تاریخچه ۱۵ ساله گوریلا گلس روی گوشی‌های هوشمند

جالب است بدانید تنها 6 هفته قبل از عرضه‌ی گوشی آیفون (نسخه اصلی) استیو جابز از اینکه نمایشگر گوشی اپل به راحتی آسیب می‌دید، بسیار ناامید شد و به همین دلیل تصمیم گرفت که محافظ نمایشگر را از پلاستیک به شیشه تغییر دهد.

این شیشه محافظ یک شیشه معمولی نبود و بلکه توسط کورنینگ ساخته شده بود و گوریلا گلس نامیده می‌شد. این شیشه به دلیل محافظت بالا توانست باعث شود تا کاربران بتوانند با خیال راحت‌تر از گوشی خود استفاده کنند و این موضوع بر محبوبیت کورنینگ تاثیر گذاشت.

تاریخچه شرکت کورنینگ و گوریلا گلس

تاریخچه شرکت کورنینگ بسیار جذاب است که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم، کورنینگ در اواسط قرن نوزدهم شروع به کار کرد و لنزهایی برای چراغ های سیگنال راه آهن و سپس چراغ‌های جلوی اتومبیل ساخت. این شیشه برای لامپ توماس ادیسون ساخته شده بود و این کمپانی در سال 1915 ظروف پخت پیرکس را ساخت. سپس در دهه 1960 شروع به ساخت پنجره برای فضاپیماهای ناسا از جمله شاتل فضایی کرد.در سال 2006 اپل و کورنینگ با یکدیگر همکاری کردند و اکنون شاهد این شیشه‌های مقاوم در گوشی‌های هوشمند هستیم.

 گوریلا گلس

صفحه نمایش‌های پلاستیکی در آن دوران معمولی بودند، اما اپل بیش از حد به زیبایی و مقاومت اهمیت می‌داد و به همین دلیل اجازه نمی‌داد صفحه نمایش دستگاه خراشیده شود. به علاوه آیفون یک گوشی مجهز شده به صفحه نمایش لمسی بود، به همین دلیل صفحه نمایش بسیار برای کاربران اهمیت داشت و باید محافظت می‌شد.

این موضوع در مورد سایر گوشی‌های هوشمند نیز صدق می‌کرد؛ زیرا از کیبورد به کیبورد لمسی تغییر یافتند. آیفون‌های اولیه از گوریلا گلس استفاده می‌کردند و T-Mobile G1، اولین گوشی اندرویدی مجهز شده به نمایشگر لمسی با محافظت گوریلا گلس بود.

گوشی‌های لمسی که تقریباً تمام سیستم‌عامل‌های موجود را پشتیبانی می‌کنند از شیشه Corning نیز استفاده می‌کنند. از Samsung Corby کوچک گرفته تا گوشی i8910 Omnia HD که توسط سامسونگ طراحی شده بود. به علاوه گوشی LG KM900 Arena نیز تا دستگاه‌های دیگری مثل LG BL40 نیز از این محافظ استفاده می‌کردند.

همچنین برند فنلاندی نوکیا در گوشی نوکیا X6 نیز از این محافظ بهره بردند و برندهای دیگری هم مثل موتورولا دارای نمایشگرهایی با محافظت گوریلا گلس بودند. تا سال 2010 حدود 20 درصد ازگوشی‌های هوشمند دارای شیشه گوریلا گلس بودند، و این موضوع به معنی حدود 200 میلیون دستگاه است. در سال 2012 رشد گوشی‌های مجهز شده به این شیشه محافظ بیشتر شد؛ زیرا شیشه‌های گوریلا گلس 2 می‌توانستند 20 درصد نازک‌تر باشند و در عین حال به همان اندازه مقاومت داشته باشند.

این شیشه جدید توسط کمپانی‌های مختلفی در گوشی‌هایی مثل Galaxy S III و Galaxy Camera GC100 مورد استفاده قرار گرفتند. سامسونگ همچنین از این محافظ در گوشی ویندوز فون خود یعنی Ativ S استفاده کرد و این موضوع باعث شد تا HTC نیز در ویندوز فون 8X نمایش خود را به این شیشه مجهز کند.

تاریخچه ۱۵ ساله گوریلا گلس روی گوشی‌های هوشمند - Gorilla Glass Victus 3

گوریلا گلس 3 در سال 2013 وارد بازار شد و فرمول ساخت آن تغییر کرد. این شیشه در برابر خراش مقاوم‌تر بود و خراش‌هایی که روی آن ظاهر می‌شد به لطف چیزی که Corning به نام مقاومت در برابر آسیب بومی نامیده می‌شد، کمتر قابل مشاهده بود.

برای نمایش مقاومت این شیشه در رویداد MWC، کورنینگ یک توپ فولادی 135 گرمی را روی یک تکه شیشه معمولی و سومین طراحی از گوریا گلس رها کرد. همانطور که انتظار می‌رفت شیشه معمولی ترک خورد، بنابراین با یک ورقه آلومینیومی جایگزین شد. افتادن دوباره توپ باعث ایجاد فرورفتگی در آلومینیوم شد، اما به گوریلا گلس 3 آسیبی وارد نشد.

گوشی‌هایی مثل گلکسی S4، Note3 و گلکسی S4 زوم از این فناوری استفاده می‌کردند. همچنین شرکت نوکیا در گوشی نوکیا لومیا 1020 و لومیا 1320 که صفحه نمایش 6 اینچی در آن‌ها قرار گرفته بود نیز از این شیشه محافظ نسل 3 بهره می‌بردند.

با گذشت زمان در سال 2018 گوریلا گلس DX و +DX معرفی شدند که شیشه‌هایی بهبود یافته محسوب می‌شدند. طبق گفته Corning، انعکاس‌ها تا 75 درصد کاهش پیدا کرده بودند که کنتراست صفحه نمایش را 50 درصد بهبود می‌بخشیدند. این شیشه برای ساعت‌های هوشمندی که فقط باتری‌های کوچکی برای تامین انرژی داشتند، بسیار مناسب بود و تفاوت بین DX و +DX این بود که مدل پلاس مقاومت بیشتری داشت.

تاریخچه ۱۵ ساله گوریلا گلس روی گوشی‌های هوشمند - corning gorilla glass 1

پس از گذشت چند سال کورنینگ، گوریلا گلس DX و +DX را به عنوان محافظ برای لنزهای دوربین معرفی کرد. مقاومت در برابر خش و بهبود عملکرد اپتیکال به همان اندازه که برای ساعت ها مهم بود برای دوربین‌ها نیز اهمیت داشت. گوریلا گلس DX و +DX به 98 درصد نور اجازه عبور می‌دادند و در عین حال بازتاب را کاهش می‌داند.

آخرین پیشرفت Corning گوریلا گلس Victus و +Victus است که بر اساس آزمایش‌های رسمی، یک گوشی هوشمند با شیشه‌ی Victus می‌تواند از سقوط از ارتفاع 2 متری روی زمین سفت (یا حتی بتن) جان سالم به در ببرد و همچنان نمایشگر کارآمدی داشته باشد. همچنین نسبت به نسل‌های قبلی از مقاومت بالاتری در برابر خراش برخوردار است.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید