پوکو ایکس ۵ پرو کار سختی پیش روی خودش دارد دو نسل قبل این گوشی پوکو ایکس ۳ پرو بود که طرفداران خیلی زیادی داشت و نسل قبلی پوکو ایکس ۴ پرو بود که نتوانست دل کاربران را به دست بیاورد.
پوکو X5 Pro امروز اینجاست و میخواهیم در موردش صحبت کنیم و ببینیم تا چه اندازه ارزش خرید دارد و برای چه کارهایی مناسب است.
طراحی پوکو ایکس ۵ پرو
اگر قبلا هر کدام از گوشیهای پوکو ایکس ۳ پرو یا پوکو ایکس ۴ پرو را دست گرفته باشید با دست گرفتن پوکو ایکس ۵ پرو حتما به این نتیجه میرسید که پوکو روی طراحی و خوش دستی گوشی به وضوح کار کرده و زحمت زیادی برای بهبود در این بخش کشیده است.
پوکو ایکس ۵ پرو هم در قاب جلو و هم در قاب پشتی طراحی کاملا تخت دارد و فریم دستگاه هم کاملا تخت طراحی شده؛ با وجود اینکه هیچ خمیدگیای در هیچ کجا دیده نمیشود اما هیچ لبه تیزی در گوشی نیست.
وزن به طرز چشمگیری کم شده و اکنون گوشیای با وزن ۱۸۱ گرم را پیش روی خودتان دارید؛ در کنار کاهش وزن نسبت به نسل قبل ضخامت هم کم شده و ۷.۹ میلیمتر شده است.
پوکو ایکس ۵ پرو یکی از خوش دستهای بازار است هر چند که ابعاد بزرگی دارد اما کار کردن با آن بسیار راحت است و در مدت زمان طولانی از دست گرفتن آن خسته نمیشوید.
در قاب پشتی از شیشه استفاده نشده و در عوض پوکو از پلاستیک با پوشش مات استفاده کرده و فریم دستگاه هم پلاستیکی است که خیلی با این متریال در گوشیهای میانرده پوکو و شیائومی آشنا نیستیم و عادت داریم قاب پشتی شیشهای باشد.
طراحی قاب پشتی اصالت طراحی گوشیهای پوکو را حفظ کرده اما از سمت دیگر به گوشیهای خانواده ردمی هم نگاهی دارد به خصوص در بخش دوربین سعی کرده از آنها پیروی کند اما به سبک خودش. کنار قاب لنزهای دوربین که بیرون زدگی خیلی زیادی هم ندارندلوگوی پوکو را میبینیم که روی بخشی مشکی رنگ حک شده.
نگاهی به اطراف گوشی که میاندازیم جزئیات زیادی دیده میشود.
در فریم بالایی جک ۳.۵ میلیمتری هدفون، خروجی اسپیکر دوم، درگاه اینفرارد و میکروفون دوم را داریم.
پایین گوشی درگاه تایپ سی را کنار میکروفون اصلی، اسپیکر اصلی و درگاه سیمکارتها داریم.
سمت راست کلیدهای ولوم و پاور و سمت چپ چیزی دیده نمیشود.
صفحهنمایش پوکو ایکس ۵ پرو
صفحهای که در قاب جلوی پوکو ایکس ۵ پرو در نظر گرفته شده اندازه ۶.۶۷ اینچی دارد که اندازه بزرگی دارد. پنل امولد برای این گوشی در نظر گرفته شده که ۱۰ بیتی است و ۱ میلیارد رنگ را میتواند نمایش دهد.
رزولوشن فول اچ دی است و نرخ نوسازی هم ۱۲۰ هرتزی در نظر گرفته شده. این صفحه که با گوریلاگلس ۵ محافظت میشود هم از HDR10 و هم از دالبی ویژن پشتیبانی میکند.
در بخش روشنایی با صفحهای روبرو هستیم که با توجه به رنج قیمتیاش صفحهای به اندازه کافی روشن دارد. پوکو حداکثر روشنایی را ۹۰۰ نیت اعلام کرده؛ در استفاده ما زیر نور خورشید پی بردیم که در محیط باز مشکلی برای مشاهده محتوا با این گوشی وجود ندارد و به خوبی از پس کار برمیآید.
صفحه Poco X5 Pro در نمایش رنگها هم خیلی خوب عمل میکند و رنگهای کاملا واقعی را میبینید. نکته صفحه نمایش این است که صفحه به آن شفافیتی که روی گوشی صفحه گوشیهای سامسونگی میبینیم نیست.
نرخ نوسازی ۱۲۰ فریم در ثانیه روی پوکو X5 Pro داینامیک است که بین ۳۰، ۶۰، ۹۰ و ۱۲۰ هرتز تغییر میکند و این تغییر را با توجه به محتوای در حال پخش روی صفحه نمایش انجام میشود.
باتری پوکو ایکس ۵ پرو
در این بخش پوکو عرف را رعایت کرده و از باتریای با ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت برای این گوشی استفاده کرده؛ عملکرد باتری روی پوکو ایکس ۵ پرو همانطور که ما را راضی نگه داشت قطعا شما را هم راضی نگه میدارد. با استفاده معمولی رو به سنگین بدون شک یک روز کامل را دوام دارد و اگر کاربر پر استفادهای نباشید بیشتر از ۱ روز هم میتوانید از گوشی کار بکشید.
در بخش شارژ شدن میبینیم که پوکو همان دست و دلبازی شیائومی را دارد؛ پوکو ایکس ۵ پرو از شارژ سریع ۶۷ واتی پشتیبانی میکند که برای سامسونگیها آرزو است و در ضمن آداپتور شارژ را هم داخل جعبه دستگاه قرار داده.
وزن آداپتور شارژ از آن چیزی که برای 12X دیده بودیم و ۶۷ واتی هم بود کمتر شده و نشان میدهد شیائومی مشغول بهبود در این بخشها هم هست.
با کمک این شارژر میتوانید گوشی را در مدت ۱۸ دقیقه تا ۵۰ درصد و در مدت ۵۰ دقیقه تا ۱۰۰ درصد شارژ کنید.
اسپیکر پوکو ایکس ۵ پرو
برای این گوشی اسپیکر استریو در نظر گرفته شده؛ خروجی یکی از اسپیکرها در فریم پایینی است و خروجی دیگر در بالای گوشی و به علاوه خروجی صدای مخاطب هم به کمک خروجی بالا میآید.
دو خروجی بالا کمک میکنند تا جزئیات بیشتری را از اسپیکرها دریافت کنید در حالی که وظیفه بلندی صدا به عهده اسپیکر اصلی در پایین است.
اسپیکر در این گوشی از قابلیت دالبی اتموس پشتیبانی میکند که بهتر است برای نتیجه بهتر این قابلیت را روشن کنید زیرا تاثیر بسیار زیادی در افزایش قدرت و توان صدا دارد.
اسپیکر پوکو X5 Pro صدای بسیار بلندی دارد و کیفیت خوبی هم از آن دریافت میکنید. بالانس صدایی هم خوب است اما نه به آن خوبی که در گوشیهای سامسونگی میبینیم.
نرمافزار پوکو ایکس ۵ پرو
این گوشی با رابط کاربری می یو آی نسخه ۱۴ عرضه میشود اما نکته عجیب اینجاست که سیستم عامل دستگاه اندروید نسخه ۱۲ است و اندروید ۱۳ را نمیبینیم.
به هر حال جای خوشحالی دارد که نسخه ۱۴ رابط کاربری شیائومی را اینجا میبینیم. همه چیز به همان خوبی است که در گوشیهای می یو آی دار میبینیم؛ قابلیت شخصی سازی خوب و همه چیز دم دست.
امنیت
دو روش امنیتی حسگر اثرانگشت و تشخیص چهره را روی پوکو ایکس ۵ پرو میبینیم که حسگر اثرانگشت داخل کلید پاور است.
عملکرد حسگر اثرانگشت همان چیزی است که از شیائومی و سنسورهای داخل کلید پاور انتظار داریم؛ سرعت و دقت بالا در تشخیص را اینجا میبینیم.
تشخیص چهره هم در شرایط نوری مختلف به خوبی خودش را نشان میدهد و به قدری سریع است که به شما فرصت استفاده از سنسور اثرانگشت را نمیدهد.
سختافزار پوکو ایکس ۵ پرو
برای پوکو ایکس ۵ پرو از چیپ ساخت کوآلکام به نام اسنپدراگون 778G استفاده شده که از شبکه ۵ جی هم پشتیبانی میکند. چیپ این گوشی یکی از چیپهای دوست داشتنی میانردهها به حساب میآید.
دو نسخه از این گوشی وجود دارد یکی ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی و ۶ گیگابایت حافظه رم و دیگری ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی و ۸ گیگابایت حافظه رم.
ما اینجا نسخه ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی و ۸ گیگابایت حافظه رم را داریم که از ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی اول کار به ۲۲۴ گیگابایت فضا دسترسی دارید و امکان استفاده از کارت حافظه خارجی هم نیست.
استفاده روزمره
در استفادهای که چند روز ما از پوکو X5 Pro داشتیم دستگاه به خوبی به تمامی فرمانها پاسخ داد؛ هیچ مشکلی از بابت کند بودن یا لگ زدن در گوشی مشاهده نکردیم و به عنوان گوشیای روزمره به راحتی میتوانیم آن را پیشنهاد بدهیم.
بازی کردن
مانند همیشه بازی کالاف دیوتی موبایل را روی پوکو ایکس ۵ پرو تست کردیم؛ امکان این را دارید که بازی کالاف دیوتی را با کیفیت بالا و فریم ریت بالا اجرا کنید. در مورد بازی کردن روی این گوشی سوال زیاد داشتید به همین خاطر تست گیمی مجزا برایش در نظر گرفتیم که به زودی منتشر میشود.
اما همین را بدانید که Poco X5 Pro گوشیای بسیار جذاب برای بازی کردن است و به خوبی از پس اجرای بازی سنگینی مانند کالاف دیوتی موبایل بر میآید.
دوربین پوکو ایکس ۵ پرو
در این بخش تفاوتی را با نسل قبلی نمیبینیم؛ یک لنز با سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی به عنوان لنز اصلی داریم که متاسفانه OIS ندارد.
لنز دوم یک لنز اولتراواید است که سنسور ۸ مگاپیکسلی دارد و در نهایت یک لنز ۲ مگاپیکسلی داریم که ماکرو است.
کیفیت عکسها
لنز اصلی به صورت پیشفرض عکسها را روی ۱۲ مگاپیکسل میگیرد. عکسها در نور روز رنگ خوبی دارند، کنتراست خوب است و رنج دینامیکی هم راضی کننده. تصاویر بدون نویزی را داریم و ثبت رنگها هم خوب انجام میشود اما بهترین تصاویری نیستند که با یک گوشی میان رده میتوان گرفت عملکرد رقبای سامسونگی بهتر است.
حالت زوم ۲ برابری وجود دارد اما میدانیم که به سبب نبود لنز تلفوتو این زوم همان برشی است که از تصویر لنز اصلی دریافت میکنید اما به نظر میرسد که برش از تصویر گرفته شده با حالت ۱۰۸ مگاپیکسلی است؛ در این حالت جزئیات بد نیستند اما قابل مقایسه با زوم اپتیکال هم نیستند.
عکسهای پرتره برشهای خوبی در مرز بین سوژه و پس زمینه دارند در کنار اینکه ماتی پس زمینه هم به اندازه کافی خوب انجام میشود؛ عکسهای پرتره برای گوشیای در این محدوده قیمتی مناسب است.
در منوی دوربین امکان استفاده از حالت ۱۰۸ مگاپیکسلی وجود دارد با انتخاب این حالت عکاسی زمان بیشتری را باید برای عکاسی صرف کنید؛ جزئیات در این حالت بیشتر میشوند اما کمی نویز در تصاویر دیده میشود.
لنز ۸ مگاپیکسلی اولتراواید هم عکسهای خوبی با نویز کم و ثبت جزئیات بالا تهیه میکند. اصلاح در لبهها خوب انجام میشود و برای گوشیای در این رنج قیمتی عکسهای اولترا واید کاملا مناسب هستند.
روی عکسهای ماکرو حساب باز نکنید؛ از لنز ۲ مگاپیکسلی انتظاری نمیتوان داشت.
عکسهای سلفی چه به حالت عادی و چه به حالت پرتره خیلی خوب هستند؛ نویز کمی را در تصاویر میبینیم، ثبت جزئیات خوب هستند و ثبت رنگها کاملا نزدیک به واقعیت اما شارپی خیلی خوب نیست.
در عکسهای سلفی پرتره تشخیص مرز بین سوژه از پس زمینه خیلی خوب انجام میشود و تقریبا هیچ به هم ریختگیای دیده نمیشود و ماتی هم خوب انجام میشود.
در نور کم عکسها طبق انتظار نویز زیادی دارند؛ حالت نایت مود خودکار خوب کار میکند و امکان استفاده از حالت نایت مود دستی هم وجود دارد. در این حالت عکسها نوردهی خوبی دارند در کنار اینکه کنتراست خوبی دیده میشود اما بهتر است کمی با تامل بیشتر عکس بگیرید که تار شدن دیده نشود.
جمع بندی و قیمت پوکو ایکس ۵ پرو
قیمت پوکو ایکس ۵ پرو در حال حاضر در بازار ایران حدود ۱۵ تا ۱۶ میلیون تومان است.
این گوشی انتقادهایی که به نسل قبلی بود را برطرف کرده و اکنون میبینیم که میتواند جایگزین مناسبی برای گوشی پرطرفدار پوکو ایکس ۳ پرو باشد.
پوکو ایکس ۵ پرو در تمامی بخشها خوب است شاید بهترین نباشد اما اینقدر خوب است که می توان به عنوان یک گزینه مناسب برای خرید به هر کسی پیشنهادش داد.
صفحه نمایش خوب، عمر باتری بالا و شارژ سریع، سخت افزار مناسب کارهای روزمره و بازی کردن، دوربین خوب به خصوص در نور روز و طراحی خوش دست از ویژگیهای مثبت این گوشی به حساب میآیند.
در مقابل بدنه پلاستیکی، پشتیبانی نکردن از کارت حافظه خارجی برای یک گوشی میانرده و برخی اوقات گیج زدن در عکاسی شب از مشکلات این گوشی هستند.
یکی از برترین مزیت های این گوشی، خوش دست بودنشه