امروزه چیپ های 5G در حال ارزانتر شدن هستند و حتی شاهد گوشیهای میانردهای هستیم که ارزان بودن آنها با ارائه قابلیت اتصال به شبکه 5G یک ویژگی بزرگ محسوب میشود. با این حال، جالب است بدانید که چیپهای 4G در تضاد با این موضوع در حال گرانتر شدن بوده و حتی برخی از آنها به قیمت مدلهای 5G نزدیک هستند!
به نقل از GSM Arena، سال ۲۰۲۰ دیگر مهر 5G بر دنیای تکنولوژی و گوشیهای هوشمند به صورت کلی زده شد تا تمامی پرچمداران قدرتمند برندها و شرکتهای معروف مانند سامسونگ، اپل و همچنین شیائومی، از قابلیت اتصال به این شبکه نسل جدید پشتیبانی کنند. با این وجود نکتهای که درباره این مورد وجود دارد، این است که 5G تا پایان ۲۰۲۰ تنها برای پرچمداران در دسترس قرار داده شده بود، در حالی که در سال ۲۰۲۱ میبینیم که مدلهای میانرده و ارزانقیمتتری هم عرضه شدند که نظر کاربران را به خود جلب کنند. برای مثال گوشی پوکو M3 Pro یکی از بهترین میانردههای ارزان با قابلیت اتصال به اینترنت 5G بود که از مشخصات فنی مناسبی هم برخوردار است.
دلیل ارزانی چیپ های 5G و گرانی 4G
حال با وجود عرضه انواع و اقسام میانردههای ارزان 5G، جالب است بدانید که بازار تقاضا برای گوشیهای 4G هنوز هم درست به مانند قبل بالا بوده و حتی در بسیاری از موارد حتی از نسل پنجم هم محبوبتر است! این یعنی بیشتر کاربران و همچنین سازندگان ترجیح میدهند تا به جای خریدن یک گوشی 5G، بنا به هر دلیل (مانند نبود پوشش 5G در کشور یا منطقه مورد نظر)، به سراغ دستگاههای 4G بروند که قیمت پایینتری هم دارند. یا این حساب، در شرایطی که کمبود چیپ بالا گرفته و احتمالا تا ۲۰۲۲ هم ادامه دارد، قیمت چیپ های 5G به دلیل تقاضای کمتر پایین آمده و در مقابل، انواع چیپ 4G به شدت گرانتر شدهاند.
این نتیجه نشان میدهد که هنوز در مناطق بسیاری از جهان اتصال به اینترنت 5G برای جمع بزرگی از کاربران ملاک اصلی نیست و از طرفی آنها راضی هستند تا به جای این کار مبلغ کمتری را خرج یک گوشی 4G کنند که جدای از اتصال به اینترنت پر سرعت، از مشخصات فنی بهتری هم برخوردار است. با این حساب، طبق اعلام آنالیزورهای بازار خرید و فروش گوشیهای هوشمند، به نظر میرسد که آمار خریداران گوشیهای 5G حتی طی دو یا شاید هم سه سال آینده به همین روال باقی مانده و از طرفی بعد از پیشرفت پوشش این شبکه، شاهد اوج گرفتن فروش چیپ های 5G خواهیم بود.