در این مقاله به بررسی سه گجت از برند اپل میپردازیم که ایر پادز نامیده میشوند و مناسبترین گزینه را برای خرید مشخص خواهیم کرد.
به این موضوع توجه کنید که در این ویدیو نسل دوم و سوم ایرپادز به همراه ایر پادز پرو بررسی خواهد شد و خبری از ایرپادر مکس نیست؛ زیرا شباهتی به دیگر ایرپادزها ندارد و در سایت اپل نیز در دسته بندی دیگری قرار گرفته است.
قیمت ایر پادزها
در بازار ایران میتوان ایرپادزهای نام برده را در بازه قیمتی 3 تا 6.5 میلیون خریداری کرد، اما کدام نسخه برای خرید مناسبتر است؟
اولین ایرپاد و ارزانترین نسخه AirPods 2nd Generation نامیده میشود که از فناوری خاصی بهره نمیبرد و صرفا یک هدفون بیسیم کاملا معمولی است. به همین دلیل این هدفون بیسیم تنها 129 دلار قیمت دارد.
دومین نسخه نیز به فناوری خاصی مجهز نشده و تنها دارای تکنولوژی صدای فضایی (Spatial audio) است، این هدفون را میتوان با پرداخت مبلغ 179 دلار خریداری کرد. سومین نسخه که بهترین گزینه برای خرید محسوب میشود از فناوریهای مختلفی بهره میبرد که باعث شده تا قیمت این گجت به 249 دلار افزایش پیدا کند.
فناوریهای استفاده شده در ایر پادزها
ایر پادز پرو گران قیمتترین هدفون میان این سه گجت اپل است که میتواند به سادگی توجه علاقهمندان به موسیقی را به خود جلب کند. اولین فناوری استفاده شده در این هدفون Active Noise Cancellation یا همان حذف صداهای اضافی است.
به طور مثال اگر قصد داشته باشید که دیگر صدای محیط را نشنوید و در ویدیویی که مشاهده میکنید غرق شوید این ویژگی بسیار میتواند به شما کمک کند و شما را از محیط اطرافتون دور کند. با فعال بودن این ویژگی دیگر صدای محیط قابل شنیدن نخواهد بود و اگر ویدیویی (مثلا ویدیو طبیعت) مشاهده کنید به راحتی میتوانید خود را در محیط مورد نظر تصور کنید.
فناوری بعدی که در این هدفون قرار دارد در واقع نقطهی مقابل Active Noise Cancellation است که Transparency mode نامیده میشود. این فناوری عملکردی مشابه سمعک دارد و صدای محیط اطراف را تقویت میکند و به گوش کاربر میرساند.
از این فناوری زمانی استفاده میشود که شما قصد دارید صدای محیط را بشنوید به طور مثال در یک کافه نشستید و قصد دارید صدای اطراف را بشنوید یا قصد عبور از خیابان را دارید و برای شنیدن صدا بوق ماشینها نیاز به فعال بودن این ویژگی دارید، ناگفته نماند این ویژگی زمان پخش موسیقی نیز میتواند بسیار کاربردی باشد.
فناوری بعدی که در این هدفون و هدفون نسل سوم ایرپادز وجود دارد، Spatial audio نامیده میشود که به معنی صدای سه بعدی یا همان صدای فضایی است. این ویژگی میتواند در حالت head tracking قرار بگیرد و با حرکت دادن سر میزان صدا در دو هدفون نسبت به مرکز صدا یعنی گوشی کم و زیاد شود. این ویژگی میتواند بسیار برای علاقهمندان به موسیقی جذاب باشید و متاسفانه از این فناوری در نسل دوم ایرپادزها پشتیبانی نشده است.
ایر پادز پرو و ایر پادز نسل سه هر دو از گواهینامههایی بهره میبرند که باعث شده تا این هدفونها در برابر عرق و پاشش قطرات آب (باران) مقاوم شوند. با توجه به این موضوع خرید نسخهی دوم ایرپادزها تنها به کسانی پیشنهاد میشود که به هیچ وجه به استفادهی حرفهای علاقه ندارند و تنها میخواهند یک هدفون خریداری کنند.
هر سه هدفون به تراشه H1 مجهز شدهاند و دارای قابلیت Hey Siri یا همان دستیار صوتی اپل هستند. همانطور که متوجه شدید ایر پادز پرو نسبت به نسل سوم دارای برتریهای بسیار زیادی است، اما این هدفون یعنی ایر پادز نسل سه جدیدتر از نسخهی قبلی است و از باتری بهتری بهره میبرد، این تنها برتری ایرپادز نسل سه نسبت به ایر پادز پرو شرکت اپل است.
نسل دوم و ایر پادز پرو با شارژ مجدد توسط کیس شارژ، میتوانند بیشتر از 24 ساعت دوام بیاورند. اما نسل سوم این میزان دوام را به بیش از 30 ساعت افزایش داده و این موضوع باعث شده که خود ایر پادزها بتوانند حدود 6 ساعت دوام بیاورند که بیشتر از دوام 4 ساعت و 30 دقیقهای ایر پادز پرو است.
نسل دوم ایر پادزها دارای هیچ دکمهای نیستند و باید با ضربه زدن روی آنها دستورات مختلف مثل رد کردن صدا را اعمال کرد که به همین دلیل دستورات زیادی را نمیتوان به این ایر پادزها داد. اما میتوان دستورات زیادی به ایر پادزهای نسل سوم و ایر پادز پرو به لطف وجود دکمهای که فیزیکی نیست و دارای حالت Haptic است، داد.
به طور مثال میتوان از هر کدام از ایرپادزها برای رد کردن موسیقی، پخش کردن موسیقی قبلی، پلی یا متوقف کردن موسیقی و فعال و غیر فعال کردن فناوریهای Active Noise Cancellation و Transparency mode در ایر پادز پرو استفاده کرد.