نحوه ریستارت اجباری گوشی (آموزش ساده‌ترین راهکار)

 

نحوه ریستارت اجباری گوشی

با نحوه ریستارت اجباری گوشی آشنا هستید؟ تابه‌حال چند بار ریستارت اجباری در زمان هنگ کردن گوشی، برایتان پیش‌آمده است؟

در زمان‌های زیادی هنگام اجرای هم‌زمان چند برنامه یا هنگام استفاده از گوشی، یک‌دفعه دستگاه هنگ می‌کند. تا وقتی که لمس صفحه‌نمایش نیز از کار نیفتاده باشد، به‌راحتی آن را ری استارت می‌کنید. اما مشکل زمانی است که صفحه‌نمایش نیز هنگ می‌کند.

در فرودگاه پیش از پرواز یکی از مسافران بسیار نگران، یکی‌یکی از همه درباره روش ری استارت کردن اجباری گوشی می‌پرسید. پرواز تأخیر داشت و آن مسافر نیز حتماً باید با محل کارش تماس می‌گرفت. پیشنهادهای مختلفی به او شد: تلفن همراهش را رها کند تا خودش خاموش شود، باتری آن را خارج کند و…

اما تلفن همراه او باتری سرخود بود و به دلیل نیاز فوری به استفاده از آن نمی‌توانست تا خاموشی آن منتظر شود. در این میان تنها یک نفر پس از پرسیدن مدل گوشی او راهکار مناسب را ارائه داد. در ادامه این مقاله ما نیز شما را با روش‌های ریستارت اجباری گوشی در زمان هنگ کردن آشنا می‌کنیم.

چه موبایل شما آیفون باشد چه اندروید، در این مقاله با روش ریستارت اجباری گوشی خود آشنا می‌شوید.

ریستارت اجباری گوشی چگونه است؟

تا همین چند سال پیش، گوشی‌های شما دارای باتری‌های قابل تعویض بودند. در نتیجه برای ریستارت اجباری گوشی در زمان هنگ کردن، به‌راحتی باتری آن‌ها را خارج می‌کردید. باتری‌های تلفن‌های همراه هوشمند امروزی قابل تعویض نیستند (گوشی‌های باتری سرخود)؛ لذا برای ریستارت اجباری گوشی (Force restart) به راهکارهای دیگری نیاز دارید.

البته گوشی‌های هوشمند، پیش از عرضه به بازار مورد آزمایش و ارزیابی‌های کیفی R&D قرار می‌گیرند. در این ارزیابی‌ها تقریباً تمامی موارد نقص کار دستگاه مانند هنگ کردن آن بررسی شده و راه‌حلی برای آن پیدا می‌شود.

در مورد ریستارت اجباری گوشی نیز تقریباً همۀ تلفن‌های همراه هوشمند دارای یک کدگذاری مخصوص هستند. با استفاده از این کدگذاری که فشردن ترکیبی از دکمه‌ها به طور هم‌زمان است، می‌توانید موبایل خود را ری استارت کنید.

ریستارت اجباری گوشی در زمان هنگ کردن با ریست فکتوری متفاوت است. هنگام ریست فکتوری، تمامی اطلاعاتی که روی دستگاه دارید، حذف می‌شود. درواقع، موبایل به حالت اولیه خود هنگام خروج از کارخانه برمی‌گردد. درحالی‌که Force restart تنها آن را خاموش و مجدداً راه‌اندازی می‌کند. در این عمل هیچ‌کدام از اطلاعات و داده‌های شما حذف نمی‌شوند.

در ادامه راهکارهای ساده برای ریستارت اجباری گوشی (اندروید و آیفون) را به شما آموزش می‌دهیم.

روش ریستارت اجباری گوشی اندروید چیست؟

نحوه ریستارت اجباری گوشی‌های اندروید

هنگام هنگ کردن تلفن همراه پیش از هر کاری، ابتدا از شارژ داشتن باتری آن مطمئن شوید. در غیر این صورت، گوشی پس از خاموشی روشن نمی‌شود.

بعضی از دستگاه‌های اندروید به دکمه مخصوصی که باعث ریبوت شدن تلفن همراه می‌شود، مجهز هستند. بااین‌حال، در ادامه راهکاری که برای تمامی گوشی‌ها و تبلت‌های اندروید کارساز هستند را به شما معرفی می‌کنیم.

برای ریستارت اجباری گوشی فقط باید دکمه پاور و دو دکمه کم‌وزیاد کردن صدا را به طور هم‌زمان با هم فشار بدهید و بین 20 تا 30 ثانیه نگه دارید.

برای گوشی‌های برند سامسونگ روش این کار تقریباً مشابه روش بالا اما سریع‌تر است. برای برند سامسونگ به‌جای فشردن هم‌زمان سه دکمه، کافی است دو دکمه را فشار بدهید. یعنی دکمه پاور و دکمه کاهش صدا را هم‌زمان فشار دهید و برای حدوداً 10 ثانیه نگه دارید.

  • بعضی از موبایل‌های برند سونی دارای کلید مخصوص ریست هستند. برای مثال در سونی ایکس پریا Z2، در کنار اسلات سیم‌کارت این کلید وجود دارد.
  • برای ریستارت اجباری گوشی برندهای ASUS، HUAEI، SAMSUNG و LG نیز دکمه پاور را تا خاموش شدن آن فشار دهید. سپس مجدداً تلفن همراه خود را روشن کنید.
  • برای برند HTC و SONY نیز دو دکمه پاور و افزایش صدا را هم‌زمان فشار دهید تا گوشی خاموش شود و مجدداً آن را روشن کنید.

در ادامه این مطلب راهکار ریستارت اجباری گوشی با سیستم ios را برایتان می‌گوییم.

برای ریستارت اجباری گوشی آیفون چه‌کار کنم؟

ریستارت اجباری گوشی آیفون

روش ریستارت کردن اجباری در زمان هنگ کردن گوشی آیفون، به مدل تلفن همراه بستگی دارد. در آیفون‌های 7 و 7 پلاس، برای این کار باید دکمه پاور و کاهش صدا را هم‌زمان برای حدود 10 ثانیه فشار دهید (تا لوگوی اپل را ببینید). این روش ریستارت اجباری برای آیفون 8 جوابگو نیست؛ در این مدل‌ها با فشردن این دو دکمه قابلیت تماس اضطراری (Emergency SOS) برایتان فعال می‌شود.

برای آیفون 8 یا مدل‌های جدیدتر آن، از روش زیر استفاده کنید:

  • کلید بالابردن صدا را فشار دهید و سریع رهایش کنید.
  • سپس کلید کم‌کردن صدا را فشار دهید و سریع رهایش کنید.
  • اکنون کلید پاور را تا وقتی که لوگوی اپل را ببینید فشار دهید (چندثانیه‌ای طول می‌کشد).

اگر از آیفون 6 یا مدل‌های قدیمی‌تر از آن استفاده می‌کنید، برای ریستارت اجباری گوشی خود کلید هوم (Home) و کلید (Sleep/Wake) را هم‌زمان باهم تا دیدن لوگوی اپل فشار دهید.

حال که با روش‌های ریستارت اجباری گوشی در زمان هنگ کردن آشنا شدید، بهتر است با روش‌های جلوگیری از هنگ کردن موبایل نیز آشنا شوید. در ادامه این روش‌ها را برایتان می‌گوییم.

برای جلوگیری از هنگ کردن گوشی چه‌کار کنیم؟

  • از همه ظرفیت حافظه داخلی موبایلتان استفاده نکنید

برای جلوگیری از هنگ کردن تلفن همراه، همیشه حدود 500 مگابایت تا 1 گیگابایت از حافظه داخلی آن را خالی بگذارید. اوایل که گوشی خریده بودم، از هیچ‌کدام از آهنگ‌ها، عکس‌ها و برنامه‌هایم دل نمی‌کندم. در نتیجه نه‌تنها حافظه خارجی که حافظه داخلی گوشی‌ام نیز پر شد. سرعت کار موبایل بسیار کم شده بود و در آخر هم‌چنان هنگ کرد که فقط ریست فکتوری کارساز بود. این اتفاق درس بزرگی برای من که از اطلاعاتم فایل پشتیبانی (بک‌آپ) نداشتم بود. برای همین شما نیز با تهیه فایل پشتیبانی از تصاویر یا فیلم‌هایی که خیلی برایتان مهم نیستند، آن‌ها را پاک کنید تا مجبور به ریستارت اجباری گوشی خود نشوید.

  • به طور هم‌زمان تعداد زیادی برنامه را اجرا نکنید

راهکاری بسیار کاربردی و آسان، به‌ویژه اگر رم تلفن همراهتان پایین است. زیرا هر اپلیکیشنی که در آن اجرا می‌کنید، مقداری از فضای رم را (بسته به نوع برنامه) اشغال می‌کند. در نتیجه این راهکار ابتدایی‌ترین و راحت‌ترین روش برای جلوگیری از هنگ کردن موبایل است.

  • از اپلیکیشن‌ها با نسخه Lite یا Go استفاده کنید

برای جلوگیری از ریست اجباری گوشی، استفاده از این نسخه برنامه‌ها را در نظر بگیرید. این برنامه‌ها علاوه بر این که به حجم کمتری از اینترنت نیاز دارند، فضای کمتری را در حافظه داخلی موبایل اشغال می‌کنند.

  • تاحدامکان از کارت حافظه استفاده کنید

جدیداً بسیاری از موبایل‌ها این قابلیت را ندارند و باید فقط از حافظه داخلی استفاده کنید. بااین‌حال اگر گوشی شما مجهز به کارت حافظه است، تاحدامکان به‌جای حافظه داخلی از آن استفاده کنید.

  • از جدیدترین نسخه اپلیکیشن‌ها استفاده کنید

به‌محض انتشار به‌روزترین نسخه هر برنامه، حتماً آن را بروز رسانی کنید. زیرا در هر نسخه جدید، سازندگان باگ‌ها و مشکلات برنامه‌ها را کم‌تر می‌کنند.

ریست فکتوری: آخرین راهکار برای موبایل‌های هنگ کرده

اگر با روش‌هایی که در بالا برایتان گفتیم همچنان مشکلتان برطرف نشده است، ریست فکتوری آخرین راه‌حل برای شماست. یعنی موبایل خود را به حالت تنظیمات اصلی کارخانه برگردانید. طی این فرایند تمامی اطلاعاتی موجود در حافظه داخلی تلفن همراه شما پاک می‌شوند. به همین دلیل هم بک‌آپ گرفتن از داده‌هایتان (عکس‌ها، فیلم‌ها و …)، اهمیت زیادی دارد.

پس از پایان ریست فکتوری، می‌توانید تمام داده‌ها را (در صورت تهیه فایل پشتیبانی) برگردانید.

آنچه که هنگام هنگ کردن گوشی باید بدانیم!

در این مقاله از وب‌سایت گیگ‌تک روش‌های ریستارت اجباری گوشی را برای انواع مختلف سیستم‌عامل‌ها و مدل‌ها به شما آموزش دادیم.

موبایل‌های اندرویدی روشی تقریباً مشابه برای این کار دارد. موبایل‌های آیفون نیز دارای تفاوت‌های اندکی هستند. بااین‌حال برای تمام تلفن‌های همراه راه‌حلی برای ری استارت کردن اجباری سیستم وجود دارد.

شما از چه روش دیگری برای ریستارت اجباری گوشی خود هنگام هنگ کردن، استفاده می‌کنید؟ حتماً تجربه خود را در قسمت کامنت‌ها با ما و دیگران در میان بگذارید تا ما نیز آن را به روش‌های گفته شده در بالا اضافه کنیم. اگر می‌خواهید دوستانتان نیز با راهکارهای ریستارت اجباری گوشی آشنا شوند، این مقاله را با آن‌ها به اشتراک بگذارید.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید