گوشی شیائومی ۱۲ تی پرو را میتوانیم به عنوان پرچمدار خانواده شیائومی در ایران بدانیم که در حال حاضر قویترین عضو این برند در بازار کشور است.
قیمت شیائومی ۱۲ تی پرو در حال حاضر حدود ۱۹ تا ۲۰ میلیون تومان است و جانشین گوشیای شده به نام ۱۱ تی پرو که طرفداران زیادی در بازار داشته و خیلی محبوب بوده.
در این بررسی با هم میبینیم که این گوشی جدید میتواند محبوبیت نسل قبل را ادامه دهد یا خیر و چقدر ارزش خرید دارد و در برابر رقبا چه چیزهایی برای گفتن دارد.
طراحی شیائومی ۱۲ تی پرو
در قاب جلو صفحهنمایش کاملا تخت را میبینیم که با نسل قبل هیچ تفاوتی از نظر ظاهری ندارد. تنها تفاوتها در اینجاست که حاشیههای صفحه به اندازهای جزئی کم شده و حاشیه مشکی دوربین سلفی هم کمتر شده.
از نظر ابعاد به طور کلی گوشی از نسل قبلی کمی جمع و جورتر شده اما نه خیلی زیاد و هنوز هم گوشی خوش دستی را روبروی خودتان دارید که به خوبی در دست مینشیند.
قاب پشتی طراحیای دارد که در دو طرف کمی خمیدگی دیده میشود تا گوشی راحتتر در دست قرار بگیرد.
قابی که برای لنزهای دوربین اصلی در نظر گرفته شده طراحیای دارد که بیشتر شبیه به خانواده ۱۲ است تا خانواده ۱۱. شباهت زیادی بین چیدمان لنزهای دوربین اصلی در ۱۲ تی پرو و گوشیای مانند ۱۲ ایکس دیده میشود. بیرون زدگی قاب هم از نسل قبلی بیشتر است که با وجود بهبودهایی که در این بخش دیده میشود خیلی دور از انتظار هم نبود.
گوشی 12T Pro در دو رنگ آبی، نقرهای و مشکی عرضه شده که ما اینجا رنگ مشکی را داریم که اثرانگشت روی قاب پشتی که کاملا مات است خیلی دیده نمیشود؛ البته که کثیفی در قاب پشتی میماند اما به صورتی نیست که خیلی خودش را نشان دهد.
قاب پشتی مانند نسل قبلی از شیشه ساخته شده و فریم دستگاه هم پلاستیکی است که جزئیات متفاوتی را در فریم دستگاه میبینیم.
روی فریم بالایی دستگاه، که بر خلاف نسل قبل طراحی تخت ندارد، اسپیکر دوم را کنار میکروفون دوم و درگاه اینفرارد و البته نام هارمن کاردن مشاهده میکنیم. سمت راست کلیدهای ولوم و پاور را داریم.
پایین دستگاه درگاه ارتباطی تایپ سی را کنار اسپیکر اصلی و میکروفون اصلی و درگاه سیم کارتها داریم و سمت چپ هم هیچ گزینهای نیست.
صفحهنمایش شیائومی ۱۲ تی پرو
به یکی از بخشهای دوست داشتنی ۱۲ تی پرو میرسیم یعنی صفحهنمایش!
اینجا پنلی داریم به اندازه ۶.۶۷ اینچ و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و رزولوشن ۱۲۲۰ در ۲۷۱۲ دارد. این صفحه شبیه به همان چیزی است که تقریبا روی ۱۱ تی پرو دیده بودیم با بهبودهایی مانند استفاده از پنل ۱۰ بیتی و قابلیت نمایش ۶۸ میلیارد رنگ را داریم.
روشنایی صفحهنمایش بسیار خوب است و زیر نور خورشید هیچ مشکلی برای مشاهده محتوا ندارید؛ البته این نکته را باید بگوییم که روشنایی در حد و اندازه پرچمدارهایی مانند گلکسی اس ۲۲ اولترا نیست اما مشکلی وجود ندارد.
رنگها در این صفحه به خوبی نمایش داده میشوند و رنگهایی کاملا زنده و پویا را میبینیم که کاملا در حد و اندازه رقبایش است. این صفحه بازخورد لمسی خوبی هم دارد و هیچ مشکلی برای انجام بازیهایی که به لمس سریع صفحه نیاز است پیش نمیآید.
روی صفحه محافظی توسط شیائومی نصب شده که جنس بسیار بدی دارد؛ این محافظ بعد از کمی بازی کالاف دیوتی به شدت خط میافتد پس اگر قصد خرید این گوشی را دارید بهتر است از همان اول به فکر خرید یک محافظ صفحه هم باشید.
باتری شیائومی ۱۲ تی پرو
باتریای با ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپر و پشتیبانی از شارژ سریع ۱۲۰ واتی برای این 12T Pro در نظر گرفته شده.
از نظر دوام باتری عملکرد خوبی از خودش نشان میدهد و در این مدت ۱ هفته که ما از گوشی استفاده کردیم به نظر کمی از ۱۱ تی پرو بهتر بود اما برای اینکه دقیق بگوییم باتری چقدر بهتر شده باید در بررسی طولانی مدت متوجه شویم. اما در مجموع باتری به راحتی ۱ روز کامل را دوام میآورد.
شارژر ۱۲۰ واتی هم که نیاز به تعریف ندارد و در زمانی بسیار کمی باتری گوشی را شارژ میکند. در تستهای ما باتری ۱۲ تی پرو در مدت حدود ۱۰ دقیقه تا ۵۰ درصد و در مدت ۱۸ تا ۲۰ دقیقه تا ۱۰۰ درصد شارژ میشود.
اسپیکر شیائومی ۱۲ تی پرو
متوجه شدهاید که ۱۲ تی پرو دو اسپیکر دارد که خروجی یکی در بخش پایینی است و خروجی دیگری در بخش بالایی؛ به علاوه خروجی صدای مخاطب هم نقش موثری در بخش صدای استریو و کمک به هر اسپیکر دارد.
در این بخش مانند نسل قبل شیائومی با هارمن کاردن برای توسعه این اسپیکرها همکاری کرده. در این بخش ۱۲ تی پرو یکی از بهترین اسپیکرهای موبایلی دنیا را در اختیار دارد که صدایی کاملا واضح و شفاف و البته بلند را از آن دریافت میکنید؛ به خصوص با فعال کردن دالبی اتموس میتوانید کیفیت را به طور قابل محسوسی بیشتر کنید.
نرم افزار شیائومی ۱۲ تی پرو
اندروید نسخه ۱۲ به همراه رابط کاربری MIUI 13 روی ۱۲ تی پرو قرار گرفته. این نرم افزار همان چیزی است که در گوشیای مانند ۱۱ تی پرو میبینیم و تفاوتی در این بخش دیده نمیشود. کلا در این بخش همه چیز خوب است و نرم افزار به خوبی کار میکند و با سخت افزار هماهنگی خوبی هم دارد.
سخت افزار شیائومی ۱۲ تی پرو
به به رسیدیم به بخشی که نسبت به نسل قبل پیشرفتهای بسیار خوبی داشته. در این نسل شاهد پرش یک پلهای ارتقا سختافزار و چیپ نبودهایم و در عوض پرش دو پلهای را مشاهده کردیم. شیائومی از چیپ اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ برای ۱۲ تی پرو استفاده کرده که روی خودش حافظه داخلی و رم را در نسخههای مختلفی میبیند که من اینجا نسخه ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی و ۱۲ گیگابایت حافظه رم را دارم که امکان افزایش رم اضافی هم از فضای ذخیره سازی وجود دارد.
از ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی اول کار به حدود ۲۲۳ گیگابایت دسترسی دارید که عدد خوبی است اما امکان استفاده از کارت حافظه خارجی وجود ندارد.
کارهای روزمره
نیازی نیست بگوییم که برای ۱۲ تی پرو انجام کارهای روزمره مانند آب خوردن است و به راحتی از پس تمامی کارها بر میآید و کوچکترین فشاری روی گوشی نیست.
بازی کردن
اما بازی کردن بدون شک مهمترین دغدغه کاربران این گوشی هوشمند است. قبل از صحبت در مورد بازی باید بگوییم که این چیپ جدید نسبت به نسل هم در تولید گرما و هم در کارایی بهبودهای خوبی داشته و انتظار زیادی از ۱۲ تی پرو داریم.
بازی کالاف دیوتی موبایل با نهایت کیفیت و نهایت فریم ریت روی این گوشی اجرا میشود. ما مدت زیادی با گوشی بازی کردیم و از عملکرد ۱۲ تی پرو شگفت زده شدیم. حتی بعد از ۱ ساعت و نیم بازی هم هیچ گرمای اضافهای در بدنه دستگاه مشاهده نمیشود و هیچ افت فریم یا کم شدن خودکار روشنایی را نمیبینیم. عملکرد چیپ و سیستم خنک کننده در ۱۲ تی پرو مثال زدنی است و نهایت لذت را از بازی طولانی روی گوشی میبرید.
دوربین شیائومی ۱۲ تی پرو
شگفتیهای ۱۲ تی پرو تمامی ندارد؛ ۳ لنز در قاب پشتی دستگاه دیده میشود که لنز اصلی سنسور ۲۰۰ مگاپیکسلی دارد اما در کمال تعجب مابقی لنزها خیلی چشم گیر نیستند. لنز اولتراواید ۸ مگاپیکسلی است و لنز سوم هم ۲ مگاپیکسلی است و یک لنز ماکرو است.
یکی از بهبودها در کنار افزایش عدد مگاپیکسلی نسبت به نسل قبل مجهز شدن دوربین به OIS است که به عکاسی بهتر در نور شب و به لرزش کمتر در فیلمبرداری کمک بسیار زیادی میکند.
دوربین سلفی هم سنسور ۲۰ مگاپیکسلی دارد نسبت به نسل قبل بهبود میبینیم.
کیفیت عکسهای شیائومی ۱۲ تی پرو
تصاویر گرفته شده با لنز اصلی بسیار دوست داشتنی هستند. مانند همیشه ثبت رنگها در گوشیهای شیائومی خوب انجام میشود و به واقعیت خیلی نزدیک هستند و اشباع بیش از اندازه دیده نمیشود. کنتراست خوبی را مشاهده میکنیم در کنار اینکه رنج دینامیکی هم بالاست و به همین خاطر ثبت جزئیات در بخشهای تاریک و روشن خیلی خوب انجام میشود.
در حالت عادی تصاویر با رزلوشن ۱۲.۵ مگاپیکسل گرفته میشوند اما امکان انتخاب حالت ۵۰ یا ۲۰۰ مگاپیکسلی هم هست.
استفاده از این دو حالت امکانات دوربین را کامل از شما میگیرید و فقط یک عکس میتوانید بگیرید بدون زوم و اولترا واید؛ اما استفاده از این دو حالت سبب میشود ثبت جزئیات بالاتر برود و قدرت زوم بهتری داشته باشید و با زوم کردن جزئیات بهتری را مشاهده کنید.
البته حالت ۵۰ مگاپیکسلی به سبب نویز کمتر حالت بهتری نسبت به ۲۰۰ مگاپیکسلی است و اگر هم میخواهید از این دو حالت استفاده کنید ۵۰ مگاپیکسلی انتخاب بسیار خوبی است.
عملکرد لنز اولترا واید نه خیلی خوب است و نه خیلی بد. نتیجه کار همان است که از یک سنسور ۸ مگاپیکسلی انتظار دارید. ثبت خوب رنگها، جزئیات متوسط و کمی به هم ریختگی در لبههای تصویر. شاید بهتر باشد برای گرفتن عکس اولترا واید خودتان هم کمی به عقب بروید.
اگر حالت AI فعال باشد در نور کم گوشی خودش از نایت مود استفاده میکند اما امکان استفاده از نایت مود به صورت دلخواه شما هم وجود دارد.
لنز اصلی در نور کم عکسهای خوبی در حالت نایت مود میگیرد. نور دهی به بخشهای تاریک تصاویر بدون اغراق انجام میشود و همین سبب میشود تصاویر آب رنگی نشوند و همان شوند که دقیقا هستند. ثبت جزئیات هم در این حالت بد نیست اما انتظار بیشتری داشتیم. به طور کلی اگر فرصت عکس گرفتن دارید بهتر است که از حالت نایت مود دستی استفاده کنید تا نتیجه کار خیلی بهتر و چشمگیرتر شود.
لنز ماکرو با سنسور ۲ مگاپیسکلی کار زیادی ازش بر نمیآید. عکسهایی که با لنز ماکرو گرفته میشوند جزئیات بسیار پایینی دارند و خیلی زیاد هم نمیشود به سوژه نزدیک شد و ۱۱ تی پرو در این بخش بهتر عمل میکرد.
به عکسهای پرتره که میرسیم عملکرد دوربین از آن چیزی که در ۱۱ تی پرو دیده بودیم خیلی بهتر شده و کاملا امیدوارکننده است. قدرت تشخیص مرز بین سوژه و پس زمینه بسیار خوب است و هیچ به هم ریختگیای در لبهها دیده نمیشود در کنار اینکه ثبت رنگها و جزئیات سوژه و ماتی پس زمینه هم بسیار خوب است. خلاصه یکی از بهترین تصاویر پرتره را با این گوشی میتوانید بگیرید.
دوربین سلفی هم تصاویر خوب و در خور توجهی میگیرد. ثبت رنگها چه برای سوژه و چه برای پس زمینه خوب انجام میشود و در عین حال ثبت جزئیات هم خوب است اما خب تصاویر خیلی شارپ نیستند و با زوم کردن جزئیات سریع از بین میروند. عکسهای سلفی پرتره هم مانند لنز اصلی بسیار خوب هستند و تشخیص خوبی در مرز بین سوژه و پس زمینه دیده میشود و تقریبا میتوان گفت هیچ به هم ریختگیای دیده نمیشود.
جمع بندی و قیمت شیائومی ۱۲ تی پرو
۱۲ تی پرو گوشی ارزانی نیست و حدود قیمت ۱۹ تا ۲۰ میلیون در بازار دارد اما خب در عوض شما گوشیای پرچمدار خریداری میکنید که نسبت به پرچمداران برندهای دیگر ارزان قیمتتر است.
بدون شک سخت افزار جذاب ۱۲ تی پرو و پشتیبانی از شارژ سریع ۱۲۰ واتی دو بخش مهم در این گوشی هوشمند هستند که بخشهای دیگر مانند دوربین خوب (البته فقط لنز اصلی) و اسپیکر باکیفیت و صفحهنمایش خوب تکمیل کننده آن دو بخش هستند و کمک کردهاند تا کار برای رقبای بسیار گرانتر از این گوشی حتی مانند گلکسی اس ۲۲ اولترا هم سخت باشد.
اگر بخواهیم بگوییم ۱۲ تی پرو ارزش خرید دارد یا نه، جواب سخت نیست و خیلی سریع میگوییم بله این گوشی با این نکات مثبتی که در این بررسی در موردش دیدیم به راحتی میتواند چند سالی شما را از خرید گوشی بی نیاز کند و البته که یک محصول بسیار خوب برای بازی کردن هم به حساب میآید در کنار اینکه برای عکاسی و فیلمبرداری هم محصولی جذاب است.
پس اگر میخواهید در رنج قیمتی حدود ۲۰ میلیون تومان هزینه کنید میتوانید به ۱۲ تی پرو به عنوان یک گزینه همه چیز تمام به خوبی فکر کنید.
لنزهای دوربیناش در حد آیفون بیرون زدگی داره