ChatGPT و هوش مصنوعی چگونه بر دنیای ادبی تأثیر می‌گذارند؟

Clarkesworld – یک مجله علمی تخیلی و فانتزی – هر ماه حدود ۱۱۰۰ مقاله از نویسندگانی دریافت می‌کند که امیدوارند مطالبشان در این مجله منتشر شوند. برای تهیه هر شماره، ناشر و سردبیر، نیل کلارک و کارکنان او مقالات ارسالی را مطالعه کرده و عناوین برگزیده‌ را برای چاپ انتخاب می‌کنند.

اما در چند هفته گذشته یک تغییری بوجود آمده است: افراد کلاه‌بردار شروع به استفاده از ChatGPT کردند. وبلاگ‌هایی که تبلیغاتی را برای تکمیل کارهای دیگر خود قبول می‌کنند، ادعا کردند که شما می‌توانید از این چت بات تولید شده توسط هوش مصنوعی درخواست کنید که برایتان یک داستان کوتاه بنویسد، متنی که تولید می‌کند را کپی کند و با ارسال آن اثر به مجلات ادبی که به نویسندگان پول می‌دهند، درآمد کسب کنید.

این وب‌سایت‌ها فهرستی از رسانه‌هایی مانند Clarkesworld را منتشر کرده‌اند که به نویسندگان برای ارسال‌ آثار خود پول می‌دهند، و افراد را تشویق می‌کنند که کارهای خود را برای آنها ارسال کنند. اما نکته اینجاست که این وب‌سایت‌ها از کاربران می‌خواهند از ابزارهای هوش مصنوعی مانند ChatGPT برای تولید داستان‌های خود استفاده کنند. زمانی که یک چت بات برای تولید محتوا صرف می‌کند بسیار کمتر از زمان صرف شده برای نوشتن آن داستان است و صدها نفر از این فرصت استفاده کرده‌اند تا به طور بالقوه درآمدی سریعی از این راه داشته باشند.

مجله‌های ادبی که تحت تاثیر هوش مصنوعی مانند ChatGPT قرار می‌گیرند

به گفته کلارک تنها در ماه فوریه، این مجله ۷۰۰ مقاله توسط انسان‌ها و ۵۰۰ مقاله توسط هوش مصنوعی دریافت کرده است. علیرغم اینکه تشخیص داستان‌های نوشته شده هوش مصنوعی بسیار آسان است، آنها اغلب ضعیف نوشته می‌شوند و حتی عناوین یکسانی دارند. عناوین ارسالی به قدری سیستم ثبت Clarkesworld را تحت تاثیر قرار دادند که کلارک مجبور شد بخش ارسالی این مجله را ببندد.

کلارک به Mashable گفت: «یکی از چیزهایی که من هوش مصنوعی را با آن مقایسه می‌کنم، بحث اسپم است. بنابراین ما در حال حاضر در روزهای پیش از فیلتر مطالب اسپم هستیم. ما باید راه‌هایی را برای حل این مشکل پیدا کنیم.»

از آنجایی که این موضوع همچنان در جریان است، Clarkesworld تنها مجله ادبی نیست که مورد هدف قرار می‌گیرد. Magazine of Fantasy & Science Fiction و مجله علمی تخیلی Asimov نیز طبق گزارش‌های ارسالی توسط چت بات‌های هوش مصنوعی فریب خورده‌اند.

شری رنه توماس، سردبیر Magazine of Fantasy & Science Fiction، به نیویورک تایمز گفت: «می‌دانستم که این اتفاق در حال رخ دادن است، نه با سرعتی که ما با آن مواجه شدیم».

Clarkesworld علاقه خاصی به انتشار آثار داستانی نوشته شده توسط کامپیوترها ندارد، نه تنها به این دلیل که این آثار معمولاً کیفیت پایینی دارند، بلکه بخاطر اینکه این جنبه از افزایش سریع دسترسی به هوش مصنوعی از نظر اخلاقی به موضوع مبهمی تبدیل شده و برخی از آنها با سرقت ادبی مستقیم خط قرمزها رد کرده‌اند.

