یوتیوب به صورت کاملا جدی فعالیت افرادی که به نوعی تبلیغ واکسیناسیون در جهت منفی میکنند را ممنوع کرده است.
این پلتفرم در جهت جلوگیری از جریان اطلاعات غلط علیه واکسن، در روز چهارشنبه گفت که به فیلمهایی که ادعا میکنند واکسن های تأیید شده توسط مقامات بهداشتی خطرناک هستند یا بی فایده هستند، مجوز پخش نمیدهند.
برخورد جدی یوتیوب با نشر اطلاعات غلط در مورد واکسیناسیون کووید-19
یوتیوب در سال ۲۰۱۹ محتوای ضد واکسیناسیون به ویژه واکسیناسیون کووید-19 را از تبلیغات خارج کرد و در اکتبر ۲۰۲۰ گفت که ویدیوهایی را که اطلاعات نادرست در مورد انواع مختلف واکسنهای COVID-19 رواج میدهند را از جدول پخش، حذف خواهد کرد.
سیاستهای جدید برای جلوگیری از اطلاعات غلط در مورد سایر واکسنها از جمله واکسن آنفولانزا، واکسن HPV و واکسن سرخک، اوریون و سرخجه (MMR) در حال پایهریزی است.
طبق قوانین جدید، فیلمهایی که به طور نادرست ادعا میکنند واکسن MMR باعث اوتیسم میشود یا مثلا تزریق آنفولانزا باعث ناباروری میشود، مجوز پخش نخواهند گرفت.
البته برخی استثنائات وجود دارد: مثلا YouTube به فیلمهایی مجوز میدهد که شامل تجربیات شخصی افراد در مورد واکسیناسیون باشند و طبق دستورالعملها اگر این ویدیو شامل زمینههایی مانند اظهارات متخصصان پزشکی باشد، این پلتفرم به فیلمهایی با اطلاعات نقض خط مشی نیز اجازه میدهد.
یک سخنگوی یوتیوب به The Verge تأیید کرد که یوتیوب همراه با سیاست جدید، کانالهای اصلی ضد واکسیناسیون به ویژه واکسیناسیون کووید-19 را نیز قطع میکند و اگر تبلیغ اطلاعات غلطی در مورد واکسن را نشان دهند، آن محتوا را حذف میکند، این افراد عبارتند از جوزف مرکولا، صندوق دفاع از سلامت کودکان، ارین الیزابت، شری تنپنی و رابرت اف کندی.
در ادامه گفت که کانالهای دو چهره مهم دیگر، رشید بوتار و تای و شارلین بولینگر، چند ماه پیش متوقف شد.
این افراد ضد واکسن همگی باعث فریب دهها نفر با نشر اطلاعات غلط هستند که توسط مرکز مبارزه با نفرت دیجیتالی، مسئول بسیاری از ادعاهای گمراه کننده در مورد واکسن در رسانههای اجتماعی شناخته شدهاند.
مت هالپرین (معاون اعتماد و ایمنی جهانی یوتیوب)، به واشنگتن پست گفت یوتیوب سیاستهای واکسن خود را پس از اشاره به اینکه اطلاعات نادرست در مورد همه واکسن ها میتواند به بی اعتمادی در مورد واکسیناسیون کووید-19 کمک کند، گسترش داد.
طی چند ماه گذشته، سیاستهای مربوط به واکسیناسیون کووید-19 در حال گسترش است تا سایر واکسنها را هدف قرار دهد. وزارت بهداشت تنسی، تابستان امسال به طور موقت اطلاع رسانی در مورد واکسیناسیون کودکان را متوقف کرد، تا همه جوانب را به خوبی بررسی کنند.
فیس بوک نیز به طور مشابه قوانین برخورد با اطلاعات واکسن خود را در ماه فوریه(بهمن-اسفند) گسترش داد تا ادعاهای خطرناک بودن مطالب را مسدود کند.