طبق اعلام گوگل ظاهرا به زودی دیگر برنامههای فروشگاه گوگل پلی استور این دسترسی را نخواهند تا سایر اپلکیشنهای نصب شده روی گوشی کاربران را شناسایی کنند.
گوگل چه کار میکند؟
لیست برنامههای نصب شده در گوشی عملا برای سایر اپلکیشنها راهی برای شناسایی شخصیت و علایق شما خواهد بود. به نحوی که این برنامهها با دیدن علایق شخصی کاربران، تبلیغات مناسب و در عین حال مرتبطی را برای شما نمایش میدهند تا بیشتر از همیشه برای خرید یا نصب برنامهای دیگر وسوسه شوید.
این درحالی است که طبق اعلام گوگل ظاهرا قرار است تا اطلاعات ذکر شده به عنوان دادههای شخصی کاربر حفظ شده و دیگر در دسترس دیگر اپلکیشنها قرار نگیرد. از تاریخ ۱۵ اردیبهشت (۵ می) سازندگان برنامههای اندرویدی باید دلیل منطقی و قانعکنندهای را برای دسترسی به این لیست بیاورند تا گوگل به آنها مجوز بدهد؛ درحالی که Google خود یکی از شرکتهایی است که در گوشیهای اندرویدی بیشترین اطلاعات شخصی از کاربران را به نحوی سرقت میکند!
از تاریخ گفته شده به بعد، برنامهها باید اجازه QUERY_ALL_PACKAGES را از گوگل درخواست کنند و در صورت موافقت میتوانند به لیست دسترسی داشته باشند. لازم به ذکر است که برخی اپلکیشنها مانند فایل منیجرها، مرورگرها و برنامههای آنتیویروس بدون نیاز به درخواست به دلیل نیاز به لیست برنامهها از این دسترسی به صورت ویژه برخوردار خواهند بود. اما برخی برنامههای دیگر مانند اپلکیشنهای مدیریت حساب بانکی و در کل آنهایی که کار مبادله و محاسبه پول را دارند، از این دسترسی منع میشوند.
با این حال ممکن است با خود فکر کنید که پس سرنوشت برنامههای حاضر در فروشگاه گوگل پلی، که این دسترسی را دارند چه میشود؟ در جواب به این پرسش، گوگل اعلام کرده که در واقع این دسترسی از تمامی برنامهها (به جز موارد ویژه) گرفته میشود و تنها در صورتی به آنها بازگردانده خواهد شد که یک دلیل منطقی برای استفاده از لیست اپلکیشنهای نصب شده در گوشی مقصد، توسط سازندگان ارائه شود. همچنین اگر برنامهای به صورت اشتباه از این دسترسی برخوردار باشد، به سرعت توسط فروشگاه پلی استور حذف شده و اکانت سازنده آن نیز مسدود خواهد شد.
منبع: The Verge