تفاوت نمایشگر QLED و OLED با UHD چیست و کدام‌یک بهترین خواهد بود؟

در این مطلب با گیگ‌تک همراه باشید تا فرق بین نمایشگر QLED و OLED را با UHD توضیح داده و عملا معنای کیفیت QHD را به شما نشان دهیم. با گیگ‌تک همراه باشید.

امروزه تلویزیون‌ها و در واقع نمایشگرها براساس کیفیتی که دارند، لقب‌های تازه‌ای را هم پیدا کرده‌اند که ممکن است شما به عنوان یک کاربر عادی از آن‌ها خبر نداشته باشید. برای مثال در گذشته LCD و LED محبوب‌ترین بودند، اما حال QLED، OLED و همچنین UHD وارد بازار شده‌اند که هرکدام ویژگی‌های خاص خود را دارند.

نمایشگر QLED چیست؟

نمایشگر QLED

کلمه QLED برای نمایشگرهایی استفاده می‌شود که در آن‌ها از تکنولوژی کوانتوم نقطه‌ای برای افزایش میزان درخشندگی صفحه استفاده می‌شود. هرقدر که این نقاط بزرگ‌تر باشند، رنگ قرمز در نمایشگر بیشتر شده و در صورت کوچک‌تر بودن رنگ آبی بیشتر خواهد شد. در کل می‌توان که نمایشگر QLED در نشان دادن رنگ‌ها نسبت به سایر انواع بهتر عمل می‌کند.

شرکت سونی در سال ۲۰۱۳ ساخت این نوع نمایشگر را شروع کرده بود و حتی اطلاعاتی را هم درباره آن منتشر کرد تا همه طرفداران فکر کنند که این کمپانی دارنده این تکنولوژی در آینده خواهد بود. با این وجود امروزه سامسونگ به عنوان شرکتی شناخته می‌شود که در بیشترین مقدار نمایشگر و تلویزیون‌های QLED را به فروش می‌رساند. در واقع شرکت‌های سونی، Vizio، Hisense و TCL شریک سامسونگ در عرضه این از نمایشگرها شناخته می‌شوند.

حال ممکن است فکر کنید که نور زیادی و کیفیت رنگ نمایشگر QLED از کجا تولید می‌شود؛ در واقع این نقاط کوانتمی هستند که با سایزی کوچک‌تر از یک ویروس، کوچک یا بزرگ بودن خود را کنترل و هنگام دریافت نور، چندین برابر آن را پس می‌دهند. همچنین به دلیل ثابت و متوازن بودن آن‌ها، رنگ روی نمایشگر بسیار طبیعی و با طیف گسترده‌تری نمایش داده می‌شود. مشکلی که با نمایشگرهای LED وجود دارد و با فناوری نقطه کوانتمی حل می‌شود.

نمایشگر OLED چیست؟

نمایشگر QLED

نمایشگرهای OLED درست به مانند آنچه که در یک تستر برای داغ کردن نان استفاده می‌شود جریان برق را کنترل می‌کنند تا تلویزیون روشن شود. با این حال در نمایشگرهای OLED از ترکیبات آلی استفاده می‌شود؛ به نحوی که هر رنگ LED در آن از یک ترکیب آلی تشکیل شده و پیکسل‌های روی نمایشگر را تشکیل می‌دهند.

این پیکسل‌ها در صورتی که برق کافی به آن‌ها برسد، براساس میزان ولتاژ وارد شده نور بیشتری را هم نشان خواهند داد. همچنین جالب است بدانید که هنگام مشکی شدن رنگ صفحه در نمایشگر OLED، پیکسل‌‌ها خاموش شده و در نتیجه می‌توان پشت آن‌ها را دید. البته لازم به ذکر است که این اتفاق وقتی می‌افتد که کیفیت نمایشگر پایین بوده و تراکم پیکسل‌ها در آن کم باشد. در واقع این همان تکنولوژی دوربین زیر نمایشگر است که شرکت ZTE برای گوشی و LG برای ساخت برخی تلویزیون‌های طرح شفاف خود استفاده می‌کند.

طبق اعلام شرکت LG اگر شما به مدت ۶ ساعت در روز تلویزیون نگاه می‌کنید، با یک نمایشگر OLED می‌توانید ۲۲ سال فیلم‌ها را کیفیت مناسب تماشا کنید تا عمر آن تمام شود.

نمایشگر UHD چیست؟

نمایشگر QLED

این گفته غلط که UHD نام یک نوع نمایشگر است، مدتی در میان کاربران و طرفداران دنیای تکنولوژی رد و بدل می‌شود. با این حال جالب است بدانید که این کلمه مخفف Ultra High Definition بوده که به معنای وضوح تصویر بسیار بالا در نمایشگر خواهد بود، نه خود نمایشگر.

همچنین اگر جزئیات بیشتری درباره این کیفیت که یک ارتقا بر 1080 است را بخواهید، باید گفت که 1920×1080 تا مدتی فول اچ دی شناخته شده و بهترین بود. اما در UHD می‌توانید وضوح تصویر 3840×2160 را دریافت کنید که آن را با نام 4K نیز می‌شناسند.

نمایشگر QLED در مقابل OLED؛ کدام یک بهتر است؟

نمایشگر QLED

اگر از دید کلی آن‌ها را مقایسه کنیم، نمایشگر OLED پیروز میدان خواهد شد. چراکه طول عمر بیشتر، شفافیت در نمایش رنگ مشکی و همچنین خاموش شدن پیکسل‌ها در تاریکی را دارد که در مجموع باعث مصرف کمتر برق می‌شود. برای مثال اگر دقت کرده باشید حالت Dark Mode در گوشی‌های با نمایشگر OLED می‌تواند بسیار به ذخیره مصرف انرژی باتری کمک کند.

در مقابل از برتری‌های نمایشگر QLED می‌توان به نور بیشتر و همچنین قیمت پایین‌تر اشاره کرد که از طرف برق بیشتری را مصرف می‌کنند.

نمایشگر QLED برای کدام افراد بهتر است؟

نمایشگر QLED

نمایشگر و در مجموع تلویزیون‌های QLED عملا برای عموم مردم یک گزینه اقتصادی و در عین حال بی‌نظیر است که کیفیت و طبیعی بودن رنگ‌ها را برای شما تضمین می‌کند.

با این وجود نمایشگرهای بسیار ارزان‌تر از QLED نیز در بازار وجود دارند، اما اگر کیفیت رنگ و ارزش پول خود را بدانید، قاعدتا این نوع برای خانه شما بهترین خواهد بود.

نمایشگر OLED برای کدام افراد بهتر است؟

نمایشگر QLED

کنتراست تلویزیون‌های OLED نسبت به یک نمایشگر QLED بسیار بیشتر است و همین امر باعث می‌شود تا انتخاب گران‌تر، ارزش خرید را داشته باشد. همچنین اشاره شد که این نمایشگرها برق کمتری مصرف کرده و تاریکی را به خوبی نشان می‌دهند؛ پس اگر مبلغ برای شما مسئله بزرگی نیست، بهتر است به سراغ تلویزیون‌های OLED بروید.

نمایشگر با کیفیت UHD برای کدام کاربران بهتر است؟

نمایشگر QLED

این نمایشگرها قیمتی حدود ۵۰۰ دلار دارند و قاعدتا مناسب افرادی هستند که قصد تهیه بهترین‌ها را دارند و با گرانی آن نیز کنار خواهند آمد. همچنین لازم به ذکر است که امروزه کنسول‌های بازی نسل نهمی پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس کیفیت 4K را در بسیاری از بازی‌ها ارائه می‌دهند که با یک نمایشگر UHD می‌توانید بیشترین استفاده را از آن‌ها داشته باشید!

آیا نمایشگرهای OLED خود به خود خراب می‌شوند؟

این باور غلط که نمایشگر OLED خود سریع خراب می‌شود مدت‌هاست که از زمان عرضه آن‌ها توسط برخی کاربران دست به دست می‌شود. با این حال باید اعلام کرد که این نمایشگرها تنها در حالتی خراب می‌شوند که شما یک تصویر ثابت کم کیفیت را مشاهده کنید و آن را تا چند ساعت عوض نکنید. در غیر این صورت، هرگز یک نمایشگر OLED به صورت خودکار نابود نمی‌شود.

همچنین در نظر داشته باشید که در صورت خراب شدن و نگه داشتن تصویر در حالت گفته شده، باید به بخش تنظیمات تلویزیون رفته و گزینه Pixel Refresher را انتخاب کنید تا تمامی پیکسل‌ها یکبار تازه‌سازی شوند و در نتیجه بعد از مدتی کوتاه به حالت عادی بازگردند. با این حال اگر آن را خیلی بد خراب کرده باشید و دیگر پیکسل‌های آن درست نشوند، دیگر نمی‌توانید با وارانتی نمایشگر خود را تعمیر کنید و حتما باید خود مبلغی را برای درست شدن آن پرداخت کنید.

در نظر داشته باشید که بنا بر میزان آسیب، تعمیر یک تلویزیون OLED ممکن است از ۱۰۰ تا ۴۰۰ دلار هزینه‌بر باشد که خود به اندازه یک تلویزیون سالم است! در نتیجه بهتر است تا از نمایشگر خود مراقبت کنید و برای اتصال برق آن حتما یک محافظ تهیه کنید.

آیا نمایشگر QLED خود به خود خراب می‌شود؟

برخلاف تلویزیون‌های OLED، نمایشگر QLED می‌تواند تا ۱۰ سال در برابر هر نوع مشکلی که برای نوسان برق یا تصاویر کم کیفیت به وجود می‌آورند در امان باشد. همچنین مبلغ تعمیر آن‌ها نیز تا حدودی ارزان‌تر بوده و از همین نظر گزینه بهتری برای خرید و استفاده در خانه خواهند بود.

کدام نمایشگر برای تجربه گیمنیگ مناسب‌تر است؟

نمایشگر QLED

نمایشگرهای QLED بین ۲ تا ۸ میلی‌ثانیه برای واکنش زمان می‌برند، درحالی که یک نمایشگر OLED این کار را تنها در ۰.۱ میلی‌ثانیه انجام می‌دهند‌. با این حساب، یک نمایشگر OLED گزینه بسیار بهتری برای تجربه حرفه‌ای گیمینگ خواهد بود. همچنین درباره کیفیت آن‌ها نیز گفته شد که UHD می‌تواند بهترین عملکرد را با کنسول‌های نسل نهمی داشته باشد.

چه سایزی برای استفاده خانگی این تلویزیون‌ها مناسب‌تر است؟

سایز نمایشگر عملا به بزرگی اتاق خانه و همچنین فاصله شما از آن بستگی دارد. هرچه اتاق بزرگ‌تر و فاصله بیشتر، سایز نمایشگر نیز در قامتی پهن‌تر بهتر خواهد بود. با این حال می‌توانید از موارد زیر نیز استفاده کنید.

  • فاصله ۱۸۰ سانتی‌متری: ۴۰ اینچ
  • فاصله ۲۴۰ سانتی‌متری: ۵۰ اینچ
  • فاصله ۳۰۰ سانتی‌متری: ۶۰ اینچ

به هر حال انتخاب هرکدام از تلویزیون‌های OLED یا نمایشگر QLED کاملا شخصی و بنا بر استفاده یا میزان هزینه‌ای که قصد دارید تا برای خرید خرج کنید دارد. با این وجود اگر می‌توانید کمی بیشتر سرمایه‌گذاری کنید، بهتر است تا همیشه به سراغ یک نمایشگر OLED بروید.

منبع: Make Use Of

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید