گوگل در ماه می (اردیبهشت ماه) گذشته به دنبال تکمیل اکوسیستم پیکسل به ویژه تبلت Pixel، در کنفرانس توسعه دهندگان I/O خود اعلام کرد که تبلت Pixel در سال ۲۰۲۳ به گوشیهای پیکسل، پیکسل بادز و پیکسل واچ میپیوندد. طی اخبار منتشرشده احتمالا تبلت Pixel و اندروید ۱۴ از برنامههای۳۲ بیتی پشتیبانی نمیکنند. همچنین توییتی از میشال رحمان، سردبیر فنی ارشد Esper هم منتشر شد که در آن گفته است: “Move tangor to 64-bit only” لازم به ذکر است که از منظور از tangor، نام رمز تبلت Pixel است.
اپل در سال ۲۰۱۷ با iOS 11 توسعهدهندگان iOS را به پلتفرم ۶۴ بیتی خود انتقال داد. همچنین این شرکت تعدادی از برنامههای ۳۲ بیتی خود را برای کسانی که نمیخواستند دستگاه خود را به آخرین نسخه iOS بهروزرسانی کنند، در اپاستور باقی گذاشت. در نهایت هم، این برنامهها یا با توسعه برنامههای ۶۴ بیتی مقابله کردند یا از بین رفتند.
گوگل از سال ۲۰۱۹، درخواست داشت که نسخه همه برنامههایی که با استفاده از کد بومی به Play Store ارسال میشوند، ۶۴ بیتی باشد. اگر گوگل این commit را دنبال کند، دیگر بر روی تبلت پیکسل، برنامههای ۳۲ بیتی کار نمیکنند. یکی از مزیتهای این تغییر، این است که به برنامهها امنیت بهتر و عملکرد روانتر و سریعتر میدهد.
رحمان علاوه بر تبلت Pixel، درباره تعهد دیگری برای اندروید ۱۴ توییت کرد که در آن پیشنهاد کرده است، تولیدکنندگان گوشیهای اندرویدی، برنامههای ۳۲ بیتی را فقط بر روی دستگاههایی که دارای ۳ گیگابایت رم یا کمتر هستند، بسازند. همچنین از آنجایی که بیشتر گوشیهای اندرویدی دارای ۴ گیگابایت رم یا حتی بیشتر هستند، این احتمال وجود دارد که سال آینده به طور کامل اندروید ۱۴ به نسخه ۶۴ بیتی منتقل شود.
اکثر چیپستهای مورد استفاده در گوشیهای اندرویدی قابلیت پشتیبانی از نسخه ۶۴ بیتی را دارند. همچنین برخی از سیلیکونهای مورد استفاده در گوشیهای پرچمدار هم در حال این هستند که دیگر از برنامههای ۳۲ بیتی پشتیبانی نکند. برای مثال، تراشههای برتر که از معماری ARM پیروی میکنند، پشتیبانی برنامههای ۳۲ بیتی را کنار گذاشتهاند.
لازم به ذکر است که بدانید پشتیبانی ۳۲ بیتی تنها در سه هسته از هشت هسته موجود بوده و پنج هسته باقی مانده فقط از نسخه ۶۴ بیتی پشتیبانی میکنند. همچنین ARM نیز به دنبال کنار گذاشتن پشتیبانی برنامههای ۳۲ بیتی از معماری پرچمدار خود است، اما کوالکام، طراح تراشههای اسنپدراگون، در این زمینه موافقت خود را مطرح نکرده است.
دلیل این اتفاق این است که فروشگاه Google Play در چین اجازه ندارد پشتیبانی برنامههای ۳۲ بیتی را حذف کند. اما با توجه به اشاره ars technica احتمالا پنج فروشگاه برتر اپلیکیشن در چین، اپلیکیشنهای برنامههای ۳۲ بیتی را در پایان این ماه کنار میگذارند.