7 نکته مدیریت حافظه در اندروید که باید بدانید!

7 نکته مدیریت حافظه در اندروید که باید بدانید!آیا نگران میزان رم گوشی اندرویدی خود هستید، آیا شما نیز یک گوشی اندرویدی قدیمی دارید که دوست دارید با آن، جدیدترین بازی‌های موبایلی را بازی کنید؟ پس ممکن است هر از چند گاهی با مدیریت حافظه در اندروید مواجه شوید، چرا که تلفن شما در تلاش است تا با شما همراه نباشد، پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا باهم نگاهی به نحوه مدیریت حافظه در اندروید بیاندازیم. ما در این مقاله، نحوه مدیریت حافظه در اندروید، به علاوه کارهایی که نباید انجام دهید را بررسی می‌کنیم.

1. برای مدیریت حافظه در اندروید، اگر گوشی شما خراب نیست، آن را تعمیر نکنید

7 نکته مدیریت حافظه در اندروید که باید بدانید!

اولین نکته‌ای که در مورد مدیریت حافظه در اندروید باید به آن اشاره کرد این است که تا زمانی که مشکل خاصی نداشته باشد، اصلاً نیازی به تعمیر آن نیست.

اکثر دستگاه‌های میان‌رده تا پرچم‌دار چند سال اخیر حداقل ۴ گیگابایت رم دارند. در میان پرچمداران سال ٢٠٢٢، گلکسی اس ٢٢ اولترا تا ١٢ گیگابایت و OnePlus 10t تا ١۶ گیگابایت حافظه دارند و شما هرگز نیازی به مدیریت حافظه در این دستگاه‌ها ندارید.

مدیریت حافظه در اندروید بسیار کارآمد است. همچنین شایان به ذکر است که در بیشتر موارد، اندروید در مدیریت حافظه کارآمدتر است اگر بررسی کردید و متوجه شدید که تمام (یا بیشتر) RAM موجود شما در حال استفاده است، نگران نباشید چرا که اندروید سعی می‌کند تا زمانی که می‌تواند برنامه‌ها را در حافظه نگه دارد تا دفعه بعد که به آن‌ها نیاز داشتید، فوراً دوباره راه‌اندازی شوند.

هنگامی هم که نیاز به آزاد کردن مقداری حافظه اضافی داشته باشد، سیستم، برخی از برنامه‌هایی را که اخیراً استفاده نکرده‌اید در پس‌زمینه بی‌صدا می‌بندد. همه اینها باید یکپارچه و بدون نیاز به ورودی از طرف کاربر اتفاق بیفتد و نیازی نیست همیشه برنامه‌ها را ببندید.

2. چه مقدار رم نیاز دارید؟

7 نکته مدیریت حافظه در اندروید که باید بدانید!

این موضوع تا حدودی بستگی به نحوه استفاده شما از گوشی دارد. اگر بیشتر به مرور سبک و استفاده از رسانه‌های اجتماعی می‌پردازید، نسبت به زمانی که دائماً در حال بازی کردن بازی‌هایی مانندGenshin Impact ، PUBG یا Call of Duty هستید، به مقدار رم بیشتری احتیاج دارید.

برای پرچمداران مدرن، گوگل تصمیم گرفت که ٨ گیگابایت برای پیکسل ۶ کافی است، همانطور که سامسونگ برای S22 که از پوسته سنگین‌تر سامسونگ استفاده می‌کند، همین مقدار رم را در نظر گرفت. در واقع ۶ گیگابایت برای همه کاربران کافی است. همچنین برای کاربرانی که استفاده سبک‌تر یاز گوشی دارند، ۴ گیگابایت رم نیز کافی خواهد بود.

برای مثال Android و Google Play Services به تنهایی از ١.۵ گیگابایت رم استفاده می‌کنند و همیشه هم در حال اجرا هستند. برای بازی نیز مانند PUBG، بیش از ١ گیگابایت رم استفاده می‌شود و حتی باز بودن چندین تب مرورگر به طور همزمان می‌تواند از مقدار مشابهی از این مقدار رم استفاده کند.

3. چگونه بفهمیم که آیا مشکلات حافظه در اندروید دارید؟

7 نکته مدیریت حافظه در اندروید که باید بدانید!

برای فهمیدن این موضوع، چند نشانه وجود دارد که عبارتند از:

  • یکی از موارد واضح، کندی عمومی در سراسر سیستم شما است. سرعت برنامه‌ها ممکن است کند باشند یا زمان زیادی طول بکشد تا بارگیری شوند.
  • برنامه‌ها ممکن است از کار بیفتند زیرا حافظه کافی برای اجرا ندارند. این به احتمال زیاد برای بازی‌ها یا اگر با فایل‌های بسیار بزرگ کار می‌کنید، اعمال می‌شود.
  • برنامه‌های در حال اجرا در پس زمینه بسته می‌شوند و وقتی یک بار دیگر آنها را دوباره باز می‌کنید، دوباره از اول راه‌اندازی می‌شوند.

4. مقدار استفاده برنامه‌ها از حافظه گوشی

7 نکته مدیریت حافظه در اندروید که باید بدانید!
کلید مدیریت حافظه در اندروید این است که ابتدا بفهمید هر برنامه گوشی شما به چه اندازه حافظه گوشی‌تان را اشغال می‌کند و کدام یک از برنامه‌های شما بیشتر از آن استفاده می‌کند. این کار را می توانید با ابزار Memory که در اندروید ۶ معرفی شده انجام دهید:
 
این ابزار در اندروید ٨ به بعد، در بخش Memory در داخل گزینه Developer قرار دارد. برای مشاهده این مورد، ابتدا به Settings > About phone بروید، سپس هفت بار روی Build number ضربه بزنید تا گزینه‌های Developer ظاهر شوند. سپس به Settings > Advanced > Developer options > Memory بروید.
 
همچنین در دستگاه‌های قدیمی‌تر یعنی Android 6 و Android 7، به تنظیمات > حافظه بروید و پس از آن، بسته به نسخه اندرویدی که استفاده می‌کنید، می‌توانید میانگین مصرف رم خود را در ٣، ۶، ١٢ و ٢۴ ساعت گذشته مشاهده کنید.
 

شما می‌توانید برای تفکیک کامل برنامه‌هایی که بیشتر استفاده می‌کنید، روی حافظه استفاده شده توسط برنامه‌ها ضربه بزنید. این کار به شما کمک می‌کند تا برنامه‌هایی که حافظه زیادی را اشغال می‌کنند، شناسایی کرده و در نهایت آنها را با برنامه‌هایی که عملکرد بهتر دارند، جایگزین کنید.

5. از Task Killer یا تقویت کننده RAM استفاده نکنید

7 نکته مدیریت حافظه در اندروید که باید بدانید!

ما سال‌هاست که می‌دانیم Task Killer برای اندروید مضر هستند. با این حال، هنوز تعداد زیادی از آنها در فروشگاه Play وجود دارد که همچنان ده‌ها میلیون بار به وسط کاربران دانلود می‌شوند. از مشکلاتی که Task Killer یا تقویت کننده RAM ایجاد می‌کنند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • با بستن اجباری برنامه‌ها در فرآیند عادی اندروید، اختلال ایجاد می‌کند.
  • باعث می‌شود برنامه‌های شما در دفعه بعد که به آن‌ها نیاز دارید، کندتر راه‌اندازی شوند.
  • سبب می‌شود که پردازنده و باتری اضافی در طول مسیر هدر برود.

6. نحوه استفاده از رم کمتر

7 نکته مدیریت حافظه در اندروید که باید بدانید!
  • وقتی با تلفنی کار می‌کنید که حافظه رم آن کم است، می‌توانید با تلاش برای محدود کردن میزان حافظه‌ای که استفاده می‌کنید، عملکرد آن را بهبود ببخشید.
  • می‌توانید تعداد صفحه‌های اصلی را که استفاده می‌کنید کاهش دهید و از والپیپرهای زنده یا ویجت‌هایی که دائماً به‌روزرسانی می‌شوند، استفاده نکنید.
  • برنامه‌هایی را که دیگر به آن نیاز ندارید، حذف نصب کنید.
  • برنامه‌های از پیش نصب‌شده‌ای را که استفاده نمی‌کنید، با رفتن به تنظیمات > برنامه‌ها و اعلان‌ها > مشاهده همه برنامه‌های X، مکان‌یابی برنامه و ضربه زدن روی Disable غیرفعال کنید.
  • هر به‌روزرسانی نرم‌افزاری را به محض در دسترس قرار گرفتن، هم برای برنامه‌ها و هم برای سیستم Android، نصب کنید.
  • برای برنامه‌هایی که حافظه زیادی از گوشی را اشغال می‌کنند، برنامه‌های جایگزینی را پیدا کنید که حافظه کمتری استفاده می‌کنند.

7. گزینه Light را انتخاب کنید

زمانی که گوگل، اندروید گو را برای گوشی‌های ارزان قیمت راه‌اندازی کرد، مجموعه‌ای از اپلیکیشن‌های سبک وزن اندروید گو را به عنوان جایگزینی برای محبوب‌ترین پیشنهادات خود راه‌اندازی کرد. برای استفاده از این برنامه‌ها به Go phone نیاز ندارید چرا که این برنامه‌ها در اکثر دستگاه‌های Android کار می‌کنند و به رم بسیار کمتری نیاز دارند که عبارتند از:
  • Google Go
  • YouTube Go
  • Google Maps Go
  • Google Assistant Go
هنگامی که شما، این برنامه‌ها را نصب کردید، می‌توانید جایگزین آنها که حافظه بیشتری می‌خواهند را غیرفعال کنید. لازم به ذکر است که معمولاً نمی‌توانید این برنام‌های داخلی را به طور کامل حذف نصب کنید ولی اگر احساس می‌کنید که نیازی به استفاده از برنامه‌های رسمی گوگل ندارید، می‌توانید جایگزین‌های سریعتر و کوچکتر را برای بسیاری از برنامه‌های مورد علاقه خود پیدا کنید.
 
به عنوان مثال، کروم مقدار رم زیادی می‌خواهد، اما شما می‌توانید به راحتی آن را با چیزی مانند مرورگر کیوی جایگزین کنید که این بر اساس همان موتور رندر Chromium است، بنابراین صفحات وب یکسان به نظر می‌رسند با این تفاوت که از حافظه کمتری استفاده می‌کند.

مدیریت حافظه در اندروید

اکنون شما می‌دانید که چگونه رم گوشی خود را مدیریت کنید، از چه چیزهایی اجتناب کنید و چگونه از دستگاه اندروید خود نهایت استفاده را ببرید. این سیستم عامل در بیشتر موارد در مدیریت حافظه بسیار خوب است، به همین دلیل است که تنظیمات حافظه در گزینه‌های Developer پنهان می‌شوند و اگر همه چیز به خوبی کار می کند، هرگز نیازی به استفاده از آنها ندارید.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید