محققان دانشگاه پرینستون و دانشگاه واشنگتن یک سیستم تصویربرداری ultra-compact به اندازه یک دانه درشت نمک ساختهاند. این دوربین ultra-compact بر روی یک متاسطح با ۱.۶ میلیون پایه استوانهای ساخته شده است و میتواند دقیقا مانند سنسور دوربین کار کند.
هر پایه به عنوان یک آنتن نوری عمل میکند و نور را دریافت میکند تا جبهه موج نوری را شکل دهد و سپس به لطف الگوریتمهای هوش مصنوعی، تصویر با کیفیت بالا در رنگهای کامل توسعه مییابد.
دوربینهای سنتی از لنزهای پلاستیکی و شیشهای پیچیده استفاده میکنند که نور را روی حسگری خم میکنند که سیگنالها را به صورت الکترونیکی ارسال میکند. راه حل جدید دوربین ultra-compact متکی به متاسطح است، که به طور خلاصه، یک لایه نازک با عناصر مینیاتوری جداگانه است که برای شکست نور در هر جهت دلخواه ساخته شده است.
با بازگشت به دوربین، این فراسطح و پایههای استوانهای آن، نوآوری در طراحی ارائه میکند که با سطح مناسب و توسعه الگوریتم پردازش سیگنال مناسب میتواند یک تصویر واقعی تولید کند. این عملکرد به دوربین متاسرفیس اجازه میدهد به جای اینکه مانند لیزری عمل کند که تصاویر مبهم و مخدوش با میدان دید محدود تولید کند، عکسی تمام رنگی بگیرد.
کاربرد اصلی این نوع جدید دوربین ultra-compact در درجه اول پزشکی است. روباتها قادر خواهند بود آندوسکوپی کم تهاجمی را برای تشخیص و درمان بیماریها انجام دهند.
ساخت متاسرفیس مبتنی بر نیترید سیلیکون است، به این معنی که میتوان آنها را به سرعت در مقیاس انبوه با هزینه کمتری نسبت به لنزهای دوربینهای معمولی تولید کرد. این اولین بار است که محققان از طرحی استفاده میکنند که در آن فناوری نوری در قسمت جلویی قرار دارد و پردازش عصبی در انتهای آن کار میکند. کارشناسان بر این باورند که این پیشرفت درها را برای روشهای کاملا متفاوت ساخت دستگاهها در آینده باز خواهد کرد.