در این مقاله دوگوشی پرطرفدار بازار را برای شما با هم مقایسه میکنیم که هر دو متعلق به بخش میانی بازار و متعلق به خانواده جذاب پوکوها هستند. این دوگوشی به نامهای پوکو X3 GT و پوکو F3 هستند که در رنج قیمتی حدودی ۹ میلیون تومان در بازار در حال فروش هستند.
اینجا بدون شک مقایسهای هیجانانگیز را داریم پس در این مقایسه همراه گیگ تک باشید.
طراحی
ابعاد
در این بخش اگرچه پوکو F3 از نظر ابعاد کلی از رقیب خودش کمی بزرگتر است اما به لطف ضخامت خیلی کمتری که دارد گوشیای خوشدستتر بهحساب میآید و از دست گرفتن آن حس بهتری خواهید داشت. پوکو X3 GT کمی تپل است اما از نظر وزنی گوشی مناسبی را میبینید.
جنس بدنه
از طراحی شروع میکنیم که طراحی هر دوگوشی به نظر ما جذاب است اما طراحی پوکو F3 شبیهتر به گوشیهای پرچمدار است و به صورتی به نظر میرسد که گویی مدرنتر و بهروزتر است در کنار اینکه حس لوکستری را القا میکند.
در بخش جنس بدنه هم میبینیم که این Poco F3 است که از متریال لوکستری روی خودش بهره میبرد. پوکو F3 قاب پشتی شیشهای دارد و فرمی دستگاه پلاستیکی است اما در پوکو X3 GT هم در قاب پشتی و هم در فریم از پلاستیک استفاده شده که حس چندان خوبی را با دست گرفتن گوشی منتقل نمیکند و از نظر بصری هم همین حس را دارید.
فریم و جزئیات
در این بخش دوگوشی خیلی به هم شبیه هستند. متأسفانه روی هر دو خبری از جک ۳.۵ میلیمتری صدا نیست. پایین دوگوشی درگاه تایپ سی را کنار اسپیکر اصلی، میکروفون اصلی میبینیم که در پوکو اف ۳ درگاه سیمکارتها هم اینجا قرار گرفته.
بالای دوگوشی اسپیکر دوم قرار گرفته در کنار میکروفون دوم و البته درگاه اینفرارد که چیدمان جزئیات در بخش بالایی پوکو F3 به نظرم جذابتر است و همه چیز به صورت قرینه کار شده.
سمت راست کلیدهای ولوم و پاور قرار دارند که پاور هر دوگوشی سنسور اثرانگشت هم هست و کمی بیرونزده. در این بخش فریم پوکو اف ۳ طراحیای شبیه به پرچمداران دارد در حالی که در پوکو X3 GT خیلی شبیه به گوشیهای میانرده بازار طراحی فریم را میبینیم.
سمت چپ پوکو اف ۳ هم چیزی دیده نمیشود اما سمت چپ پوکو ایکس ۳ جی تی درگاه سیمکارتها قرار گرفتهاند.
قاب پشتی و لنزها
طراحی قاب پشتی در این دوگوشی خاص و متفاوت است و هر کدام زیباییهای خاص خودشان را دارند اما به نظر ما این قاب پشتی پوکو F3 است که طراحی خاصتر و جذابتری را روی خودش میبیند.
بیرونزدگی قاب لنزهای دوربین اصلی در دوگوشی بیرونزدگی کمی دارد اما به نظر میرسد که بیرونزدگی قاب لنزها در پوکو F3 کمتر است اما از نظر زیبایی قاب لنزهای دوربین دوگوشی هر دو خیلی خاص هستند ولی طراحی این قاب در پوکو F3 شبیهتر به پرچمداران است.
جمعبندی بخش طراحی
در این بخش باید بگوییم که پوکو F3 در تمامی بخشهای خودش از پوکو X3 GT جذابتر است و بدون شک برنده این بخش بهحساب میآید.
صفحهنمایش
حاشیههای صفحهنمایش در پوکو F3 نه خیلی زیاد اما به طوری که قابل مشاهده است از حاشیههای صفحهنمایش پوکو X3 GT کمتر است. از نظر مشخصات روی کاغذ صفحهنمایش دوگوشی تفاوتهایی با هم دارند. برای پوکو اف ۳ صفحهنمایشی با اندازه ۶.۶۷ اینچی و پنل امولد در نظر گرفته شده و در سمت دیگر روی پوکو ایکس ۳ جی تی صفحهنمایشی۶.۶ اینچی را داریم با پنل IPS. اما هیچ زمان تنها با تکیه بر مشخصات فنی نمیتوان در مورد کیفیت و عملکرد در دنیای واقعی قضاوت کرد پس باهم ببینیم که صفحهنمایش این دوگوشی در عمل چگونه هستند؟
نمایش رنگ سفید
در نمایش رنگ سفید هر دو صفحهنمایش عملکرد خوبی از خودشان نشان میدهند اما به سبب روشنایی بیشتری که صفحه پوکو اف ۳ دارد رنگ سفید در نهایت روشنایی خیلی بهتر و تمیزتر روی صفحه این گوشی نشان داده میشود.
کیفیت
صفحهنمایش هر دوگوشی کیفیت بسیار خوبی دارند و خیلی سخت است که بخواهیم در این بخش یکی را بهعنوان گزینه بهتر معرفی کنیم اما میشود با کمی دقت بیشتر متوجه شد که رنگها در پنل امولد پوکو اف ۳ شارپتر و شفافتر به نمایش در میآیند.
روشنایی
به طور کاملاً محسوسی روشنایی صفحه پوکو اف ۳ از رقیبش بیشتر است و زمانی که دوگوشی کنار هم قرار میگیرند این تفاوت خیلی زیاد حس میشود؛ به همین خاطر عملکرد پوکو اف ۳ در نور روز و زیر نور خورشید خیلی بهتر است و میتوانید محتوای تمیزتری را از این گوشی در این شرایط دریافت کنید.
نمایش رنگ مشکی
بدون شک و بیهیچ اما و اگری در این بخش صفحهنمایش پوکو F3 از صفحهنمایش Poco X3 GT عملکرد بهتری نشان میدهد به این سبب که برای نمایش رنگ مشکی پیکسلها خاموش میشوند و عمق رنگ مشکی زیادی را در اینجا داریم.
جمعبندی بخش صفحهنمایش
در مجموع در این بخش هم پوکو F3 از رقیب خودش یعنی پوکو X3 GT بهتر عمل میکند.
اسپیکر
هر دو محصول به اسپیکر استریو مجهز شدهاند که یکی از اسپیکرها پایین و دیگری بالا است. خروجی صدای مخاطب و اسپیکری که بالای دستگاه در نظر گرفته شده در هر دوگوشی بهعنوان اسپیکر دوم استفاده میشوند.
صدای اسپیکر دو گوشی خیلی به هم نزدیک است اما اینجا با کمی اختلاف میتوان گفت که کمی پوکو اف 3 عملکرد بهتری هم در حجم و هم در کیفیت دارد.
باتری
تفاوتهای زیادی در این بخش بین دوگوشی دیده میشود از ظرفیت باتری گرفته تا پشتیبانی از شارژ سریع.
برای پوکو ایکس ۳ جی تی از یک باتری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپر استفاده شده در حالی که برای پوکو اف ۳ از باتری ۴۵۲۰ میلیآمپر ساعتی. اگر فقط به اعداد بسنده کنیم باید بگوییم که عملکرد پوکو ایکس ۳ جی تی در بخش باتری خیلی بهتر است. راستش را بخواهید در عمل هم همین است و عملکرد باتری پوکو X3 GT خیلی خوب است اما در طرف دیگر پوکو F3 عملکرد بدی در بخش باتری خودش ندارد و شارژدهی خوبی از خودش با توجه به ظرفیت کمتر نشان میدهد اما در کل در این بخش پوکو X3 GT بهتر عمل میکند به لطف ظرفیت بالاتر باتری.
