پاکسازی ویندوز میتواند تجربه بهتری پس از مدتها استفاده از سیستم شخصیتان را به شما بدهد. ویندوز سیستم عامل محبوبی است که بیشتر مصارف را پوشش میدهد. از مصارف خانگی گرفته تا آموزشی و سازمانی. نسخههای گوناگون ویندوز این توانایی را برای کاربران فرآهم کردهاست که بسته به نیاز و البته توانایی سیستمی که در اختیار دارند؛ یکی از این نسخهها را انتخاب کنند. بنابراین، شما نیز بهتر است با توجه به نیازهای خود نسخه مناسب خود را نصب کنید. داشتن یک ویندوز حرفهای که تمام کارها را برایتان انجام دهد شیرین و لذت بخش است اما، بهخاطر داشته باشید که چنین نرمافزاری به سختافزار قدرتمند نیز احتیاج دارد.
پاکسازی ویندوز چیست و چرا باید آنرا انجام داد؟
امکان دارد مدتی پس از نصب ویندوز مورد نظر روی سیستم خود (چندماه تا یکسال) متوجه شوید که رایانه شما همانند گذشته کار نمیکند. کند شده است؛ به صورتی که سرعت بالا آمدن ویندوز و اجرای برنامهها به شکل قابل توجهی کاهش یافته است. نگران نباشید؛ به احتمال بسیار زیاد مشکلی برای سیستم شما رخ نداده و هارد دیسک شما سالم است. بهتر است پیش از درگیر استرس شدن یا باز کردن رایانه خود، از اینکه حافظه داخلی آن با فایلها و گزارشات بیکاربرد پر نشده باشد؛ اطمینان حاصل کنید.
دلمان بخواهد یا نخواهد، ویندوزی که روی سیستم خود نصب کردهایم (از هر نوعی) فایلهای بسیاری که به کارمان نمیآید را در حافظهاش ذخیره میکند. حقیقتا اینکه از این اطلاعات چه استفادهای خواهد کرد؛ بر کسی روشن نیست و حذف آنها نیز مشکلی در روند سیستم ایجاد نمیکند. حتی خود ویندوز هم آنها را فایل خراب و زباله (Crash & Temporary Files) مینامد. بنابراین بهتر است شما نیز از شر آنها خلاص شوید.
مراحل پاکسازی ویندوز
هرچه زمان میگذرد؛ کارکردن با رایانهها نیز سادهتر میشود. زمانی پاکسازی ویندوز نیازمند دانش یا تخصص بود. اما امروزه این کار به سادگی صورت میگیرد. در گام نخست فایلهایی را پاک کنید که مدتها در سطل زباله شما قرار دارد و دیگر استفادهای از آنها نمیکنید. سطل زباله محلی موقتی است و بهتر است فایلی که در آن قرار دارد در کمتر از یک روز تعیین تکلیف شود. اگر آن را نیاز دارید ریکاوری کنید تا به سیستم برگردد و اگر خیر سریع پاکش کنید.
در گام بعدی به تنظیمات بروید و در این بخش گزینه حافظه یا Storage را انتخاب کنید. در بخش حافظه بهسادگی میتوانید فایلهای خراب و بیهوده را حذف کنید. با مراجعه به بخش Temporary files، فایلهایی که ویندوز آنها را بیکاربرد تشخیص داده را پاک کنید. البته بهخاطر داشته باشید که ویندوز پوشه دانلودهای شما را نیز به عنوان بخشی از فایلهای اضافی میشناسد. بنابراین بهتر است پیش از پاکسازی، فایلهای مهمی که در پوشه دانلود دارید را نیز جابهجا کنید.
در گام آخر و برای اطمینان از پاکسازی کامل سیستم خود به دسکتاپ بازگردید و کلیدهای Win+R را بفشارید. پنجره کوچکی در سمت چپ قسمت پایین صفحه باز میشود که فرمانهای سیستمی را دریافت و اجرا میکند. این پنجره کارهای بسیاری انجام میدهد که اگر فرامین آنها را بیاموزید؛ میتوانید کنترل بهتری روی سیستم خود داشته باشید. در کادر این پنجره عبارت %temp% را تایپ کنید و سپس inter را بزنید. پوشهای باز میشود که Cache Files برنامههای ویندوز شما در آن قرار دارد. تمام پوشهها و مواردی که در این مکان قرار دارد را انتخاب کرده و Shift+Del را بزنید. سپس سیستم خود را راهاندازی مجدد کنید.
پس از انجام تمام مراحل بالا متوجه افزایش چشمگیر سرعت رایانه خود خواهید شد. این فرآیند را بهتر است هفتهای یکبار تکرار کنید تا ویندوز شما همواره پاک باشد. البته از شر بهروزرسانیهای ویندوز نمیتوان خلاص شد و برای رهایی از این مشکل بهتر است بهروزرسانیهای ویندوز خود را متوقف کنید. در این صورت غیر از بهروزرسانیهای اجباری و امنیتی، بهروزرسانی دیگری دریافت نخواهید کرد.