طبق اعلام رسمی، امسال شرکت اپل برای نمایشگر گوشی های آیفون و همچنین دیگر محصولات خود تصمیم گرفته تا خرید از سایر کمپانیهای سازنده OLED مانند ال جی را بیشتر کند تا بالاخره از طلسم قطعههای سامسونگ در گجتهای خود خلاص شود! با گیگتک همراه باشید.
طبق اعلام آنالیزورهای محصولات اپل، چنان که به نظر میرسد امسال ۱۶۹ میلیون نمایشگر OLED برای گوشی های آیفون توسط این شرکت خریداری خواهد شد. حال سهم شرکت سامسونگ در تامین این تعداد که ۴۷.۶ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته، ۶۵.۱ درصد خواهد بود؛ مقداری که در سال گذشته ۷۸.۳ درصد بوده و یک پیشرفت بزرگ برای اپل در جلوگیری از وارد کردن قطعات سامسونگ محسوب میشود. حال جالب است بدانید که سهم ال جی از این ۳۴.۹ درصد باقی مانده، تعداد ۵۰ میلیون واحد خواهد بود که در مقایسه با سال گذشته عملا دو برابر شده است.
به هر حال از نظر درصد و روی کاغذ باز هم حجم بیشتری از کار را سامسونگ برای اپل انجام میدهد، اما باز هم نسبت به چند سال گذشته، این اولین بار است که اپل به لطف دریافت نمایشگر OLED از ال جی و همچنین کمپانی BOE، موفق شده تا یک سوم از کالا مورد نیاز خود را خارج از قلمرو سامسونگ تامین کند.
در واقع سال ۲۰۲۰ اولین باری بود که اپل نمایشگر گوشی های آیفون 12 را در هر چهار مدل به OLED ارتقا داد؛ کاری که ۹ سال تا رسیدن به آن طول کشید. این در حالی است که سامسونگ اولین نمایشگر Super AMOLED خود را اولین بار در گلکسی S با کیفیت 800 در 480 گذاشته بود. اما رفته رفته با ارزانتر شدن مبلغ مورد نیاز برای تهیه پنلهای OLED، میبینیم که اپل هم وارد این بازی شده است.
با این وجود شرکت اپل همیشه برای مستقل کار کردن و جدا بودن از سایر کمپانیها در تامین قطعات شناخته میشود و این امر که مجبور است تا نمایشگر گوشی های آیفون و سایر گجتهای خود را از رقیبی مانند سامسونگ تامین کند، همیشه بر خلاف میل مدیران آن خواهد بود. به نحوی که جدیدترین نسخه iPad Pro حتی بدون نمایشگر OLED و با Mini LED معرفی شده است!
به هر حال خرید بیشتر از سامسونگ، به معنی سود رسانی به تیم رقیب است و اپل حتی در زمان عرضه گوشیهای سری آیفون 11 نیز سعی کرده بود تا از دو شرکت LG و BOE قطعات مورد نیاز خود را تامین کند. اما در سال ۲۰۱۹، دو کمپانی ذکر شده از تولید کنندگان بزرگ OLED نبودند و توان رقابت با سامسونگ را نداشتند. با این حال سال گذشته اپل دستور ساخت ۲۰ میلیون نمایشگر ۶.۱ اینچی را برای گوشی های سری آیفون 12 به شرکت LG سپرد و نتیجه آن تبدیل شدن مدل پایه iPhone 12 به محبوبترین اسمارتفون شد تا کیفیت کار LG برای همه ثابت شود.
در واقع دلیلی که اپل بیش از هر شرکت دیگری به ال جی برای ساخت پنلهای OLED اعتماد میکند این است که در آن به جای تمرکز روی کمیت، کیفیت مدنظر خواهد بود و رفته رفته پیشرفت در کمیت را جبران خواهند کرد. به نحوی که در گذشته تنها وظیفه تعمیر و تامین نمایشگر برای گوشیهای پس داده شده و دارای گارانتی با LG بوده و هماکنون به الویت اول اپل برای بستن قراردادهای بزرگ تبدیل شده است. همچنین شرکت چینی BOE نیز در تامین نمایشگر گوشی های آیفون 12 در سال گذشته سهم کوچکی را داشته است، اما از آنجا که این کمپانی کار تولید انبوه را انجام نمیدهد، همیشه درصد پایینی از کار را خواهد داشت.
به هر حال امسال نیز اپل پنلهای OLED خود را با تمرکز بیشتر روی خرید از ال جی و دیگر شرکتها خواهد گذاشت و صد درصد شاهد کاهش درصد چشمگیری از سود سامسونگ در این معاملات خواهیم بود. با این وجود حتی اگر درصد تامین این پنلها از سامسونگ به صفر هم برسد یا نزدیک شود، در صورتی که اپل به دنبال ساخت یک گوشی تاشو باشد، قطعا نیاز به غول کرهای تکنولوژی خواهد داشت و گزینه دیگری را نخواهد دید. با این حال جالب است بدانید که اخیرا هواوی گوشی تاشو Mate X2 را بدون نیاز به پنلها سامسونگ، با همکاری با شرکت BOE ساخته است و احتمالا همین روش توسط اپل نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
منبع: Phone Arena