اپیک گیمز یک توسعه دهنده و ناشر بازی ویدئویی و نرمافزاری در ایالات متحده آمریکا است که در کارولینای شمالی مستقر است. این شرکت در زمینهی سیستمهای رایانهای پتوومک فعالیت میکند و از سال ۱۹۹۱ شروع به کار کرده است.
Epic Games در ۱۳ آگوست (مرداد_شهریور) به نقل از جیاسامآرنا، با تغییراتی که عمدا در بازی Fortnite پیاده کرد، قرارداد خود را با App Store اپل نقض کرد و شروع به ارائه گزینهای برای استفاده از سیستم پرداخت خود به مشتریان کرد و به خط مشیهای App Store اپل اهمیتی نداد و قوانین اپل را کنار زد و باعث شد اپل بازی را در App Store مسدود کند و مدتی بعد اپیک گیمز درست در همان ماه (آگوست ۲۰۲۰) شکایتی مبنی بر عملکردهای غیرقانونی در فروشگاه App iOS علیه اپل در دادگاهی در ایالات متحده مطرح کرد.
جزئیات کامل شکایت اپیک گیمز از شرکت اپل
اپل خلاف ۹ مورد از ۱۰ موردی که اپیک گیمز ادعا کرده بود را ثابت کرد ولی در یک مورد شکست خورد و آن ادعا این بود که اپل به طور غیرقانونی مصرف کنندگان را از انتخاب سیستم پرداخت خارجی برای خریدهای درون برنامهای App Store منع کرده است.
از آنجایی که اپیک گیمز تحت یک توافقنامه قانونی قرار داشت، مقرر شد در ازای تمام درآمدهایی که خارج از سیستم پرداخت اپل جمع آوری می شود، حق امتیاز را به اپل پرداخت کند. در همان زمان، دادگاه به این نتیجه رسید که اپل به طور غیرقانونی تنها با اجازه دادن به پرداخت از طریق اپل، حق انتخاب مصرف کننده را مسدود کرده است. قاضی ایوون گونزالس راجرز با صدور حکمی دائمی اعلام کرد که اپل مجاز نخواهد بود که توسعه دهندگان را مجبور کند تنها از سیستم پرداخت اپل استفاده کنند.
در پی این ادعا، به اپل دستور داده شد که به توسعه دهندگان اجازه دهد تا کاربران را به سیستمهای پرداخت خارجی متصل کنند و این قرار بود از دسامبر (آذر_دی) اجرایی شود، در پی همین حکم، اپل درخواست تجدید نظر در ماه سپتامبر (شهریور) را به دادگاه ارائه داد و بیان کرد که اپیک گیمز عمدا شرایط قرارداد را نقض کرده است و از دادگاه درخواست کرد تا به طور موقت این روند را متوقف شود
اپل استدلال میکند که اگر مجبور شود به توسعه دهندگان اجازه دهد برنامههای خود را برای پرداخت به سیستمهای پرداخت خارجی متصل کنند، نمیتواند از کاربران خود در برابر خطرات احتمالی محافظت کند. سیستم پرداخت درون برنامهای به اپل اجازه میدهد تا از مشترکان و پلتفرم خود محافظت کند.
پیوندها و دکمههای مکانیسمهای پرداخت مختلف با ریسک همراه است. کاربرانی که روی پیوند پرداخت جاسازی شده در یک برنامه کلیک میکنند، به ویژه پیوندی که از طریق App Store تحت نظارت، جاسازی شده بعد از کلیک کردن به صفحه وب هدایت میشوند که در آن میتوانند اطلاعات پرداخت، آدرس ایمیل یا سایر اطلاعات شخصی خود را به صورت ایمن وارد کنند.
در اصل، معرفی پیوندهای پرداخت خارجی، به ویژه در فرصتی کوتاه بدون آزمایش و ارزیابی پیامدهای احتمالی، به نگرانیهای امنیتی منجر خواهد شد که اپل با استفاده از IAP به طور کلی با آن مبارزه کرده است.
اپل معتقد است که صدور اجازهی این قابلیت به توسعه دهندگان، بار بیشتری را بر دوش این شرکت متحمل میکند و به طور بالقوه صدها هزار گزارش را که قبلاً از کاربران دریافت میکرد را افزایش خواهد داد.
با توجه به پرونده، اپل راهی ندارد که بتواند تأیید کند هنگامی که کاربر روی پیوند پرداخت خارجی کلیک میکند و برای محصول هزینه پرداخت میکند، آیا آن محصول را دریافت خواهد کرد یا خیر؟!
اپل فقط تقاضای تجدید نظر کرده است، بنابراین مشخص نیست که آیا دادگاه به نفع اپل حکم صادر کند یا اپیک گیمز؟