اوایل ماه گذشته گزارشی ارائه شد که میگفت هوآوی چیپستهای خودش را بهصورت انبوه تولید کرده است. این خبر بزرگی بود زیرا وزارت بازرگانی ایالات متحده این شرکت را از دستیابی به تراشه های پیشرفته تولید شده توسط کارخانه های چیپستساز با استفاده از فناوری آمریکایی منع کرده است.
برای مدل پرچمدار سال گذشته یعنی میت ۵۰ پرو، هوآوی از چیپست اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ کوالکام بدون پشتیبانی از اتصال 5G استفاده کرد.
در اواخر ژانویه، دولت بایدن اعلام کرد که درخواستهای بیشتری برای مجوز صادرات برای شرکتهای آمریکایی ارسالکننده به تولیدکننده چینی را رد میکند. این بدان معناست که وقتی عرضه تراشههای اسنپدراگون تمام شود، هوآوی نمیتواند حتی از نسخههای 4G سیلیکون اسنپدراگون استفاده کند و مشکل در چین این است که بزرگترین کارخانه ساخت چیپ کشور، SMIC، در مقایسه با تراشه های 3 نانومتری که اکنون توسط TSMC و سامسونگ ساخته می شود، محدود به تولید تراشه با استفاده از معماری فرآیند ۱۲-۱۴ نانومتری است.
در حال حاضر، هوآوی نمی تواند امیدوار باشد که SoCهای خود را بسازد که بتواند با کوالکام یا مدیاتک رقابت کند.
چیپستهای با معماری کوچکتر نشان دهنده استفاده از ترانزیستورهای کوچکتر است که اجازه میدهد تعداد بیشتری در داخل یک تراشه قرار گیرد و هرچه تعداد ترانزیستور یک تراشه بیشتر باشد، آن تراشه قدرتمندتر و کارآمدتر است.
آیا هوآوی هرگز دوباره تراشه های قدرتمندی مانند Kirin 9000 تولید خواهد کرد؟
حتی اگر شایعه قبلی درست باشد و هوآوی بتواند تراشههایی را با استفاده از معماری پردازشی ۱۲ تا ۱۴ نانومتری تولید کند، گوشیهایی که در آنها استفاده میشوند به سرعت گوشیهای تولیدکنندگان دیگر مستقر در چین مانند شیائومی، اوپو، ویوو و وان پلاس نخواهند بود به این دلیل که هوآوی به اتهام روابط ادعایی خودش با دولت چین، یک تهدید امنیت ملی در ایالات متحده محسوب می شود.
ممکن است تعجب کنید که چرا کارخانه چیپست ساز برتر چین نمیتواند با استفاده از معماری فرآیند پایینتر، تراشه تولید کند. به این دلیل که دستگاه مورد نیاز برای ایجاد سیلیکون با استفاده از معماری ۱۰ نانومتری و پایینتر را نمیتوان به چین ارسال کرد.
این دستگاه، دستگاه لیتوگرافی فرابنفش شدید (EUV) است که برای حکاکی الگوهای مدار بسیار نازک روی پترنهای سیلیکونی استفاده میشود. تنها یک شرکت هلندی ASML، این دستگاه را می سازد و توسط هلند، ایالات متحده و ژاپن از ارسال آن به چین جلوگیری میشود.
اما هوآوی، همانطور که با سیستم عامل HarmonyOS، سیستم عکاسی XMAGE و اکوسیستم خدمات تلفن همراه هوآوی به تنهایی به حرکت خود ادامه میدهد به گفته هوآوی سنترال، بخش نیمه هادی هوآوی، HiSilicon، حتی با وجود تحریمها به کار بر روی توسعه طراحیهای جدید چیپست ادامه داده است.
هوآوی در دوران اوج خود، قبل از تحریمها پس از اپل، دومین مشتری بزرگ کارخانه چیپستساز TSMC بود.
هوآوی یک درخواست ثبت اختراع برای قطعات EUV که منبع نور یکنواختتری نسبت به دستگاه ASML فعلی ارائه میدهند، ثبت کرده است. اگر هوآوی بتواند نسخه خود از دستگاه لیتوگرافی EUV بدون نقض حق ثبت اختراع بسازد، ممکن است بتواند تراشه های قدرتمندی مانند قبل از ممنوعیت با نام Kirin بسازد و این ممکن است کمک کند چین یک گام بزرگ به سمت خودکفایی در تولید نیمههادیها بردارد، چیزی که این کشور سالهاست به دنبال آن است.
ایالات متحده این موضع را دارد که قابلیتهای ساخت تراشه هوآوی میتواند به آن اجازه دهد تا قطعات قدرتمندی را برای دستگاههای نظامی توسعه دهد و به همین دلیل است که دو دولت قبلی ایالات متحده کارخانجات چیپستساز را در تجارت با هوآوی محدود کردهاند. در حالی که SMIC چین میتواند تراشههای 7 نانومتری تولید کند، اما این تراشهها فقط برای استخراج ارزهای دیجیتال هستند و به اندازه کافی پیچیده نیستند که برای تامین انرژی گوشیهای هوآوی استفاده شوند.
در مورد گوشیها، انتظار میرود که هوآوی ماه آینده از جدیدترین سری پرچمدار خود یعنی Huawei P60 رونمایی کند. گوشیهای سری P این شرکت معمولاً بر روی عکاسی متمرکز هستند. طبق گزارشها، مدل P60 Pro به اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ نسخه 4G یا اسنپدراگون ۸ نسل ۲ نسخه 4G مجهز خواهد شد.
شایعه شده است که چیدمان دوربین پشتی شامل یک سنسور ۵۰ مگاپیکسلی سونی IMX888 و یک سنسور ۵۰ مگاپیکسلی سونی برای دوربین فوق عریض، و یک سنسور 64 مگاپیکسلی OmniVision OV64B برای دوربین پریسکوپ است.