افزایش طول عمر باتری موبایل | معرفی 7 اشتباه مهلک!

افزایش طول عمر باتری موبایل

چرا راهکارهای افزایش طول عمر باتری موبایل مهم هستند؟ ساده است این روزها باتوجه‌به شرایط اقتصادی و قیمت بالای گوشی‌های هوشمند نمی‌توانیم زودبه‌زود گوشی‌هایمان را عوض کنیم و باید تا حد ممکن از گوشی‌های خود مراقبت کنیم.

اما هرچقدر هم که مراقب گوشی‌های خود باشید باز هم امکان دارد یکسری عادت‌های بد داشته باشید که به گوشی شما آسیب بزند و عمر آن را کوتاه کند.

در این مقاله 7 عادت مخرب که عمر گوشی شما را کوتاه می‌کند به شما معرفی کرده‌ایم تا با افزایش طول عمر باتری موبایل از آن استفاده بهینه‌تر و بیشتری کنید

گوشی‌ را روی حالت ویبره می‌گذارید

مانند هر ابزار و دستگاه دیگری تلفن شما هم یک عمر مفید دارد و هرچه بیشتر از آن استفاده کنید دستگاه شما پیرتر می‌شود و کارایی خود را از دست می‌دهد.

حالت ویبره هم از آن چیزهایی هست که حسابی کار تلفن همراه شما را سخت می‌کند چرا که این روزها سیل زیادی از نوتیفیکیشن‌ها از نرم‌افزارهای مختلف به سمت اسمارت‌فون‌ها روانه می‌شود و حالت ویبره انرژی بسیار زیادی را از گوشی شما می‌گیرد.

پس یکی از ساده‌ترین کارهایی که می‌توانید برای افزایش طول عمر گوشی هوشمند خود انجام بدهید این است گوشی خود را روی حالت ویبره قرار ندهید.

بیشتر بخوانید: کاهش مصرف اینترنت سیم‌کارت در اینستاگرام (آسان‌ترین راهکارها)

برنامه‌هایی که استفاده نمی‌کنید را باز نگه می‌دارید

با باز گذاشتن برنامه‌ها عمر باتری و تلفن همراه خود را هدر می‌دهید. اگر اپلیکیشنی را باز  کنید و بعد آن را کامل نبندید، این برنامه همچنان در پس‌زمینه تلفن همراه شما اجرا می‌شود. با بستن برنامه‌های بلااستفاده هم در افزایش طول عمر باتری موبایل تاثیر میگذارید و هم حافظه‌ موقت تلفن‌همراه‌تان آزاد می‌شود.

معرفی 7 اشتباه مهلک در کاهش طول عمر باتری

گوشی را در حال شارژ رها می‌کنید

خیلی از افراد عادت دارند که شب‌ها گوشی را به شارژ می‌زنند و صبح شاداب و قبراق گوشی را از شارژر جدا می‌کنند و حسابی از باتری ۱۰۰ درصد شارژ لذت می‌برند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید باید بدانید که این کار حسابی به دستگاه شما آسیب می‌زند.

وقتی که باتری ۱۰۰ درصد شارژ می‌شود اما آن را از شارژر جدا نمی‌کنید، به شارژ قطره‌ای ادامه می‌دهد و این شارژهای اضافی باعث می‌شوند که باتری بدون وقفه کار کند.

این کار نه‌تنها گرمای زیادی تولید می‌کند و باعث می‌شود که دیگر بخش‌های دستگاه هم آسیب ببینند بلکه باعث فرسوده شدن و کاهش عمر باتری دستگاه شما می‌شود.

به‌طورکلی بهتر است باتری‌های لیتیوم یونی را کاملاً شارژ نکنید این باتری‌ها بهترین بهره را زمانی به شما می‌دهند که شارژ آن‌ها را بین ۴۰ تا ۸۰ درصد نگه دارید.

شارژ گوشی را بیهوده هدر می‌دهید

این روزها اکثر اسمارت‌فون‌ها باتری‌های لیتیوم یونی دارند و عمر این باتری‌ها چیزی حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ چرخه شارژ است. حالا چرخه شارژ اصلاً چیست؟ به گفته شرکت اپل هر بار استفاده از تمام ظرفیت باتری یک چرخه شارژ محسوب می‌شود.

این به معنی است که باطری گوشی یک عمر مشخص دارد و شما نباید کارهایی را انجام بدهید که بیهوده عمر باتری را کوتاه می‌کنند.

برای مثال یکی از پرمصرف‌ترین اجزای گوشی صفحه‌نمایش است. برای این که صفحه‌نمایش انرژی کمتری مصرف کند آن را روی تنظیم نور خودکار قرار دهید تا باتوجه‌به نور محیط بهترین میزان روشنایی را برای شما انتخاب کند. قدم بعدی این است که تایم اوت صفحه‌نمایش را کاهش دهید تا زمانی که به گوشی احتیاج ندارید صفحه‌نمایش شما بیهوده روشن نماند.

یکی دیگر از چیزهایی که به باتری گوشی آسیب می‌زند هم داشتن برنامه‌هایی مثل فیس‌بوک، اسنپ چت، آمازون و نتفلیکس است. استفاده از این برنامه‌ها در کشور ما زیاد رایج نیست و ممکن است شما هرگز از این برنامه‌ها استفاده نکنید اما آن‌ها همیشه در پس‌زمینه گوشی شما در حال اجرا هستند و به گفته روزنامه گاردین حذف کردن برنامه‌ فیسبوک تا 20 درصد به افزایش طول عمر باتری موبایل شما کمک می‌کند.

گوشی را در معرض رطوبت، گرما و سرمای شدید قرار می‌دهید

یکی دیگر از مسائلی که باعث کوتاه شدن عمر تلفن همراه شما می‌شود، قراردادن آن در شرایط آب‌وهوایی نامناسب یا رطوبت است.

گرما می‌تواند اثرات مخرب زیادی روی تلفن همراه شما بگذارد و باور کنید هیچ‌چیز به‌اندازه گرما به باتری‌های لیتیوم یونی آسیب نمی‌رساند. قراردادن گوشی در جاهای گرم و در نزدیکی منابع گرما به‌سرعت باتری گوشی را ضعیف می‌کند و می‌تواند باعث ازدست‌رفتن حافظه هم بشود.

یکی دیگر از قسمت‌های گوشی که خیلی به گرما حساس است صفحه‌نمایش آن است. اگرچه گوشی‌های امروزی صفحه‌های نمایش بسیار باکیفیتی دارند اما این نمایشگرهای باکیفیت هم تاب تحمل گرمای زیاد را ندارند و آسیب می‌بینند. قرارگرفتن گوشی در مقابل نور مستقیم آفتاب می‌تواند موجب تغییر رنگ و یا کم‌رنگ شدن نمایشگر گوشی شود.

این روزها عوض کردن صفحه نمایش گوشی هزینه‌های گزافی دارد و اکثر افراد زمانی که نمایشگر گوشی آن‌ها آسیب می‌بیند خریدن یک گوشی جدید را به تعویض نمایشگر ترجیح می‌دهند.

پس بهتر است تا حد ممکن گوشی خود را در معرض گرما و نور مستقیم خورشید قرار ندهید.

بیشتر بخوانید: عوامل اصلی داغ شدن گوشی + راه‌حل خنک کردن گوشی

همانقدر که گرما به باتری گوشی آسیب می‌زند سرما هم می‌تواند به نوبت خود مخرب باشد. وقتی گوشی در معرض سرمای شدید قرار می‌گیرد، مجبور است برای حفظ کارایی خود شارژ بیشتری مصرف کند و اگر به طور داِئم در معرض هوای سرد قرار بگیرد متوجه می‌شوید که شارژ باتری بسیار سریع‌تر کاهش می یابد. علاوه بر این سرما می‌تواند باعث خاموش شدن گوشی و در بعضی موارد خرد شدن صفحه‌نمایش گوشی  بشود.

برای جلوگیری از این اتفاق زمانی که در مکان‌های خیلی سرد هستید پس از استفاده از گوشی آن را داخل جیب کاپشن بگذارید تا کم‌تر در معرض سرما قرار بگیرد.

علاوه بر سرما و گرما، رطوبت هم از آن چیزهایی است که دمار از روزگار تلفن همراه شما در میاورد!

سعی کنید تا حد ممکن گوشی خود را از رطوبت دور نگه دارید و هرگز آن را به مکان‌هایی مانند اتاق بخار، سونا و حمام نبرید. رطوبت بیش از حد موجب زنگ زدن بعضی از قطعات گوشی می‌شود و آن را از کار می‌اندازد.

اگر به طور اتفاقی گوشی خود را به مکان‌های مرطوب بردید یا داخل استخر، دریا، سینک ظرف‌شویی یا … افتاد پس از بیرون آوردن سریعاً کارت حافظه، سیم‌کارت و در صورت امکان باتری را خارج کنید و گوشی را داخل برنج بگذارید. قراردادن گوشی داخل برنج موجب می‌شود که رطوبت آن خارج شود که البته هیچ تضمینی در این روش نیست.

آیا آپدیت برای افزایش طول عمر باتری موبایل تاثیری دارد؟

برای افزایش طول عمر باتری موبایل گوشی خود را به‌روزرسانی کنید

هر روزی که بخاطر صرفه‌جویی در مصرف اینترنت یا از سر بی‌حوصلگی به‌روزرسانی تلفن ‌همراه خود را عقب می‌اندازید یک گام روبه‌جلو در راستای کاهش عمر تلفن همراه خود بر می‌دارید.

سازندگان گوشی‌های آیفون و اندروید این آپدیت‌ها را برای بهبود تجربه کاربری و بهتر کارکردن گوشی‌های شما ارائه می‌دهند و آپدیت کردن دستگاه با مزایای زیادی همراه است.

همان‌طور که به‌روزرسانی مزایایی زیادی مثل افزایش سرعت گوشی و رفع باگ‌های آن دارد به‌روزرسانی نکردن هم مضرات خودش را دارد. یکی از بزرگ‌ترین این مضرات کند شدن گوشی و هنگ کردن زیاد آن است.

پس برای جلوگیری از کند شدن گوشی و برداشتن فشار از روی باتری همیشه گوشی خود را آپدیت نگه دارید.

تلفن همراه خود را زیر بالشت می‌گذارید

یکی دیگر از راه‌های موثر برای کوتاه‌کردن عمر تلفن همراه قراردادن آن زیر بالشت است!

این کار به ساختار تلفن همراه شما آسیب می‌زند و علاوه‌برآن اگر هنگام شارژ کردن آن را زیر بالشت قرار دهید امکان انفجار گوشی هم وجود دارد.

تازه علاوه بر آسیب‌هایی که به گوشی وارد می‌کنید این کار موجب سردرد خودتان هم می شود!

آنچه درباره افزایش طول عمر باتری موبایل دانستید

شما کدام یک از عادات بالا را دارید؟ آیا متوجه تاثیراتی که این عادات بر روی تلفن همراه شما کی‌گذارند شده‌اید؟ شما چه راهکارهایی را برای افزایش طول عمر باتری موبایل میشناسید؟ تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران گیگ تک به اشتراک بگذارید.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید