بنابر گزارشهای اخیر، ظاهرا تیم سازنده Twitter با برنامه TweetDeck به دنبال راهی هستند تا از کاربران در ازای ارائه ویژگیهای جدید، پول دریافت کنند. به نحوی که کاربر با پرداخت مبلغی به عنوان اشتراک ماهانه یا شاید هم سالانه، میتواند دسترسی بیشتری به حساب توئیتر خود داشته باشد.
با این وجود ظاهرا این اشتراک جدید تحت عنوان برنامه TweetDeck ارائه میشود که با قابلیتهایی بسیار بیشتر از اپلکیشن اصلی، برای خرید در دسترس کاربران خواهد بود. علاوه بر این برنامه، ظاهرا سازندگان توئیتر به دنبال راههای دیگر مانند قرار دادن قابلیتهای پولی مثل حالت Undo Send برای حذف پیام یا Tipping برای اجاره یک اکانت برای تولید محتوای اختصاصی خواهد بود.
دلیل این اقدام و ساخت برنامه TweetDeck چیست؟
چنان که انتظار میرود، ظاهرا این تغییرات برای کاهش تبلیغات در سیستم کلی توئیتر انجام میشود؛ چرا که اکثر درآمد این شرکت در حال حاضر، از همین تبلیغات تامین میشود. همچنین از نظر تبلیغات بیشتر و درآمد حاصل از آن، سایر برنامهها مانند اسنپچت و فیسبوک پیشرفت بیشتری نسبت به توئیتر داشتهاند؛ به همین دلیل سازندگان این برنامه تصمیم بر تغییر رویه آن گرفتهاند.
با این حال این اقدام از سوی سازندگان کاری است که یک تفاوت بزرگ بین توئیتر و سایر برنامهها ایجاد خواهد کرد؛ چراکه قابلیتهای برنامههای رقیب همگی به صورت رایگان در دسترس کاربران قرار میگیرند و هدف آنها افزایش تعداد کاربر با گرفتن درآمد از تبلیغات است.
چه زمان این تغییرات اعمال میشود؟
به گفته یکی از مدیران بخش مالی توئیتر، بروس فَلک، چنین اقدامی در حال حاضر انجام نشده و آنها هنوز در مرحله آزمون و خطا برای عملی کردن ساخت برنامه TweetDeck قرار دارند. وی همچنین اعلام کرد که انجام این کار قطعی نیست و تنها ممکن است که در آینده شاهد سرویس اشتراکی در سالهای بعد از ۲۰۲۱ باشیم.
به هر حال توئیتر از سال ۲۰۱۷ به دنبال عملی کردن چنین راهی دست به آزمایش کارهای جدیدی زده و حتی در آن زمان نیز نام برنامه TweetDeck برده شده بود؛ اما پس از آن این شرکت به کلی این پروژه را کنار گذاشت تا اینکه در سال گذشته یک نظرسنجی برای قرار دادن قابلیت حذف پیام به صورت پولی گذاشته شد. در آن زمان مدیر توئیتر ند سگال اعلام کرده بود که قرار است تا برای برخی از قابلیتهای این برنامه مانند کیفیت ویدیو بالاتر و یا نمایش آمار مربوط به حساب کاربری، به نوعی اشتراک خاص به حساب بیاید.