چطور قابلیت مولتی تسکینگ (Multi-window) در اندروید را فعال کنیم؟

قابلیت مولتی تسکینگ (Multi-window) در اندروید

آیا تا به حال برای‌تان پیش آمده است که بخواهید به طور همزمان از دو اپلیکیشن استفاده کنید؟ اگر اینطور است، شانس با شما یار بوده است!

اکثر دستگاه‌های جدید اندروید این امکان را به شما می‌دهند که از دو اپلیکیشن به صورت همزمان استفاده کنید. فعال کردن این قابلیت آسان است! در این مطلب نحوه استفاده از قابلیت مولتی تسکینگ (Multi-window) در اندروید را به شما آموزش می‌دهیم (بعلاوه چند ترفند جالب دیگر)! حتما این مطلب را بخوانید تا مثل یک فرد حرفه‌ای از گوشی اندروید‌تان استفاده کنید.

مولتی تسکینگ با چه دستگاه‌هایی سازگار است؟

اگر دستگاه اندروید شما اندروید 7.0 یا بالا‌تر باشد، می‌توانید قابلیت مولتی تسکینگ را از قسمت Recent Apps  فعال کنید. قابلیت  Multi-Window این امکان را به شما می‌دهد که در آن واحد، از دو اپلیکیشن استفاده کنید. دستگاه‌های سامسونگ گلکسی نیز قابلیت مشابهی دارند.

چطور از قابلیت مولتی تسکینگ (Multi-window) در اندروید استفاده کنیم؟

نحوه فعال کردن قابلیت مولتی تسکینگ در اندروید اصلا سخت نیست! طبق مراحل زیر پیش بروید و از این ترفند موبایل لذت ببرید.

روش اول: با استفاده از اندروید 7.0 یا بالاتر

برای استفاده از قابلیت مولتی تسکینگ در اندروید 7.0 یا بالا‌تر، طبق مراحل زیر عمل کنید:

بر روی دکمه Recent Apps بزنید

این دکمه در سمت راست دکمه Home قرار دارد و به شکل یک مربع دیده می‌شود. اگر ورژن اندروید شما 7.0 یا بالا‌تر باشد، می‌توانید از قابلیت  Multi-Window برای دیدن دو اپلیکیشن به صورت همزمان استفاده کنید. این قابلیت در ورژن‌‌های قدیمی‌تر اندروید موجود نیست. همچنین، دستگاه‌هایی که صفحه نمایش کوچکی دارند نیز از این قابلیت برخوردار نیستند.

از کجا بدانیم ورژن اندرویدمان چیست؟ وارد تنظیمات دستگاه (Settings) شوید. در پایین‌ترین قسمت تنظیمات، گزینه About را انتخاب کنید. سپس بر روی گزینه “Software Info” کلیک کنید. در این قسمت، می‌توانید ورژن اندروید خود را ببینید.

قابلیت مولتی تسکینگ (Multi-window) در اندروید

2. بر روی گزینه  “Multi-Window” در سربرگ اپلیکیشن کلیک کنید.

در قسمت recent apps می‌توانید این گزینه را بر روی سربرگ اپلیکیشن‌‌ها ببینید. آیکن این گزینه، شبیه دو مستطیل است که بر روی یکدیگر قرار گرفته باشند.

توجه کنید که تمام اپلیکیشن‌ها از قابلیت مولتی تسکینگ پشتیبانی نمی‌کنند. بنابراین، تمام اپلیکیشن‌ها این دکمه را نخواهند داشت.

3. همین گزینه را بر روی اپلیکیشن دوم انتخاب کنید

تا این مرحله، شما قابلیت Multi-Window را بر روی یکی از اپلیکیشن‌ها فعال کرده‌اید. حالا، باید اپلیکیشن دومی که می‌خواهید از آن به صورت همزمان استفاده کنید را هم انتخاب کنید.

همین دکمه را بر روی سربرگ اپلیکیشن دوم هم فعال نمایید. به این صورت، اپلیکیشن دوم مورد نظر شما در نیمه پایینی صفحه نمایش ظاهر خواهد شد.

قابلیت مولتی تسکینگ (Multi-window) در اندروید

4. سایز اپلیکیشن را تنظیم کنید

در وسط صفحه، یک خط کوچک (اسلایدر) به چشم می‌خورد. با Drag کردن این اسلایدر (کشیدن و رها کردن آن) می‌توانید سایز اپلیکیشن‌ها را به دلخواه‌تان تنظیم کنید. می‌‌توانید سایز آن‌ها را طوری تنظیم کنید که یکی از اپلیکیشن‌ها کمی بزرگ‌تر، یا کمی کوچک‌تر، باشد.

5. برای بستن برنامه، اسلایدر را به بالا یا پایین بکشید

اگر اسلایدر را به سمت بالای صفحه بکشید، اپلیکیشن بالایی بسته می‌شود. اگر اسلایدر را به سمت پایین صفحه بکشید، اپلیکیشن پایینی بسته خواهد شد.

6. برای دیدن صفحه اصلی‌تان (یا همان Home Screen) بر روی گزینه Home کلیک کنید.

7. برای عوض کردن برنامه پایینی، بر روی یک اپلیکیشن کلیک کنید.

زمانی که به صفحه اصلی‌تان می‌روید، می‌توانید با کلیک کردن بر روی یک اپلیکیشن، آن را جایگزین اپلیکیشن پایینی کنید.

قابلیت مولتی تسکینگ (Multi-window) در اندروید

روش دوم: نحوه فعال‌سازی مولتی تسکینگ در سامسونگ گلکسی

 

1.     بر روی گزینه Multitasking کلیک کنید.

این گزینه، در پایین صفحه نمایش و در سمت چپ گزینه Home قرار دارد.

 

2.     بر روی دکمه Multi-Window کلیک کنید

این دکمه در کنار اپلیکیشن‌‌های این لیست قرار دارد. این دکمه را می‌توانید در سربرگ اپلیکیشن‌ها، کنار گزینه “X” ببینید. با این کار، اپلیکیشن مورد نظر شما در نیمه بالایی قرار می‌گیرد.

3.     اپلیکیشن دوم را انتخاب کنید

در منوی Recents به سمت چپ و راست بروید و ما‌بقی اپلیکیشن‌هایی که اخیرا باز کرده‌اید را در این قسمت ببینید. (این اپلیکیشن‌ها حالا در نیمه پایینی صفحه نمایش داده می‌شوند). اگر بر روی هر کدام از آن‌ها به آرامی ضربه بزنید، آن اپلیکیشن در نیمه پایینی صفحه جای می‌گیرد.

4.     دایره را بکشید تا سایز پنجره‌ها تنظیم شود

در وسط صفحه نمایش، مابین دو پنجره، یک دایره به چشم می‌خورد. به آرامی بر روی این دایره ضربه بزنید و با کشیدن (Drag کردن) آن، سایز پنجره‌ها را تنظیم کنید.

5.     برای جابجا کردن اپلیکیشن پایینی، دایره را نگه دارید

اگر مایل هستید اپلیکیشن پایینی جابجا شود، دایره را فشار دهید و انگشت‌تان را بر روی آن نگه دارید. با این کار، اپلیکیشن پایینی در یک پنجره کوچک، در قسمت بالای اپلیکیشن بالایی قرار می‌گیرد. سپس، می‌توانید آن را بکشید و در هر جایی که مایل هستید قرار بگیرد، رها کنید.

6.     برای متوقف کردن مولتی تسکینگ کلید “Home” را فشار دهید.

با این کار، مولتی تسکینگ متوقف می‌شود و شما دوباره به حالت Full Screen بازمی‌گردید. به این صورت می‌توانید دوباره به صورت عادی از اپلیکیشن‌ها استفاده کنید.

 

روش سوم: جابجا شدن بین اپلیکیشن‌ها

برای جابجا شدن بین اپلیکیشن‌ها، طبق مراحل زیر عمل کنید:

 

1.     یک اپلیکیشن را باز کنید

هر اپلیکیشنی که مایل هستید از آن استفاده کنید را باز کنید. مثلاً اپلیکیشن “ایمیل”.

دکمه home

2.     بر روی گزینه Home کلیک کنید

بعد از این که اپلیکیشن مورد نظر را باز کردید، با ضربه زدن بر روی گزینه Home می‌توانید به  صفحه اصلی‌تان بازگردید. توجه کنید که برای برگشتن به صفحه اصلی، باید دکمه Home را بزنید، نه دکمه Back را.

3.     اپلیکیشن دوم را باز کنید

حالا یک اپلیکیشن دیگر را انتخاب کنید. مثلا، اپلیکیشن تقویم یا همان Calendar.

بر روی دکمه Recents کلیک کنید

بر روی اپلیکیشنی که می‌خواهید به آن تغییر مکان پیدا کنید ضربه بزنید.

وقتی منوی recents را باز می‌کنید، باید اپلیکیشن اولی که باز کردید نمایش داده شود (به علاوه دیگر اپلیکیشن‌هایی که اخیراً استفاده کرده‌اید). این قسمت از کار بسیار ساده است! بر روی اپلیکیشن مورد نظر‌تان کلیک کنید تا دوباره وارد آن شوید.

 

مولتی تسکینگ چه قابلیت‌های شگفت انگیز دیگری دارد؟

بله، شما می‌توانید با استفاده از مولتی تسکینگ، در آن واحد با دو اپلیکیشن کار کنید. اما قابلیت مولتی تسکینگ ((Multi-window در اندروید در این ویژگی خلاصه نمی‌شود.

