سود اپل از حذف شارژر مدتها موضوع بحث بسیار جدی علاقه مندان بوده است. وقتی مینگ-چی کو، تحلیلگر TF International در ژوئن ۲۰۲۰ به مشتریان گفت که سری آیفون 12 دارای شارژر یا EarPods در داخل جعبه نخواهد بود، مصرف کنندگان متحیر شدند. مطمئنا، اپل سعی کرد پشت هدف دوستدار محیط زیستی خود برای توجیح این کار پنهان شود و اشاره کرد که با کاهش اندازه جعبههایی آیفون، ۷۰ درصد دستگاههای بیشتری میتوانند در پالت حمل و نقل قرار بگیرند.
جعبههای بیشتر روی یک پالت به اپل این امکان را میدهد که گوشیهای بیشتری را در یک زمان برای کاربران ارسال کند. در نتیجه، استفاده از جعبههای کوچکتر به اپل این امکان را میدهد که انتشار کربن سالانه را تا ۲ میلیون تن کاهش دهد. این معادل خروج ۵۰۰۰۰۰ خودرو از جاده است. البته این توجیه این شرکت بود که مسلما صحبتی از سود اپل در آن به میان نیاورده شده بود.
سود اپل از حذف شارژر
اپل با برداشتن لوازم جانبی از جعبه آیفون پول زیادی صرفه جویی کرد. در واقع این عمل مستقیما با سود اپل در ارتباط بود. گزارشها ادعا میکند اپل با حذف شارژر و ایرپاد از جعبه آیفون ۶.۵ میلیارد دلار صرفه جویی کرده است. همه تحلیلگران بر این باور نیستند که اپل این حرکت را که توسط اکثر سازندگان بزرگ گوشی از جمله سامسونگ و گوگل کپی شده، برای کمک به محیط زیست انجام داده است. در حالی که بسیاری موافق هستند که اپل شارژر را از جعبههای آیفون به دلایل محیط زیستی و به اصطلاح سبز حذف کرده، باید بگوییم که این سبزی در واقع سبزی پول حاصل از سود اپل است.
به گزارش دیلی میل، اپل با حذف شارژر و EarPods از جعبه، در مجموع ۵ میلیارد پوند تاکنون صرفه جویی کرده است. که معادل ۶.۵ میلیارد دلار است. اما اپل با حذف لوازم جانبی از جعبه آیفون، قیمت گوشیهای خود را کاهش نداده است. در همان زمان، بسیاری از خریداران آیفون که میخواستند آیفونهای خود را سریع شارژ کنند، فقط آداپتورهای ۵ واتی داشتند که در جعبه مدلهای قدیمیتر عرضه میشد و مجبور شدند ۱۹ دلار برای شارژر ۲۰ واتی و ۱۹ دلار دیگر برای جایگزینی EarPods خرج کنند.
البته، سود اپل از این معامله غیر قابل چشم پوشی است. نباید فراموش کنیم که اپل با حذف ایرپادهای سیمی از داخل جعبههای گوشی عملا خریداران را برای خرید ایرپادهای بیسیم تشویق کرد که البته همه ما میدانیم که سود دوبرابری برای اپل در پی خواهد داشت.
اگر یک مصرف کننده فقط بخواهد EarPods را جایگزین کند، می توان آن را با ۱۹ دلار اضافی تهیه کند. بنابراین حتی اگر یک مشتری اپل فقط بخواهد یک شارژ و EarPods سیمی را به آیفون جدید خود اضافه کند، ۳۸ دلار اضافی برای او هزینه خواهد داشت. وقتی میلیونها دستگاه آیفون را که اپل در سال میفروشد در نظر بگیرید، مطمئنا پول زیادی به خزانه اپل سرازیر میشود که سود اپل را تضمین میکند.
کاهش اندازه جعبه و ۷۰ درصد دستگاههای بیشتر در هر پالت به اپل کمک میکند تا هزینههای حمل و نقل خود را تا ۴۰ درصد کاهش دهد که به نوبه خود به شرکت اجازه میدهد تا قیمت گوشی را برای مصرف کنندگان کاهش دهد. برخی از تحلیلگران محاسبه کردهاند که اپل در هر آیفونی که میفروشد معادل ۳۵ دلار پس انداز میکند. با این حال، هیچ کاهش هزینهای از سوی شرکت صورت نگرفته است و این یعنی سود اپل بدون هیچ دردسر اضافی.
از آنجایی که اپل اعلام کرد شارژر و EarPods را از جعبه آیفون خارج میکند، گمان می رود که اپل ۱۹۰ میلیون واحد آیفون را ارسال کرده است. مجموع پولی که اپل از این اقدام کاهش هزینه، پس انداز کرده و مقدار پولی که در حمل و نقل پس انداز کرده است به ۵ میلیارد پوند (یا ۶.۵ میلیارد دلار) محاسبه شده توسط Daily Mail میرسد. به عبارت دیگر، اگر اپل هر پنی از پس انداز خود را به مشتریان خود منتقل میکرد، مردم میتوانست ۶.۵ میلیارد دلار ثروتمندتر شوند.
اما خوب، فرض کنید اپل میتواند نیمی از مبلغی را که پس انداز کرده، نگه دارد. این امر همچنان به صرفه جویی ۳.۲۵ میلیارد دلاری منجر میشود. ما حتی مقدار پولی را که مردم برای خرید یک شارژر جدید خرج کردند را هم در نظر نمیگیریم، شاید آنها شارژر داشتند، یا به احتمال زیاد، شارژر با سرعتی بالاتر از ۵ وات را نمیخواستند.
و ما حتی ۲۹۳.۴ میلیون دلاری را که Daily Mail میگوید مشتریان اپل برای لوازم جانبی خرج کردهاند، در نظر نمیگیریم، زیرا این شرکت در مورد چیزهایی که همراه با آیفون در جعبه قرار میدهد، از قبل هم چندان دست و دل باز نبود.
پس بیایید اینگونه به آن نگاه کنیم. اپل در هزینه حمل و نقل و عدم نیاز به خرید شارژ و EarPods که قبلا در جعبه وجود داشت، صرفه جویی کرد. مردم نه تنها پولی پس انداز نکردند، بلکه مجبور شدند برای جایگزینی لوازم جانبی مورد نظر خود که دیگر «رایگان» دریافت نمیکردند، هزینه کنند.
این ۶.۵ میلیارد دلار مستقیما به قیمت نهایی محصول اضافه شد که باعث افزایش سود اپل و افزایش قیمت سهام اپل میشود. به نوبه خود، مدیرانی مانند تیم کوک میلیونها دلار سود میبرند در حالی که مردم برای جایگزینی لوازم جانبی حذف شده پول میپردازند.