کمپانی اپل در حال حاضر تحت بازرسی وزارت کار ایالات متحده به خاطر شکایت اشلی جوویک قرار گرفته است. این کارمند سابق اپل ادعا کرده که این شرکت منجر به آزار و اذیت او در مجل کار و همچنین سایر کارمندان سابق شده است. اشلی جوویک مدعی شده که این شرکت حتی برای جریمه متخلفان نیز گامی برنداشته است.
شکایات آزار و اذیت اشلی جوویک زمینهای برای بازرسی وزرات کار ایالات متحده از شرکت اپل شد!
اشلی جوویک تا سپتامبر (شهریور) سال جاری، برای شرکت کوپرتینویی به عنوان مدیر ارشد برنامه مهندسی کار میکرد. با این حال، از ماه مارس (اسفند)، او به طور فعال در رسانههای اجتماعی صحبت کرده و در جنبش AppleToo# (بر اساس جنبش اصلی MeToo# توییتر) مشارکت داشته است و میکوشد صدایی باشد برای کارمندانی که در محل کار اپل، مورد آزار و اذیت جنسی یا عاطفی قرار گرفتهاند و سپس توسط مدیران شرکت اپل نادیده گرفته شد و سکوت کردند.
او میگوید: «از چنین شرکت بزرگی که از کودکی علاقه داشتم در آن فعالیت کنم و اینگونه با کارمندانش رفتار میکند، ناامید شدم. اشلی جوویک به همراه صدها نفر از همکاران زن سابق اپل میگوید: هر فردی مشتاق کار در چنین شرکت بزرگ جهانی است، ولی باید اقرار کرد که فضای داخلی بسیار تیرهای در پشت نمای شیشهای بکر اپل پارک و فروشگاههای اپل در سراسر جهان پنهان شده است.
اشلی جوویک شخصاً ادعا کرده که از سوی مدیر و همکارانش در برنامه مهندسی اپل ماهها مورد آزار و اذیت قرار گرفته است که ناشی از این تصور است که او عضوی غیر همکار است.
همه چیز از آنجا شروع شد که او ابراز نگرانی کرد که دفتر کارش در زمینهای آلوده به زباله قرار دارد که بخارات مضر به دلیل زبالههای خطرناک به جا مانده توسط TRW Microwave (شرکتی که سابقاً در آن محل فعالیت میکرد)، در هوا منتشر میشود.
جوویک میگوید: نگرانیهای او با تمسخر مواجه شد و ادعا میکند که بعد از آن با “انتقام و ارعاب” سایر اعضای تیمش روبرو شده و همه چیز زمانی به اوج خود رسید که اپل او را مجبور کرد تلفن خود را که شامل تمام پیامها و عکسهای شخصی او بود، بدون اینکه آنها را پاک کند، تحویل دهد.
تا آن زمان، او یک شکایت رسمی به هیئت ملی روابط کار ایالات متحده ارائه کرده بود و به اپل اطلاع داد که تمام مکاتبات مربوط به شکایات آزار و اذیت او از این پس باید به صورت مکتوب ارسال شود و او تمام مکاتبات را به عنوان مدرک به NLRB ارسال خواهد کرد.
اپل شکایات آزار و اذیت صادره از سمت اشلی جوویک را به عنوان امتناع از همکاری در نظر گرفت و به جوویک اطلاع داد که دسترسی او به تمام سیستمهای اپل به دلیل «جدی بودن این اتهامات» و تصمیم او برای شرکت نکردن در بحث آزاد به طور غیر رسمی قطع میشود.
جوویک تنها کسی نیست که در هیئت ملی روابط کار ایالات متحده از اپل شاکی است، یکی دیگر از همکاران جوویک نیز از او الگوبرداری کرده و به مقامات دولتی بخاطر رفتارهای اپل به عنوان کارمند این شرکت، شکایت کرده است.
به دنبال این اتهامات و چندین مورد دیگر که از طریق جنبش AppleToo# فاش شد، هیئت ملی روابط کار ایالات متحده سرانجام تحقیقات رسمی را در مورد شرکت کوپرتینویی آغاز کرده تا ببیند دقیقاً پشت نمای شیشهای این شرکت که توسط منابع انسانی و مدیران اپل اداره میشود، چه میگذرد و شکایات آزار و اذیت اخیر واقعاً حقیقت دارد یا خیر.
اشلی جوویک در مصاحبهای (از طریق CNET) گفت: اپل با چنین مصونیتی علیه من انتقام گرفت. او ادامه داد: «آنها فکر میکردند که هرگز علیه شکایات آزار و اذیت من و تمام همکارانم پاسخگو نخواهند بود و من میخواهم مطمئن شوم که دنیا میبیند که حتی بزرگترین شرکت جهان نیز از پاسخگویی بخاطر اعمال ناپسندش در امان نخواهد بود.