تکنولوژی‌های استفاده شده در بازی‌های جام جهانی قطر ۲۰۲۲

تکنولوژی‌های استفاده شده در بازی‌های جام جهانی قطر ۲۰۲۲ - 1668888009 438076 1668888280 sumario normalجام جهانی فوتبال که هر چهار سال یکبار برگزار می‌شود، بزرگترین تورنمنت این رشته محبوب و پرطرفدار است که برای میلیون‌ها نفر جذابیت دارد. با شروع بازی‌های جام جهانی قطر ۲۰۲۲، سرمایه‌های زیادی وارد این کشور شد تا فناوری‌های مدرن برای برگزاری این رقابت‌ها تامین شود.

شاید پیش از آغاز این رقابت‌ها، خیلی‌ها فکر می‌کردند که تکنولوژی‌های به کار رفته در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر قرار است به گسترده شدن سیستم VAR ختم شود. اما قطری‌ها پا را از کمک داور ویدیویی فراتر گذاشتند و فناوری‌هایی را به وجود آورده‌اند که می‌تواند هر شخص علافه‌مند به فوتبال را شگفت‌زده کند.

سیستم خنک کننده بازی‌های جام جهانی قطر ۲۰۲۲

تکنولوژی‌های استفاده شده در بازی‌های جام جهانی قطر ۲۰۲۲ - qatar 2022 fifa world cup logo hd pngکشور قطر دارای دمای بسیار بالایی است و اکنون یک منطقه گرم محسوب می‌شود. دمای بالای این کشور برای بسیاری از طرفداران و بازیکنان اذیت‌کننده خواهد بود؛ خصوصا اروپایی‌هایی که ساکن کشورهای سردسیر هستند. فیفا با در نظر گرفتن این موضوع، تکنولوژی خنک‌کننده جدیدی را به بازی‌های جام جهانی قطر ۲۰۲۲ آورده تا دمای هوا را کنترل کند.

یکی از نمونه‌های این تکنولوژی خنک‌کننده در ورزشگاه البیت شهر الخور به کار گرفته شده است و در آن، رنگ سفید استادیوم باعث انعکاس گرما شده و همین موضوع منجر به کاهش قابل توجه دما در سطح زمین می‌شود.

هرچند این اقدام به طور کافی و راضی‌کننده توانایی خنک کردن هوای استادیوم را ندارد و به همین دلیل، سیستم تهویه هوا با بهره‌گیری از انرژی خورشیدی نیز برای تعدادی از ورزشگاه‌ها در نظر گرفته شده است. این سیستم هوای داخل ورزشگاه را با استفاده از آب خنک می‌کند و با حبس کردن هوای گرم در داخل خود، به کنترل دما و کاهش حرارت می‌پردازد.

سیستم آفساید بازی‌های جام جهانی قطر ۲۰۲۲

آفساید یکی از قوانین اصلی دنیای فوتبال است؛ قانونی که برای بارها باعث عوض شدن نتیجه‌ی بازی‌ها در زمان به ثمر رسیدن گل شده است. این قانون سال‌هاست که داوران و کمک‌داورها را به دردسر انداخته و در موارد بسیاری، تصمیم‌گیری را برای آن‌ها دشوار کرده است. با توجه به همین موضوع، فیفا تصمیم گرفت تا تکنولوژی نیمه خودکار آفساید را در قطر پیاده‌سازی کند و سطح کیفی بازی‌های جام جهانی قطر ۲۰۲۲ را افزایش دهد.

این فناوری پیشرفته و جذاب از طریق دوربین‌های نصب شده در ورزشگاه‌ها کنترل می‌شود، روی سقف هر استادیوم در کشور قطر، ۲۲ عدد دوربین نصب شده است تا هر کدام از این دوربین‌ها از زوایای مختلف به رصد بازیکنان دو تیم بپردازد. این اتفاق باعث می‌شود تا بخش قابل توجهی از بدن بازیکنان پوشش داده شود و بدین ترتیب، حتی احتمال قرار گرفتن هر بازیکن در موقعیت آفساید نیز به صورت دقیق زیر نظر گرفته خواهد شد.

بازی‌های جام جهانی قطر ۲۰۲۲

در بازی‌های جام جهانی قطر ۲۰۲۲ علاوه ‎بر دوربین‌ها، سنسورهای هوشمندی هم درون توپ‌ها قرار گرفته که در هر ثانیه، ۵۰۰ داده را جابه‌جا می‌کند! این اتفاق منجر به ایجاد اطلاعات و داده‌هایی می‌شود که همگی توسط هوش مصنوعی به دست می‌آیند و تصمیم را برای گرفتن یا رد آفساید، بسیار دقیق‌تر و مطمئن‌تر می‌کنند. با تکیه بر این تکنولوژی، تصمیم‌گیری راجع به آفساید در کمتر از ۵ ثانیه انجام خواهد شد.

 

لحظه‌ای بعد از این که یک بازیکن در موقعیت آفساید صاحب توپ شود، در اتاق VAR به صورت خودکار زنگی به نشانه هشدار به صدا درمی‌آید تا کمک داورهای ویدیویی به بررسی داده‌های موجود بپردازند و داور وسط زمین را از نتیجه حاصله آگاه سازند.

جالب است بدانید اگر در چنین وضعیتی توپی از خط دروازه عبور کند، یک پرچم نارنجی‌رنگ به صورت خودکار در ویدیو ظاهر می‌شود و از احتمال آفساید بودن گل خبر می‌دهد و کل این پروسه تنها ۲۵ ثانیه طول می‌کشد. طبق اطلاعات و گمانه‌زنی‌های موجود، به نظر می‌رسد فیفا قصد دارد پس از اتمام بازی‌های جام جهانی قطر ۲۰۲۲ هم از این تکنولوژی استفاده کند؛ اتفاقی که بدون شک، سطح لیگ‌های حرفه‌ای و معتبر جهان را چند پله بالاتر خواهد برد.

حالت استریم بازی‌های جام جهانی قطر ۲۰۲۲

خیلی از مردم دنیا به دلایل مختلف نتوانستند کشورشان را به مقصد قطر ترک کنند و از روی سکوها به تشویق تیم ملی‌شان بپردازند. با توجه به همین موضوع، تماشای مسابقات به صورت آنلاین، راه حل این مشکل علاقه‌مندان به فوتبال است. با پیشرفت و گستردگی سیستم استریمینگ، کانال‌های یوتیوب هم بیشتر و بیشتر شدند تا بتوانند پاسخگوی نیازهای هواداران‌شان باشند.

در حال حاضر، راه‌های زیادی برای حضور به صورت آنلاین در بازی‌های جام جهانی قطر ۲۰۲۲ و تماشای مسابقات وجود دارد؛ به عنوان مثال، بازی افتتاحیه که میان تیم قطر و اکوادور برگزار شد، در شبکه‌های معروفی مانند فاکس و دایرکت تی‌وی به نمایش درآمد.

موافقان و مخالفان

از زمانی که پای VAR به دنیای فوتبال باز شد، دو دستگی شدیدی را میان دوستداران فوتبال و حتی کارشناسان این بخش ایجاد کرد. بسیاری بر این باور بودند که این تکنولوژی قاتل سرزندگی و حادثه‌های فوتبال است و با حذف خطاهای انسانی، هیجان و جذابیت در این ورزش از بین رفته است. (اشاره به دست مارادونا در جام جهانی)

اما افراد دیگری هم وجود داشتند که تلفیق تکنولوژی با فوتبال را امری بسیار مفید و مهمی می‌دانستند و معتقد بودند که با از بین رفتن اشتباهات و خطاهای انسانی در زمین چمن، حق به حق‌دار خواهد رسید و داوران با آرامش خاطر و اطمینان بیشتری می‌توانند بازی‌ها را قضاوت کنند.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید