امروزه در گوشیهای اندرویدی، تنظیمات ظاهری فراوانی از اعمال تغییرات در طیف رنگها گرفته، تا نحوه نمایش اعلانهای متفاوت بر روی صفحه نمایش وجود دارد که میتوانند به شکل گستردهای، ظاهر و رابط کاربری تلفن همراه شما را تغییر دهند.
به طور پیش فرض، تنظیمات نمایشگر گوشیهای اندرویدی امروزه به گونهای تنظیم میشود که برای تمامی کاربران سادهترین شکل و بهترین عملکرد را داشته باشد. اما با این حال کاربران این گوشیهای هوشمند، میتوانند هر زمان که اراده کنند بر اساس سلیقه شخصی خود مواردی مانند سطوح روشنایی، میزان وضوح رنگها، اندازه فونتها و غیره را تغییر دهند. در ادامه برخی از کاربردیترین تنظیمات ظاهری موجود در گوشیهای اندرویدی را بررسی خواهیم کرد.
ابتدا لازم به ذکر است که تنظیمات ظاهری هر برند و هر نسخه از سیستم عامل اندروید تا حدودی با یکدیگر تفاوتهایی دارند، بنابراین ما در این لیست تلاش کردهایم که تنها روی مواردی تمرکز کنیم که اهمیت بیشتری دارند و علاوهبر آن، در گوشیهای اندرویدی همه برندهای بزرگ امروزی یافت شوند. با این حال اگر نمیتوانید گزینه خاصی را در منوی تنظیمات نمایشگر گوشی خود پیدا کنید، تنها کافیست نام آن را در قسمت جستجوی تنظیمات وارد کنید.
قابلیتهای دارک مود و لایت مود – Dark Mode and Night Light
همه گوشیهای اندرویدی مدرن امروزی دارای تنظیمات Dark Mode و Light Mode میباشند و کاربران به سادگی میتوانند روشن یا تاریک بودن تم تلفن همراه خود را از طریق این قابلیت تنظیم نمایند. علاوهبر تنظیمات دستی، شما میتوانید تم گوشی خود را طوری پیکربندی کنید که در زمانهای خاصی مانند طلوع و غروب خورشید، به حالتهای روشن و تاریک تغییر حالت دهد.
این قابلیت خودکار ارزش فعال کردن را دارد، زیرا تاریک کردن صفحه نمایشگر میتواند فشار وارد شده بر چشم را در شب کاهش دهد و به طور بالقوه به کیفیت خواب شما کمک کند. همچنین کاربران میتوانند با تنظیمات دستی آن، بر اساس سلیقه خود تم نمایشگر گوشی اندرویدی خود را به شکل دایمی در دو حالت تاریک و یا روشن تنظیم کنند.
برای فعال کردن دارک مود گوشی اندرویدی خود، برنامه Settings را باز کنید و در قسمت جستجوی آن عبارت Dark را وارد کنید. بسته به برند تلفن همراهی که از آن استفاده میکنید، تنظیمات این بخش با دو عنوان Dark Mode و یا Dark Theme ظاهر میشود.
پس از ورود به این قسمت، میتوانید آن را به صورت دستی روشن یا خاموش کنید. همچنین شما میتوانید در این قسمت حالت دارک مود را به صورت دائمی فعال کنید. علاوهبر آن، امروزه بسیاری از برنامههای محبوب گوشیهای اندرویدی قابلیت فعال کردن دارک مود را به صورت جداگانه در تنظیمات خود جای دادهاند که میتوانید از آنها نیز استفاده کنید.
یکی دیگر از تنظیمات ظاهری کاربردی که برای کاهش فشار چشم و بهبود خواب بسیار مناسب است، قابلیت Night light یا Eye Comfort Shield میباشد. شما در این قسمت میتوانید شدت نور و رنگ صفحه نمایش گوشی خود را در حالت آرامشبخشتری قرار دهید تا از میزان فشار به چشم خود در شب و جاهای تاریک بکاهید.
اگر نمیتوانید در منوی تنظیمات خود این بخش را پیدا کنید، کافی است در قسمت جستجوی تنظیمات عبارت “Night” یا “Eye” را جستجو کنید. همانند قابلیت Dark Mode، میتوانید این ویژگی را نیز به صورت دستی خاموش یا روشن کنید و یا برای کارکرد خودکار، آن را براساس ساعتهای شب و روز زمانبندی کنید. علاوه بر این، میتوانید شدت رنگ و نور نمایشگر را مطابق با سلیقه شخصی خود تنظیم کنید.
اندازه فونت و عناوین صفحه نمایش – Display and Font Size
گزینه بعدی برای تنظیم اندازه عناصر روی صفحه نمایش گوشی هوشمند اندرویدی شما است. اعمال این تنظیمات بسیار ساده میباشد، برای این کار کافی است طبق عکسهای بالا، پس از این که وارد بخش تنظیمات مربوطه شدید، گوی قرار گرفته شده بر روی محور را به سمت راست و چپ حرکت دهید. برای افزایش سایز عناصر صفحه نمایش خود میتوانید آن را به سمت راست، و برای کاهش سایز آنها گوی را به سمت چپ حرکت دهید. در برخی از گوشیهای اندرویدی در ابتدا و انتهای محور علامتهای + و – وجود دارند که میتوانید از آنها نیز، بر اساس سلیقه شخصی برای تغییر در سایز عناصر و فونت تلفن همراه خود استفاده کنید.
رنگها – Colors
یکی دیگر از تنظیمات ظاهری دستگاههای اندرویدی که کاربرد زیادی دارد، اعمال تغییرات در رنگهای صفحه نمایش است. در این قسمت شما میتوانید رنگهای صفحه نمایش گوشی هوشمند خود را به گونهای تنظیم کنید که طبیعی و یا زندهتر به نظر برسند. همچنین در این بخش گزینهای وجود دارد که با فعال کردن آن، رنگ صفحه نمایش شما با طیف رنگی برنامه و یا عنصری که در حال اجرا میباشد تطبیق داده میشود. فعال بودن این گزینه میتواند تجربه شما را در هنگام تماشای فیلمها به سطح جدیدی برساند.
اگر نتوانستید این بخش را در منوی تنظیمات ظاهری گوشی اندرویدی خود پیدا کنید، عبارت “Contrast” یا “Saturation” را جستجو کنید، در گوشیهای مختلف ممکن است نام آن در اشکال مختلفی نوشته شده باشد.
میزان روشنایی – Brightness
تنظیم روشنایی یکی از ابتداییترین و در عین حال حیاتیترین بخش تنظیمات ظاهری گوشی اندرویدی شما است. شما در این بخش میتوانید میزان نور صفحه نمایشگر گوشی خود را به صورت دستی تنظیم کنید. همچنین با فعال کردن قابلیت روشنایی خودکار (Adaptive brightness)، نور صفحه نمایش دستگاه شما براساس روشنایی محیط به صورت خودکار تنظیم میشود.
علاوهبر این، این بخش میتواند ترجیحات شما را در موقعیتهای مختلف در خود ذخیره کند، این بدان معناست که زمانی که شما در فضاهای محیطی متفاوت نور دستگاه خود را در مقادیری براساس سلیقه شخصی خود تنظیم میکنید، پس از آن گوشی هوشمند شما در موقعیتهای مشابه، نور صفحه نمایش را براساس ترجیحات شما تنظیم خواهد کرد.
قابلیت تنظیم میزان روشنایی در همه گوشیهای هوشمند اندرویدی به شکل تقریبا یکسانی طراحی شده است و شما میتوانید به راحتی آن را هم در Settings، و هم در نوار بالای صفحه نمایش گوشی خود در بخش اعلانها پیدا کنید.
تنظیمات مربوط به قفل صفحه – Lock Screen Privacy
استفاده از قفل صفحه در تلفن شخصی برای حفظ امنیت اطلاعات و دادههای شما بسیار ضروری است. بنابراین، این بخش از آن دسته از تنظیماتی است که پیکربندی آن حیاتی میباشد. در بیشتر گوشیهای هوشمند اندرویدی میتوانید این تنظیمات را از قسمت Display menu خود پیدا کنید، اگر چنینی گزینهای در آن جا وجود نداشت، نام آن را در قسمت جستجوی تنظیمات گوشی اندرویدی خود وارد کنید.
به طور کلی شما در این قسمت میتوانید دو بخش Screen timeout و Privacy را به صورت شخصی پیکربندی کنید. بخش Screen timeout یا مهلت زمانی صفحه نمایش گوشی هوشمند شما، درواقع مربوط به مقدار زمان روشن بودن صفحه نمایشگر میباشد. اگر قصد دارید صفحه نمایش گوشی شما مدت زمان بیشتری در حالت روشن باقی بماند میتوانید مقدار زمان آن را افزایش دهید، در این صورت دیگر نیازی به لمس مداوم نمایشگر گوشی برای جلوگیری از خاموش شدن آن نخواهید داشت.
بخش دیگر که مربوط به Privacy و حفظ حریم خصوصی شما میباشد، یکی از مهمترین بخشهای تنظیمات ظاهری گوشیهای اندرویدی است. شما در این بخش سه گزینه برای پیکیربندی تنظیمات حریم خصوصی اعلانهای خود در اختیار دارید. با انتخاب گزینه اول، محتوای تمام اعلانهای شما از پیامهای واتساپ گرفته تا ایمیلهایی که دریافت میکنید، همگی بر روی صفحه نمایش گوشی هوشمند شما زمانی که در حالت قفل صفحه میباشد نمایش داده میشوند.