 

انتقال راحت فایل‌ها

یکی دیگر از ویژگی‌های جالب مولتی تسکینگ در اندروید، قابلیت کشیدن و رها کردن (Drag & Drop) است. با استفاده از این قابلیت، می‌توانید مثل زمانی که از کامپیوتر استفاده می‌کنید، فایلی را با کشیدن و رها کردن به محل دیگری انتقال دهید. چطور؟

تصور کنید در حال نوشتن یک ایمیل هستید و می‌خواهید یک عکس را به ایمیل‌تان ضمیمه کنید. در این حالت، همانطور که آموزش دادیم، اپلیکیشن‌های “ایمیل” و “فایل منیجر” خود را در حالت Multi-Window قرار دهید تا همزمان بتوانید با هر دو کار کنید. حالا، کافی است عکس مورد نظر‌تان را از فایل منیجر بکشید و در پنجره ایمیل‌تان رها کنید. به این صورت، عکس خود به خود به ایمیل شما ضمیمه خواهد شد. چه چیزی از این راحت تر؟!

قابلیت مولتی تسکینگ (Multi-window) در اندروید

جهش سریع بین برنامه‌ها

با استفاده از قابلیت مولتی تسکینگ اندروید، شما می‌توانید به نحوی سریع‌تر بین دو برنامه جهش پیدا کنید. در این حالت، کافی است دو بار آهسته بر روی دکمه Recent Apps (اپلیکیشن‌های اخیر) ضربه بزنید و به راحتی بین اپلیکیشن‌ها جابجا شوید به این صورت، سرعت عمل شما بالاتر خواهد رفت.

پاسخگویی راحت و سریع به پیام‌ها

ویژگی مولتی تسکینگ اندروید به همینجا ختم نمی‌شود. یک قابلیت جالب دیگر در مولتی تسکینگ، امکان Direct Reply است. به این صورت، کاربر می‌تواند به محض این که نوتیفیکیشنی از یک پیام دریافت می‌کند، از طریق نوار ابزار نوتیفیکیشن‌‌ها، مستقیماً پیام را پاسخ دهد. به این صورت، دیگر نیازی نیست  که برای پاسخ دادن به پیام‌ها، از برنامه فعلی خارج شوید و وارد واتساپ، تلگرام یا .. بشوید.

 

مزایای جالب و معایب مولتی تسکینگ را می‌دانید؟

مولتی تسکینگ مزایای فوق‌العاده‌ای دارد، اما معایبی هم به همراه می‌آورد. به موارد زیر نگاه کنید و تصمیم بگیرید که آیا می‌خواهید از این قابلیت استفاده کنید یا نه؟

مزایای جالب قابلیت مولتی تسکینگ (Multi-window) در اندروید:

آیا تا به حال برای‌تان پیش آمده است که هنگام کار کردن با گوشی‌تان دائم از یک برنامه به برنامه دیگری بروید؟ تصور کنید در حال نوشتن یک ایمیل هستید و می‌خواهید تاریخ‌هایی را در ایمیل‌تان ذکر کنید. در این صورت، دائما باید از اپلیکیشن “ایمیل” به اپلیکیشن “تقویم” بروید (و برعکس)! با استفاده از قابلیت مولتی تسکینگ، می‌توانید هر دو اپلیکیشن را در کنار یکدیگر داشته باشید.

 

یک مثال دیگر! آیا تا به حال هنگام تماشای یک ویدیو، برای‌تان اس ام اس یا پیام واتساپ آمده است؟ در این حالت، باید از ویدیو به واتساپ بروید و دوباره از واتساپ به ویدیو برگردید. حتی بسیاری اوقات با هربار خارج شدن از ویدیو، ویدیو متوقف می‌شود و دوباره باید آن را پلی کنید. در برخی گوشی‌ها، با خارج شدن از ویدیو، ویدیو از اول پلی می‌شود و این موضوع بسیارآزار‌دهنده است! راه حل چیست؟ از مولتی تسکینگ اندروید استفاده کنید و ویدیو و پیام‌های تان را در آن واحد نگاه کنید.

 

معایب مولتی تسکینگ:

  • باید به یاد داشته باشید که استفاده از این قابلیت در گوشی‌تان، باعث می‌شود که شارژ باطری‌تان سریع‌تر از حد معمول تمام شود.
  • بعلاوه، این قابلیت برای تمام اپلیکیشن‌ها موجود نیست. برای مثال، اپلیکیشن‌هایی مثل بازی‌ها، امکان مولتی تسکینگ ندارند. چرا که عملکرد این اپلیکیشن‌ها کل صفحه نمایش را در بر می‌گیرد.
  • تمام دستگاه‌های اندروید از این قابلیت برخوردار نیستند.

قابلیت مولتی تسکینگ (Multi-window) در اندروید سخن آخر

حال که با قابلیت مولتی تسکینگ (Multi-window) در اندروید آشنا شدید، این قابلیت را امتحان کنید و نظر‌تان را برای ما بنویسید. اگر قبلاً هم با این قابلیت آشنا بوده‌اید و از آن استفاده می‌کرده‌‌اید، برای ما بنویسید که آیا از آن راضی هستید؟ به نظر شما مزایا و معایب این قابلیت اندروید چیست؟ از این که در این مطلب همراه ما بوده‌اید، سپاسگزاریم.

یک دیدگاه

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید