پس از مدتها دنبال کردن شایعات و اطلاعات لو رفته، بالاخره گوشیهای سری شیائومی 12 با قدرتمندترین چیپ حال حاضر شرکت کوالکام (درست مثل سال گذشته) معرفی شدند.
خانواده جدید گوشیهای سری شیائومی 12، امسال به دلیل تغییر نامی که این شرکت اعمال کرده، پیشوند Mi را ندارند، و به اسم شیائومی 12 معرفی شدهاند. در میان دستگاههای رونمایی شده، ابتدا میتوان یک مدل پایه را مشاهده کرد که با صفحه نمایش ۶.۲۸ اینچی، به نحوی کوچکتر از بسیاری از گوشیهای هوشمند حاضر در بازار است، اما هرگز گول صفحه نمایش کوچک را نخورید! چراکه چیپ فوقالعاده قوی اسنپدراگون 8 نسل 1 (Gen 1) داخل آن به کار رفته، و قدرت اجرایی خیلی خوبی را در کنار سایر مشخصات فنی مناسب ارائه میکند.
بعد از آن هم نوبت به شیائومی 12 پرو رسید که نسبت به مدل پایه، صفحه نمایش بزرگتر ۶.۷۳ اینچی LTPO آمولد را در کنار باتری بزرگتر، ساختار دوربین پیشرفتهتر و سرعت شارژ بالاتر، به همراه دارد. عضو آخر نیز که با نام شیائومی 12X معرفی شده و بعضی از شایعات را تایید میکند، مدلی به نسبت ضعیفتر، با چیپ اسنپدراگون 870 است که با قیمت پایینتر و مشخصات فنی قابل قبول، عرضه میشود.
به هر حال پرچمداران گوشیهای سری شیائومی 12 همه مشخصات فنی و قیمت مناسبی دارند که طبق روند هر ساله این شرکت معرفی شدهاند. اما حال وقت آن رسیده تا به سراغ جزئیات هر دستگاه رفته و همه چیز را درباره اطلاعات و تصاویر رونمایی شده از آنها، بررسی کنیم.
شیائومی 12
از زمان عرضه گوشی شیائومی می 8، هنوز پرچمداری به کوچکی شیائومی 12 را از این شرکت ندیده بودیم! این دستگاه را میتوان کوچکترین پرچمدار در سریهای مختلف این شرکت، طی چند سال اخیر دانست که به حالت کامپکت عرضه شده و نمایشگر ۶.۲۸ اینچی دارد. با این وجود، این نمایشگر که ساخت شرکت سامسونگ است، دارای نرخ تازهسازی تصویر ۱۲۰ هرتز و کیفیت فول اچ دی پلاس بوده و از طرفی به وسیله گوریلا گلس ویکتس محافظت میشود که نمونه مشابه آن را روی پرچمداران سامسونگ طی دو سال اخیر هم دیده بودیم. به علاوه، حسگر اثر انگشت دستگاه هم زیر همین نمایشگر قرار گرفته است.
در ساختار دوربین شیائومی 12 هم میتوان اول از همه یک لنز ۵۰ مگاپیکسلی اصلی را مشاهده کرد که از نوع سونی IMX 766 است. این سنسور در بسیاری از پرچمداران سال ۲۰۲۱ استفاده شده بود و کیفیت بسیار خوبی را ارائه میکند. در کنار آن هم در جزیره دوربین شیائومی 12 دو لنز دیگر اولترا واید ۱۳ مگاپیکسلی و تله فوتو ۵ مگاپیکسلی با سایز ۵۰ میلیمتری هم دیده میشوند.
با این وجود میبینیم که دوربین شیائومی 12 در حد بسیار قابل قبولی است، اما شاخصه اصلی آن نیست. در واقع پرچمدار کوچک شیائومی برای داشتن ویژگیهای خیلی زیاد در چنین سایزی مناسب نیست، ولی سازندگان تمام تلاش خود را کردهاند که بُرد اصلی دستگاه کمی کوچکتر از حالت معمول طراحی شود تا هم سیستم خنک کننده روی آن سوار شود، و هم یک باتری ۴,۵۰۰ میلیآمپری با سرعت شارژ تا ۶۷ وات با سیم و ۵۰ وات بیسیم در کنارش قرار بگیرد.
در واقع ویژگی اصلی شیائومی 12 استفاده از قویترین چیپ شرکت کوالکام است و در سه رنگ سیاه، آبی و صورتی عرضه میشود. قیمت آن نیز در مدل ۸/۱۲۸ گیگابایتی ۵۸۰ دلار، مدل ۸/۲۵۶ گیگابایتی ۶۲۸ دلار و نسخه ۱۲/۲۵۶ گیگابایتی آن هم ۶۹۰ دلار خواهد بود که برای چنین مشخصات بینظیری در بین گوشیهای سری شیائومی 12 واقعا خوب به نظر میرسد.