با انتخاب گزینه دوم، این اعلانها فقط زمانی که قفل صفحه شما باز شود نمایش داده خواهند شد. و با انتخاب گزینه سوم، هیچ اعلانی بر روی صفحه نمایش گوشی هوشمند شما نمایان نمیشود.
تنظیمات ظاهری که میتوانید از قسمت Developer Options تغییر دهید
علاوه بر تنظیماتی که میتوانید از طریق سیستم خود پیکیربندی کنید، بخشهای دیگری نیز وجود دارد که برای اعمال تغییرات شخصی در آنها باید به بخش Developer Options مراجعه نمایید.
برای ورود به این قسمت، ابتدا باید از مسیر Settings > About، گزینه Build number را بیابید و چندبار بر روی آن ضربه بزنید. همچنین توصیه میشود قبل از ورود به این بخش و اعمال تغییرات شخصی خود، از تنظیمات پیش فرض موجود یک اسکرین شات تهیه کنید تا در صورت ایجاد مشکلات احتمالی، بتوانید تنظیمات تغییر یافته را به راحتی به حالت استاندارد بازگردانید.
تنظیمات مربوط به عرض – Smallest Width
بخش Smallest width درواقع یکی از بخشهای تنظیمات ظاهری پیشرفته در Developer Options است. شما با ورود به این قسمت، میتوانید اندازه UI کلی گوشی هوشمند اندرویدی خود را، با کاهش یا افزایش DPI که مخفف Dots Per Inch به معنی نقطه در هر اینچ میباشد تغییر دهید و عرض نمایشگر را کوچکتر و یا بزرگتر کنید. این تغییرات بر روی رابط کاربری برنامههای مختلف تاثیر میگذارد.
پیکربندی پیشفرض این تنظیمات، براساس حداقل عرض فعلی صفحه نمایش در دستگاه شما است، بنابراین برنامهها رابط کاربری خود را متناسب با اندازه حال حاضر نمایشگر شما تنظیم میکنند. هرچه عددی که تنظیم میکنید بزرگتر باشد، عناصر صفحه نمایش کوچکتر میشوند و بالعکس. تنظیمات مربوط به این بخش در ترکیب با اندازه نمایشگر و اندازه فونت میتواند ظاهر گوشی شما را به کلی تغییر دهد.
سرعت اعمال انیمیشنها – Animation Scales
شما با استفاده از سه گزینه Window animation scale، Transition animation scale و Animator duration scale میتوانید سرعت انیمیشنها را در گوشی اندرویدی خود تغییر دهید.
این تنظیمات میتوانند برای بهبود عملکرد ظاهری دستگاه شما، با کاهش مدت زمان انیمیشن فعالیتهایی مانند برگشتن یا ورود به یکی از برنامههای موجود بر روی سیستم مفید باشند. مقیاس پیش فرض سرعت انیمیشن فعالیتهای سیستم بر روی 1x تنظیم شده است و با تغییر آن بر روی 0.5، مدت زمان این انیمیشنها نصف میشود. اگر قصد دارید سرعت دستگاه خود را بالا ببرید میتوانید آنها را به طور کلی خاموش کنید، اما باید توجه داشته باشید که در این صورت، فعالیتهای گوشی هوشمند شما بدون انیمیشن و کاملا ساده انجام میشوند که این موضوع، بر روی ظاهر رابط کاربری دستگاه شما تاثیر منفی خواهد گذاشت.
با استفاده از قابلیتهای بالا، نمایشگر گوشی اندرویدی خود را شخصی سازی کنید
ظاهر بصری و رابط کاربری دو عامل مهم برای کاربران گوشیهای هوشمند میباشند. درواقع زمانی که یک تلفن همراه را باز میکنید، اولین موضوعی که به چشم میخورد مربوط به شکل و شمایل عناصر و رابط کاربری سیستم آن است. نکات ذکر شده در بالا به شما کمک میکند تا بتوانید براساس سلیقه شخصی خود، تنظیمات مربوط به این بخش را پیکربندی کنید.
همانطور که قبلا نیز ذکر شد، هیچ رویکرد درست یا غلط خاصی برای پیکربندی این تنظیمات وجود ندارد. شما میتوانید هر کدام را بر اساس آن چه که برای شما مناسبتر است تنظیم کنید و از ظاهر رابط کاربری گوشی هوشمند اندرویدی خود نهایت لذت را ببرید.
منبع: makeuseof
سرعت انیمیشن ها که در developer options فعال میشه محشره. کافیه بزارینش روی .۵ سرعت گوشی ۲ برابر میشه