ChatGPT

صاحب اثر کیست؟

این ابزار جدید هوش مصنوعی دنیای ادبی را که ما می‌شناسیم تهدید کرده است. هوش مصنوعی در این زمینه چیز جدیدی نیست: نویسندگان سال‌ها از دستیارهای نوشتاری مبتنی بر هوش مصنوعی مانند Sudowrite ،Jasper ،Writesonic و موارد دیگر استفاده کرده‌اند. البته راه‌های زیادی برای استفاده از هوش مصنوعی و ChatGPT به‌عنوان ابزارهای نوشتاری واقعاً مفید و اخلاقی وجود دارد. این منابع می‌توانند به مشکلات پلات، نام‌گذاری شخصیت‌ها، ایجاد طرح کلی، تکمیل دیالوگ‌ها و موارد دیگر کمک کنند. اما استفاده از آنها نسبت به ChatGPT کمی سخت‌تر است و به همین دلیل برای عموم عرضه نمی‌شوند.

مری راسنبرگر، مدیر عامل انجمن نویسندگان، قدیمی‌ترین و بزرگترین سازمان حرفه‌ای نویسندگان دارای آثار منتشر شده گفت: «از چیزی که می‌خواهم بگویم متنفرم اما اگر ChatGPT محدود نشود، بدون شک تأثیر منفی بر حرفه نویسندگی و کیفیت مطالب منتشر شده خواهد داشت. »

این مشکلی است که تنها به نویسندگان و ناشران محدود نمی‌شود.

راسنبرگر به Mashable گفت: «همانطور که مردم می‌گویند، کتاب‌ها شریان‌های دموکراسی هستند؛ ایده‌های مختلف از کتاب‌ها سرچشمه می‌گیرند. ما باید از فرهنگ کتاب محافظت کنیم، اما چگونه می‌توان این کار را در دنیایی که پر از کتاب‌های نوشته شده توسط هوش مصنوعی است انجام داد؟»

مری راسنبرگر، مدیر عامل انجمن نویسندگان: «ما می‌خواهیم هنر توسط هنرمندان انسانی که تجربیات، امیدها و ترس‌های فعلی‌ خود را در مورد دنیای کنونی منعکس می‌کنند، ارائه شود.»

برن الیوت، تحلیلگر Gartner، در یک پست وبلاگی گفت: «از آنجایی که مدل ChatGPT بر روی مجموعه‌ای از آثار از پیش ایجاد شده آموزش داده شده است، هنوز مشخص نیست که اگر این محتوا از مالکیت معنوی دیگران نشات گرفته شده باشد، سابقه قانونی استفاده مجدد از آنها چه خواهد بود.»

در نقل‌قول‌ها و یا اسناد ChatGPT منابع اصلی ذکر نمی‌شوند، و مشخص نیست چه کسی می‌تواند حق نسخه‌برداری یا ادعای مالکیت آثار تولید شده توسط هوش مصنوعی را داشته باشد. شخصی که چیزی را از هوش مصنوعی درخواست کرده، خود OpenAI یا فرد دیگری؟ تعیین این پاسخ برای روشن شدن نقش ChatGPT در دنیای ادبی ضروری است.

از کسی که ارزش و لیاقتش را دارد قدردانی کنید

رویه قضایی این موضوع در صنعت ادبی در حال پیگیری است. پس از اینکه رمان گرافیکی Zarya of the Dawn از تصاویر ایجاد شده توسط فناوری هوش مصنوعی استفاده کرد، اداره حق نسخه‌برداری ایالات متحده تصمیم گرفت که این تصاویر را تحت حمایت حق چاپ رمان قرار ندهد، زیرا حق چاپ فقط به آثار ایجاد شده توسط یک انسان اعطا می‌شود. فراتر از بحث کپی رایت، انجمن نویسندگان از کنگره خواسته تا قانونی را تصویب کند که به موجب آن آثاری که ChatGPT بر روی آنها آموزش دیده باید ثبت شده باشند.

راسنبرگر گفت: «ما از هیچ توسعه‌دهنده‌ هوش مصنوعی نمی‌خواهیم که از هر نویسنده‌ای در جهان حق چاپ دریافت کند. اما حداقل برای بحث کتاب و روزنامه‌نگاری، حق چاپ را از سیستم مجوز جمعی که مبالغی را به پدیدآورندگان آثار پرداخت می‌کند، دریافت کنید.»

این برنامه تضمین می‌کند که پولی به جیب پدیدآورندگان برمی‌گردد تا آنها بتوانند به خلق آثار خود و نویسندگان نیز به نوشتن ادامه دهند.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید