به تازگی دانشمندان موفق شدند با کمک جلبک انرژی موردنیاز یک کامپیوتر را تامین کنند. این دانشمندان یا همان محققان از دانشگاه کمبریج بودند و سیستمی به اندازه یک باتری AA ایجاد کردند که دارای گونه غیرسمی جلبک سبک آبی به نام سینکوسیستیس است.
محققان بیان داشتند که جلبک “به طور طبیعی از طریق فتوسنتز، انرژی را به وسیله خورشید بدست میآورد.” محققان بر این باورند که این سیستم “به عنوان یک روش قابل اعتماد و تجدید پذیر برای تامین انرژی دستگاههای کوچک پتانسیل دارد”.
آنها گفتند که این سیستم از “مواد معمولی، ارزان و تا حد زیادی قابل بازیافت” ساخته شده است. همچنین گفته شده «این بدان معناست که میتوان آن را به راحتی صدها هزار بار تکرار کرد تا انرژی تعدادی زیادی دستگاه کوچک از جله دیوایسهای مبتنی بر اینترنت اشیا را تامین کرد.”
جلبک و تامین انرژی یک کامپیوتر
اینترنت اشیا شبکه وسیع و رو به رشدی از دستگاههای الکترونیکی است که هرکدام از انرژی کمی استفاده میکنند و دادههای بلادرنگ را از طریق اینترنت جمعآوری و به اشتراک میگذارند، مانند ساعتهای هوشمند. جریان الکتریکی تولید شده از طریق فتوسنتز با یک الکترود آلومینیومی که برای تغذیه ریزپردازنده استفاده میشود، واکنشی دارد.
پروفسور کریستوفر هاو، از دپارتمان بیوشیمی دانشگاه کمبریج، میگوید: «دستگاه فتوسنتزی ما مانند باتری کار نمیکند، زیرا دائماً از نور به عنوان منبع انرژی استفاده میکند.» در آزمایش، از این دستگاه برای تامین انرژی Arm Cortex M0+ استفاده شد، یک ریزپردازندهای که به طور گسترده در دستگاههای اینترنت اشیا استفاده میشود.
شرکت طراحی ریزپردازنده آرم مستقر در کمبریج با محققان کمبریج در این پروژه همکاری کرد. دکتر پائولو بومبلی، از دپارتمان بیوشیمی دانشگاه کمبریج، گفت: “ما تحت تاثیر عملکرد مداوم سیستم در مدت زمان طولانی قرار گرفتیم و فکر کردیم ممکن است پس از چند هفته متوقف شود، اما به کار خود ادامه داد.”