درام ایرانی «قصه شمرون» برنده جایزه برتر جشنواره فیلم مراکش شد

قصه شمروندرام ایرانی «قصه شمرون» به کارگردانی عماد علیابراهیم دهکردی، برنده جایزه بزرگ Etoile d’Or جشنواره بین المللی فیلم مراکش شد و این جشنواره نه روزه، نوزدهمین دوره حضوری خود را در اواخر این هفته به پایان رساند.

درون مایه قصه شمرون

قصه شمرون، فیلم فارسی و فرانسوی زبان در شمال تهران اتفاق می‌افتد و داستان پسری و برادر کوچک‌ترش را روایت می‌کند که پس از مرگ مادرشان، تلاش می‌کنند تا برای کمک به خانواده‌شان، یک کسب‌وکار و منبع درآمدی راه‌اندازی کنند، اما در نهایت درگیر ماجرای تجارت غیرقانونی مواد مخدر و دنیای فساد تهران می‌شوند. 

کارگردان در میان آشفتگی کشور با ادای احترام، جایزه خود را به همه زنان ایران و نسل جوان تقدیم کرد. قصه شمرون فروخته شده توسط Indie Sales، اولین بار در جشنواره فیلم سن سباستین به نمایش درآمد و در فرانسه از طریق Jour2Fete منتشر خواهد شد.

هیئت داوران به ریاست پائولو سورنتینو، کارگردان ایتالیایی، جایزه هیئت داوران خود را قبلاً به فیلم پرتغالی «آلما ویوا» ساخته کریستل آلوز میرا و «کافتان آبی» اثر مریم توزانی مراکشی اهدا کرد. هر دو فیلم در ماه مه در جشنواره کن به نمایش درآمدند و هر دو به طور قابل‌ توجهی برای نامزدی جایزه بهترین فیلم بین‌المللی اسکار امسال رقابت خواهند کرد که نماینده کشورهای مربوطه خود هستند.

جایزه بهترین کارگردانی به فیلم تندر اثر کارمن ژاکیر از سوییس رسید. چوی سئونگ یون برای بازی در فیلم «رایس‌بوی می‌خوابد» به کارگردانی آنتونی شیم و آرسوندی بنینگ سوارا (بهترین بازیگر مرد) برای بازی در «زندگی‌نامه مکبول مبارک» جایزه دریافت کردند.

ونسا کربی بازیگر بریتانیایی، دایان کروگر هنرپیشه آلمانی، جاستین کورزل کارگردان و فیلمنامه نویس استرالیایی، نادین لبکی کارگردان، فیلمنامه نویس و بازیگر لبنانی، لایلا مراکشی کارگردان مراکشی و طاهر رحیم بازیگر فرانسوی، هیئت داوران را که به ۱۴ فیلم (۱۴ کشور در پنج قاره) در مسابقه رسمی رای داده بودند، تکمیل کردند. اسکار آیزاک و سوزان بیر، اعضای هیئت منصفه که قبلا اعلام شده بود، در این مراسم غایب بودند و دلایل شخصی برای عدم حضورشان ذکر شد.

این جشنواره به اولین رویداد کاملاً حضوری خود در دو سال گذشته با حضور محلی با ۱۵٠ هزار تماشاگر برای نمایش ۱۲۴ فیلم و نزدیک به ۲ هزار شرکت کننده معتبر بازگشت، که تقریباً دو برابر تعداد ثبت شده برای آخرین دوره جشنواره در یک دوره پیش از همه گیری ۲۰۱۹ بود. 

نوزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مراکش از ۱۱ تا ۱۹ نوامبر برگزار شد.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید