پوکو F5 Pro بهترین گوشی پوکو است که تا امروز معرفی شده و چند تکنولوژی و قابلیت را برای اولین بار به دنیای پوکو وارد کرده است.
بررسی امروز در مورد یک گوشی هیجان انگیز است که خودمان خیلی دوست داریم در موردش صحبت کنیم پس ریلکس بشینید و خوب بررسی رو تماشا کنید.
طراحی پوکو اف ۵ پرو
طراحی پوکو F5 Pro طراحی کاملا خاص و منحصر به فرد است؛ قاب پشتی شیشهای و فریم دستگاه پلاستیکی در نظر گرفته شده.
قاب پشتی طراحی براق و مات را همزمان دارد. بخش براق برای بخش میانی در نظر گرفته شده در حالی که دو سمت طراحی مات با پترنی را میبینیم که قابل لمس نیست.
دو رنگ از این گوشی عرضه شده یکی همین مشکی که ما در اختیار داریم و دیگری رنگ سفید؛ در این رنگ مشکی کثیف شدن بسیار زیاد دیده میشود و اثرانگشت زیاد پشت دستگاه میماند.
قابی که برای لنزهای دوربینها در نظر گرفته شده کاملا خاص و منحصر به فرد است. قابی مستطیلی که در دو سمت خودش شیبی دارد که لبه های قاب دوربین را از تیز شدن دور کرده است.
صفحهنمایش و قاب پشتی با گوریلاگلس ۵ محافظت میشوند و از گوریلاگلس ویکتاس استفاده نشده که عجیبه!
پوکو F5 Pro به لایسنس IP53 مجهز شده که آن را در برابر پاشیده شدن آب مقاوم میکند.
Poco F5 Pro گوشی جمع و جور و سبکی نیست؛ ضخامت ۸.۶ میلیمتری دارد و وزن ۲۰۴ گرم اما از آن طرف اصلا گوشی بد دستی نیست؛ گوشی بالانس وزنی فوق العاده خوبی دارد که در دستان کاربر مشکلی ایجاد نکند؛ قاب پشتی بر خلاف صفحه نمایش طراحی خمیده دارد و دو لبه خمیده برایش در نظر گرفته شده که کمک کرده تا پوکو اف ۵ پرو خیلی خوب در دست جای بگیرد.
پوکو اف ۵ پرو به نظر من گوشی خوش ساختی است اما نه آن چنان که بگوییم عجب چیز خفنی است! طراحی و متریال در سطح و اندازه گوشیای در همین رنج قیمتی است نه بیشتر و نه کمتر.
صفحهنمایش پوکو اف ۵ پرو
سخت افزار صفحهنمایش بسیار جذاب است؛ صفحهای با اندازه ۶.۶۷ اینچ را روی این گوشی میبینیم که تبدیل شده به یک استاندارد روی گوشیهای شیائومی.
این پنل از نوع امولد است و نرخ نوسازی آن ۱۲۰ هرتزی در نظر گرفته شده.
پنل از نوع ۱۲ بیتی است که توانایی نمایش بیش از ۶۸ میلیارد رنگ را دارد و کاری نداریم که اندروید توانایی این میزان نمایش رنگ را ندارد!
این صفحه به تکنولوژیهای آداپتیو HDR، HDR10+ و دالبی ویژن مجهز شده چیزی که حتی پرچمدار سامسونگ هم از آن بیبهره است.
دو نکته مهم در مورد این صفحه به چشم میخورد؛ برای اولین بار روی یک گوشی پوکو صفحهای با رزولوشن WQHD+ پلاس در نظر گرفته که برای فعال کردن این حالت باید از تنظیمات گوشی رزولوشن را از FHD+ به این رزولوشن تغییر دهید.
این صفحه کیفیت فوق العادهای دارد و مدتی که از آن استفاده کردیم رنگها را به اندازهای خوب و شفاف نشان میدهد که هیچ ایرادی نمیتوان به آن گرفت.
نکته دوم ماکزیمم روشنایی صفحه است که بنا بر ادعای پوکو این صفحه میتواند تا ۱۴۰۰ نیت پیک روشنایی را بزند. در تستهایی که ما انجام دادیم در محیط باز خوانایی صفحه نمایش کاملا خوب و بدون مشکل بود.
حاشیههای صفحه نمایش هم در پوکو F5 Pro کاملا هماهنگ هستند. اولین اینکه حاشیههای صفحه نمایش زیاد نیست و دوم اینکه حاشیه پایینی تقریبا هم اندازه حاشیه بالایی است و تفاوتی با چشم قابل مشاهده نیست که همین موضوع تماشای گوشی از قاب جلو را دوست داشتنی کرده.
باتری پوکو اف ۵ پرو
بزرگترین باتریای که تا امروز روی یک گوشی پوکو سری F دیدیم اینجا برای پوکو F5 Pro استفاده شده. پوکو از ظرفیت باتری ۵۱۶۰ میلیآمپر ساعت برای این گوشی استفاده کرده که یکی از دلایل ضخیم بودن گوشی همین امر است.
این باتری از شارژ سریع ۶۷ واتی پشتیبانی میکند که آداپتور شارژ ۶۷ واتی هم داخل جعبه دستگاه قرار دارد.
برای اولین در تمامی دوران گوشیهای پوکو میبینیم که از شارژ بی سیم استفاده شده و پوکو F5 Pro اولین گوشی پوکو است که به شارژ بیسیم مجهز شده و از شارژ بی سیم ۳۰ واتی هم پشتیبانی میکند.
ماندگاری باتری هم در نوع خودش خیلی خوب است و اگر استفاده سنگینی داشته باشید ۱ روز کامل را دوام میآورد.
سرعت شارژ فوق العاده بالاست؛ تو مدت ۲۰ دقیقه به ۵۰ درصد میرسد و در مدت ۱ ساعت به ۱۰۰ درصد میرسد.
اسپیکر
دو اسپیکر را در پوک اف ۵ پرو داریم که خروجی یکی در پایین است و اسپیکر دوم دو خروجی دارد یکی فریم بالایی و دیگری خروجی صدای مخاطب.
بلندی صدا به اندازه کافی زیاد است اما بلندترین صدا را ندارد، از نظر کیفیت و شنیدن جزئیات با اسپیکرهای خوبی روبرو هستیم و در بلندترین حالت صدایی هم تیز شدنی دیده نمیشود.
در مجموع اسپیکرها قابل قبول هستند هر چند که بهترین در نوع خودشان هم نیستند.
امنیت
سنسور اثرانگشت در پوکو F5 Pro داخل صفحهنمایش در نظر گرفته شده که مکانی شبیه به دیگر گوشیهای شیائومی دارد. به نظرم محل سنسور کمی پایین است و اگر چند سانت بالاتر قرار میگرفت بهتر بود.
عملکرد سنسور اثرانگشت هیچ مشکلی ندارد و هم سرعت خوب و هم دقت بسیار خوبی دارد و از رقبای سامسونگی به خصوص بهتر عمل میکند.
تشخیص چهره هم با کمک دوربین سلفی انجام میشود که در نوع خودش عملکرد خوبی دارد و هیچ شکایتی از آن نداریم.
نرم افزار
اندروید نسخه ۱۳ با رابط کاربری می یو آی نسخه ۱۴ را داریم که برای گوشیهای پوکو بهینه شده. این رابط کاربری تفاوت عجیبی با آن چیزی که روی گوشیهای شیائومی میبینیم ندارد و تنها چند بخش کوچک تفاوتهایی دارند که اصلا اهمیتی ندارند و بیشتر به قابلیت شخصی سازی متفاوت برمیگردند.
سختافزار
چیپست اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ را روی این گوشی میبینیم که یکی از بهترین چیپهای موبایلی دنیای اندروید است و شیائومی این چیپ را سفارشی سازی هم کرده است.
این چیپ روی خودش حافظه داخلی ۲۵۶/۵۱۲ گیگابایتی UFS 3.1 و حافظه رم ۸/۱۲ گیگابایتی میبینید که ما نسخه ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی و ۱۲ گیگابایت حافظه رم را داریم.
از ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی به ۲۲۳ گیگابایت دسترسی دارید و البته که امکان استفاده از کارت حافظه خارجی را هم ندارید.
با کمک قابلیت داینامیک رم اکسپنشن نسخه ۳ امکان این را دارید که تا ۷ گیگابایت حافظه رم را با کمک حافظه داخلی افزایش دهید.
برای پوکو اف ۵ پرو از سیستم خنک کنندگی جذاب به اسم هایپر کولینگ سیستم هم استفاده شده که یک محفظه خنک کننده ۵۰۰۰ میلی متر مربعی را روی آن میبینیم.
عملکرد دستگاه در استفاده روزمره هیچ مشکلی ندارد و اینجا هیچ ایرادی به آن وارد نیست.
در بازی کردن مانند همیشه بازی کالاف دیوتی موبایل را روی گوشی تست کردیم؛ پوکو اف ۵ پرو بازی را با کیفیت بالا و فریم بالا اجرا میکند و در مدت طولانی بازی کردن هیچ لگ و افت فریم در آن مشاهده نمیکنید.
داغ شدن در گوشی دیده میشود اما نه خیلی زیاد و هیچ اثری هم روند بازی نمیگذارد.
دوربین
۳ لنز در قاب پشتی میبینیم که لنز اصلی سنسور ۶۴ مگاپیکسلی دارد که به OIS هم مجهز شده. لنز دوم اولتراواید است که سنسور ۸ مگاپیکسلی دارد و در نهایت لنز سوم یک لنز ماکرو با سنسور ۲ مگاپیکسلی است.
دوربین سلفی هم که در یک حفره در قاب جلو جای گرفته سنسور ۱۶ مگاپیکسلی دارد.
کیفیت عکسها
در کل عملکرد دوربین پوکو F5 Pro در نور روز خوب است؛ رنج دینامیکی خوبی را در تصاویر میبینیم، جزئیات خیلی خوب و دقیق ثبت میشوند و رنگها با وجود اینکه پر رنگتر از حالت عادی هستند اما تو ذوق نمیزنند.
امکان عکاسی با حالت ۶۴ مگاپیکسلی را هم دارید که ثبت جزئیات به طرز چشمگیرتری بالاتر میرود.
حالت زوم ۲ برابری وجود دارد که به علت نبود لنز تلفوتو قطعا اپتیکال نیست و با برش نرمافزاری و البته اصلاح نرمافزاری از تصویر لنز اصلی استفاده میشود که عملکرد بدی ندارد اما با زومهای اپتیکال فاصله دارد.
اولتراواید
عکسهایی خوبی در این حالت گرفته میشوند؛ نویز خیلی زیادی را نمیبینیم؛ رنگها خوب ثبت میشوند و به هم ریختگی در لبهها خیلی زیاد نیست.
نور کم
بدون حالت نایت مود تصاویری که گرفته میشوند رنگ خوبی دارند اما جزئیات به نسبت پایین هستند و نویز در تصاویر دیده میشود. با فعال کردن حالت نایت مود همه چیز بهتر میشود، ثبت جزئیات بالاتر میرود و رنگها خیلی بهتر ثبت میشوند و نویز هم به طرز چشمگیری پایینتر میآید.
پرتره
پوکو اف ۵ پرو در گرفتن عکسهای پرتره عملکرد خیلی خوبی از خودش نشان میدهد و برشهای تمیزی را در مرز بین سوژه و پس زمینه میزند در ضمن اینکه ماتی پس زمینه هم به اندازه کافی خوب است.
دوربین سلفی عملکرد خوبی از خودش نشان میدهد؛ رنگ پوست را خیلی خوب و تمیز ثبت میکند و رنگها هم خوش رنگ و لعاب هستند.
جمع بندی و قیمت پوکو F5 Pro
پوکو F5 Pro پرچمدار خانواده پوکو است؛ این گوشی هر چیزی که پیش نیاز یک پرچمدار برای این خانواده است را در خود دارد.
صفحه نمایش کیفیت بسیار خوبی دارد؛ طراحی خاص و متفاوت و البته با شخصیتی دارد.
باتری دستگاه عملکرد خوبی از خودش نشان میدهد و با وجود اینکه از شارژ سریع ۶۷ واتی پشتیبانی میکند انتظار این بود که شارژ ۹۰ واتی یا ۱۲۰ واتی را روی آن ببینیم.
دوربین به خصوص در نور روز عملکرد خوبی از خودش نشان میدهد و در سطح و اندازه گوشی ظاهر میشود.
سخت افزارش برای بازی کردن بسیار مناسب هست و با سیستم خنک کنندگی خوبش شرایط را برای بازی کردن به خوبی فراهم میکند.
البته که گوشی کمبودهایی هم دارد؛ فریم پلاستیکی برای گوشیای که نام پرچمدار دنبالش میکشد خیلی مناسب نیست، دوربین در نور کم عملکرد بهتری میتوانست داشته باشد و مشخص نیست چند به روزرسانی را دریافت میکند.
در مجموع پوکو F5 Pro با حدود قیمتی ۲۴ تا ۲۵ میلیون تومان محصولی جذاب و گزینه دوست داشتنی برای خرید است و من در این مدت مشکلی با آن نداشتم و از استفادهاش لذت بردم.