شیائومی 12 پرو
مدل پرو از گوشیهای سری شیائومی 12، در اولین قدم از نظر کیفیت و قدرت نمایشگر چند پله از مدل پایه جلوتر است. شیائومی 12 پرو دارای یک پنل ۶.۷۳ اینچی LTPO نسخه 2.0 بوده و میتواند نرخ تازهسازی تصویر پویا را ارائه کند. این یعنی نمایشگر مطابق با استفاده کاربر، از ۱ تا ۱۲۰ هرتز نرخ متغیر داشته و به همین جهت استفاده فوقالعاده کمتری را از باتری خواهد داشت. نمایشگر این دستگاه از خروجی رنگهای ۱۲ بیتی پشتیبانی کرده و از همه جالبتر، قدرت روشنایی ۱,۵۰۰ نیت خواهد داشت!
و اما تفاوت بزرگتر نسخه پرو و مدل پایه شیائومی 12 در ساختار دوربین آن خواهد بود؛ به نحوی که در آن از سه سنسور ۵۰ مگاپیکسلی استفاده شده است. دوربین اصلی از نوع IMX 707 ساخت شرکت سونی بوده و دارای لرزشگیر اپتیکال و همچنین قابلیت Pixel Binning برای جمع کردن پیکسلهای کوچک است. حال جالب اینجاست که دو سنسور دیگر یکی لنز پرتره و دیگری اولترا واید برای مدل پرو در نظر گرفته شده که جای تله فوتو را خالی میکند؛ موردی که احتمالا در نسخه اولترا شاهد آن خواهیم بود.
با این حال یک نکته بسیار جالب درباره مشخصات دوربین شیائومی 12 پرو، داشتن یک سیستم جدید به نام سایبرفوکس (Cyberfocus) است که توسط خود شرکت شیائومی طراحی شده و باعث میشود تا سرعت و دقت قفل شدن فوکس دوربین روی اشیاء، بسیار بهتر باشد. همچنین گرفتن تصاویر با کیفیت بالا و نویز کم در محیط تاریک، از ویژگیهای اصلی دوربین شیائومی 12 پرو است.
در آخر نیز نوبت به باتری دستگاه میرسد که با یک تکنولوژی جالب برای سرعت شارژ بالا طراحی شده است. اول از همه باید بدانید که ظرفیت باتری شیائومی 12 پرو ۴,۶۰۰ میلیآمپر است. اما نکته قابل توجه اینجاست که این باتری از دو سلول جداگانه تشکیل شده و با سرعت ۱۲۰ وات شارژ میشود! حال برای مدیریت شارژ بین این دو بخش جدا، شیائومی از یک چیپ انحصاری به نام Surge P1 استفاده کرده تا برق بدون مشکل و در سلامت کامل باتری را در سریعترین حالت ممکن شارژ کند.
رنگبندی شیائومی 12 پرو مثل مدل پایه است و اینبار، رنگ سبز را هم اضافه میکند. از نظر قیمت هم مدل ۸/۱۲۸ گیگابایتی این پرچمدار ۷۳۸ دلار بوده و مدل ۸/۲۵۶ آن با قیمت ۷۸۵ دلار برای خرید در دسترس کاربران قرار میگیرد. البته یک مدل ۱۲/۲۵۶ گیگابایتی هم با قیمت ۸۴۸ دلار برای آن در نظر گرفته شده، اما فعلا خبری از حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایتی نیست تا در آینده آن را در شیائومی 12 اولترا از گوشیهای سری شیائومی 12 ببینیم.
شیائومی 12X
و اما آخرین مدل از سری تازه معرفی شده گوشیهای سری شیائومی 12، نسخه 12X است که دقیقا باید آب رفته مدل پایه در نظر گرفته شود! در این دستگاه تقریبا همه چیز با مدل پایه یکسان است؛ دوربین سهگانه با لنز اصلی ۵۰ مگاپیکسلی، نمایشگر ۶.۲۸ اینچی آمولد با نرخ تازهسازی تصویر ۱۲۰ هرتز و در نهایت، باتری ۴,۵۰۰ میلیآمپری با سرعت شارژ ۶۷ وات که اینبار دیگر توان شارژ بیسیم را ندارد.
با این وجود تفاوت اصلی این محصول با مدل پایه شیائومی 12، دقیقا در موتور راهانداز آن است؛ جایی که اینبار به جای جدیدترین چیپ حال حاضر شرکت کوالکام، از اسنپدراگون 870 استفاده شده که پیشتر در برخی میانردهها دیده بودیم و قاعدتا توان اجرایی برابری را با اسنپدراگون 8 نسل 1 ندارد.
شیائومی 12X هم درست مثل مدل پایه در سه رنگ سیاه، آبی و صورتی معرفی شده و قیمت آن به واسطه داشتن چیپ ضعیفتر، تا حدودی کمتر است. مدل ۸/۱۲۸ گیگابایتی این دستگاه ۵۰۲ دلار و نسخه ۱۲/۲۵۶ گیگابایتی حدود ۵۹۶ دلار است.
لازم به ذکر است که این قیمتها گوشیهای سری شیائومی 12 صرفا برای بازار چین در نظر گرفته شده و به زودی نرخ جهانی این پرچمداران به صورت رسمی اعلام خواهد شد.