این یک باور قدیمی است که کامپیوترهای مجهز به مک او اس کمتر از رایانههای شخصی ویندوزی در معرض خطر بدافزار و ویروس هستند، اما این باور به چه اندازه درست است؟ یک گزارش جدید تا حدودی این وضعیت را روشن کرده است و نتایج آن ممکن است شما را شگفت زده کند.
تحقیقات جدید در مورد امنیت مک او اس
براساس تحقیقات شرکت تحقیقاتی تهدید Elastic Security Labs، تقریباً 39 درصد از همه آلودگیهای بدافزار در رایانههای شخصی در سیستم عامل ویندوز رخ میدهند. این در حالی که تنها 6 درصد از بدافزارهای مربوطه در macOS مشاهده شدهاند. طبیعتاً این موضوع مشخص میکند که سیستمهای مک کمتر از همتایان ویندوزی خود در معرض خطر چنین بدافزارهایی قرار گیرند.
با این وجود، سیستم عمامل لینوکس حتی از ویندوز و هم macOS هم بیشتر است و حدود 54 درصد از کل آلودگیها را به خود اختصاص است. این تعداد زیاد بدافزار به دلیل افزایش استفاده از سرورهای ابری که از لینوکس به عنوان سیستم عامل خود استفاده میکنند، کاملاً قابل تأیید است. بسیاری از این دستگاهها دارای امنیت ضعیفی هستند. همین امر باعث میشود تا اهدافی وسوسهانگیز برای افرادی تبدیل شوند که میخواهند به سیستمهای داخلی شرکتها دسترسی پیدا کنند.
با توجه به این گزارش، تروجانها به عنوان اصلیترین دسته از بدافزارها شناخته شدهاند و حدود 80.5 درصد از آلودگیها با استفاده از این تکنیک ایجاد میشود. ماینرهای ارزهای دیجیتال با سهم 11.3 درصد و باجافزارها با سهم 3.7 درصد نیز در رتبههای بعدی قرار دارند. بیشتر آلودگیهای مربوط به تروجانها روی رایانههای شخصی با سیستم عامل ویندوز اتفاق میافتند و Cobalt Strike مهمترین تروجان سهم 34.5 درصدی بیشترین میزان آلودگی را به خود اختصاص داده است.
کاربران مک باید مراقب باشند
گرچه گزارش نشان میدهد که مک او اس در لیست اولویت هکرها و توسعهدهندگان بدافزار قرار نمیگیرد، اما کاربران سیستمهای اپل باید مواظب باشند. تا به حال، برنامه MacKeeper به عنوان آلودهترین بدافزار در macOS شناخته شده است. این برنامه به دلیل گستره وسیعی از مجوزهای بالقوه و دسترسی به فرآیندهای سیستمی macOS، به عنوان «برنامهای بالقوه خطرناک» توسط بسیاری از برنامههای آنتیویروس شناخته شده است.
مطالعه گزارش کامل الاستیک اسکیوریتی لابز در مورد بدافزارهای مخرب بسیار حائز اهمیت است. با شناخت دقیقتر بدافزارهایی که در حال حاضر وجود دارند و روشهایی که برای جلوگیری از آلوده شدن به آنها در دسترس هستند، شما میتوانید از خود در برابر حملات احتمالی آنها محافظت کنید.
شما میتوانید با رعایت مواردی مانند بروزرسانی سیستم عامل، استفاده از نرمافزارهای ضد ویروس با کیفیت، عدم کلیک بر روی پیوستهای ایمیل و عدم دانلود و نصب نرمافزارهای ناشناخته، احتمال آلوده شدن به بدافزارها را به حداقل برسانید.
منبع: دیجیتال ترندز