پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل ۲ هفته گذشته به صورت رسمی معرفی شد، اما علی رغم اینکه این شرکت پشتیبانی از جدیدترین سنسورهای سونی و سامسونگ را بهبود بخشیده، به طور مرموزی نام سامسونگ در لیست شرکای رسمی کوالکام غایب بود.
ساعاتی بعد گزارشی رسید که شرکت کرهای سامسونگ میتواند از نسخه ویژه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ با پردازنده مرکزی با کلاک بالاتر در دستگاههای خود از جمله گلکسی S23 استفاده کند و اکنون، به نظر میرسد که گوشیهای پیشرفته آینده این شرکت از پردازنده گرافیکی با کلاک بالاتر نیز استفاده خواهند کرد.
نسخه استاندارد اسنپدراگون ۸ نسل ۲ (SM8550-AB) دارای پردازندهای با یک هسته اصلی (Cortex-X3) با کلاک ۳.۱۹ گیگاهرتز، چهار هسته متوسط با سرعت ۲.۸ گیگاهرتز، سه هسته کم مصرف (Cortex-A510) با فرکانس ۲ گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Adreno 740 با فرکانس ۶۸۰ مگاهرتز است.
در مقایسه، به نظر میرسد که گلکسی S23 از نسخهای از پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل ۲ (SM8550-AC) با هسته پردازشی اصلی آن ۳.۳۶ گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی با سرعت ۷۱۹ مگاهرتز استفاده خواهد کرد. اما برای رام کردن این چیپست اورکلاک شده، سامسونگ باید از مکانیزم خنک کننده مناسب نیز استفاده کند.
کوالکام گهگاه نسخههایی با کلاک بالاتر از چیپستهای گوشیهای هوشمند پرچمدار خود را با شماره مدل به پایان AC منتشر میکند. به عنوان مثال، اسنپدراگون ۸۵۵ دارای شماره مدل SM8150 بود، در حالی که اسنپدراگون ۸۵۵ پلاس با هستهای با کلاک بالاتر دارای شماره مدل SM8150-AC بود.
نام چیپست گلکسی S23 مشخص نیست؛ میتواند اسنپدراگون ۸ نسل ۲ پرو، اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۲ یا چیز دیگری باشد. گفته میشود که اسنپدراگون ۸ نسل ۲ استاندارد، ۳۵ درصد سیپییو سریعتر و ۲۵ درصد جیپییو سریعتر در مقایسه با اسنپدراگون ۸ نسل ۱ دارد.
تراشههای دو نسل گذشته تمایل به گرم شدن بیش از حد داشتند. اما اکنون کوالکام بر روی بهبود بهرهوری انرژی آخرین چیپست پرچمدار خود تمرکز کرده است.