چراغ سبز اتحادیه اروپا به مایکروسافت برای خرید اکتیویژن با قیمت ۶۸/۷ میلیارد دلار

مایکروسافت توانسته نگرانی‌های اتحادیه اروپا در مورد خرید اکتیویژن بلیزارد را کاهش دهد و چراغ سبز آنها را دریافت کند. با این حال همچنان موانع مختلفی بر سر راه مایکروسافت وجود دارد، به عنوان مثال اخیراً این معامله ۶۸/۷ میلیارد دلاری توسط تنظیم‌کننده بریتانیایی مسدود شده است، و در ایالات متحده نیز هنوز مورد تایید کمیسیون فدرال تجارت نیست.

تایید اتحادیه اروپا با یک شرط همراه بوده، و آن هم اینکه مایکروسافت باید مجوزی ۱۰ ساله به سرویس‌های ابری رقیب بدهد تا آنها بتوانند بازی‌های اکتیویژن را پخش کنند. برد اسمیت (Brad Smith)، رئیس مایکروسافت در این باره توییتی زده است:

Activision

ظاهراً وعده مایکروسافت آنقدر خوب بوده که کمیسیون اروپا را متقاعد کرده است. می‌دانیم که مایکروسافت سرویس استریم بازی مخصوص به خود را دارد، اما اکنون این تضمین به کاربران سرویس‌های رقیب در سراسر جهان نیز داده شده که می‌توانند به بازی‌های فعلی و آینده اکتیویژن برای رایانه شخصی و کنسول‌ها دسترسی داشته باشند.

جالب اینجاست که نگرانی اتحادیه اروپا و تنظیم کننده بریتانیایی هردو بر موضوع استریم بازی‌ها متمرکز بوده است. تحقیقات اتحادیه اروپا نشان داده که مایکروسافت هیچ قصدی برای جلوگیری از توزیع بازی‌های اکتیویژن بر روی کنسول پلی استیشن سونی ندارد (با استناد به آماری مبنی بر وجود چهار پلی استیشن به ازای هر ایکس باکس در منطقه اقتصادی اروپا). با این حال حتی اگر مایکروسافت جلوی پخش بازی‌های اکتیویژن را به طور سخت‌افزاری بگیرد، به رقابت در بازار کنسول‌ها آسیب جدی وارد نمی‌کند، زیرا این بازی‌ها طبق توافق، برای پخش در سرویس‌های استریم غیر از مایکروسافت در دسترس خواهند بود.

اتحادیه اروپا

کمیسیون فدرال تجارت آمریکا (FTC) نیز مخالف این معامله است، هرچند که ممکن است مایکروسافت حتی بدون تأیید آنها، این معامله را انجام بدهد. بث ویلکینسون (Beth Wilkinson)، وکیل مایکروسافت، گفته که این معامله حتی بدون تایید کمیسیون فدرال تجارت ممکن است انجام شود. این موضوع می‌تواند مورد تایید قانون‌گذاران بریتانیایی و اتحادیه اروپا باشد، ولی سازمان رقابت و بازار بریتانیا در این باره واکنش منفی نشان داده است.

علاوه بر اتحادیه اروپا، مایکروسافت از ژاپن، برزیل، عربستان سعودی، شیلی، آفریقای جنوبی و صربستان نیز چراغ سبز دریافت کرده است. با این حال باید دید که آیا تعهد مایکروسافت به اتحادیه اروپا بر CMA تأثیر می‌گذارد یا خیر.

Activision

علاوه بر تنظیم‌کننده‌های دولتی، برخی از رقبای مایکروسافت نیز در مورد این معامله تردید دارند. با این حال، نینتندو قراردادی ۱۰ ساله با آنها امضا کرده که به موجب آن عناوین بزرگی مانند Call of Duty در همان روز عرضه، در دسترس کاربران این کنسول قرار بگیرد. قراردادهای ۱۰ ساله استریم با Nvidia ،Ubitus و Boosteroid نیز امضا شده است.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید