و نتایج آن را با چشمان خود مشاهده کنید. همچنین برای اطلاع از آخرین و جدیدترین اخبار تکنولوژی روز دنیا روی لینک کلیک کنید. مطالعه این اخبار هیجانانگیز را از دست ندهید.
اگر تمایل به شناخت بهتر شرکت گوگل و فعالیتهای آن دارید، به شما پیشنهاد مطالعه مقاله شرکت گوگل و سرمایهگذاری کلان 9 میلیاردی در بخش داخلی را میدهم.
کدام یک از تکنیکهای ذکرشده در بالا برای شما کاربردیتر و مفیدتر است؟! آیا شما هم با رازها و تکنیکهای دیگری برای تجربه یک سرچ حرفه ای در گوگل آشنایی دارید؟ حتماً نظرات ارزشمند خود را با ما در قسمت کامنت به اشتراک بگذارید تا ما و دیگر کاربران از این اطلاعات ارزشمند استفاده کنیم.
منبع: https://www.humanics-es.com/howtosearch.htm
خسته نباشید ویژه خدمت مهندس شکوری عزیز