اما سراغ بخش شارژ شدن برویم؛ در این بخش دوگوشی خیلی تفاوت دارند. پوکو اف ۳ از شارژ سریع ۳۳ واتی پشتیبانی میکند اما در سمت دیگر پوکو ایکس ۳ جی تی از شارژ سریع ۶۷ واتی.
داخل جعبه هر دوگوشی آداپتورهای هماهنگ با سرعت شارژی که پشتیبانی میکنند در نظر گرفته شده که سبب شده این یک برتری بدون نقص برای پوکو X3 GT باشد. با وجود اینکه به لطف شارژ سریع و کمتر بودن میزان ظرفیت باتری Poco F3 خیلی زود شارژ میشود اما بدون شک به پای Poco X3 GT در این بخش نمیرسد. پوکو ایکس ۳ جی تی در مدت زمان ۱۶ دقیقه به شارژ ۵۰ درصد میرسد که واقعا جذاب و بدون رقیب در بین گوشیهای میانرده است.
جمعبندی بخش باتری
در این بخش بدون شک هم در بخش شارژدهی و هم در بخش شارژ شدن این پوکو X3 GT است که بهعنوان برنده انتخاب میشود.
امنیت
هر دوگوشی در این بخش شبیه به هم هستند. روی هر دو سنسور اثرانگشت داخل صفحهنمایش را داریم و تشخیص چهره هم در این گوشیها با کمک دوربین سلفی انجام میشود.
در این بخش هم دوگوشی خیلی نزدیک به هم قرار دارند. سنسور اثرانگشت داخل کلید پاور در هر دوگوشی عملکرد خیلی خوبی دارد و تقریباً همزمان با هم فرآیند تشخیص و باز کردن قفل را طی میکنند.
در کنار اینها محلی که سنسور اثرانگشت دوگوشی قرار گرفته خیلی شبیه به هم است و جای مناسبی برای سنسور اثرانگشت دوگوشی دیده میشود.
تشخیص چهره هم به همین منوال خیلی خوب انجام میشود و دوگوشی در این بخش عملکرد خیلی خوبی از خودشان نشان میدهند هم نور کافی و هم در نور کم توانایی تشخیص چهره را حتی با زاویه دارند.
سختافزار
در این بخش هم تفاوت بین دوگوشی بهخوبی دیده میشود. برای پوکو اف ۳ از چیپ ساخت کوآلکام استفاده شده به نام اسنپدراگون ۸۷۰ اما روی گوشی رقیب یعنی پوکو X3 GT میبنییم که از چیپ ساخت مدیاتک استفاده شده به نام دایمنسیتی ۱۱۰۰.
هر دو چیپ از شبکه پرسرعت ۵ جی پشتیبانی میکنند اما اینکه کدام یک عملکرد کلی بهتری دارند را در ادامه خواهیم دید.
تستها
بنچمارک
در تست بنچمارک انتوتو این پوکو اف ۳ است که امتیاز بهتری را دریافت میکند و اختلاف خیلی کمی هم با پوکو ایکس ۳ جی تی ندارد.
بازی کردن
بازی کردن روی هر دوگوشی بسیار لذتبخش است هر دوگوشی بازی سنگینی مانند کالاف دیوتی موبایل را در نهایت کیفیت ممکن اجرا میکنند و کیفیت بالای صفحهنمایش در هر دوگوشی به سختافزار آنها کمک میکند تا بهترین تجربه بازی را از دوگوشی داشته باشید.
اما یکی دو تفاوت در این بخش بین دوگوشی دیده میشود. پوکو اف ۳ به نظرم در روانتر اجرا کردن بازیها کمی عملکرد بهتری دارد و در بازی طولانیمدت بهتر میتوانید روی آن از نظر افت کارایی و عملکرد حساب کنید؛ اما از یک سمت دیگر باید این موضوع اشاره کنیم که با چند دقیقه بازی کردن با پوکو اف ۳ میبینیم که به علت داغ شدن بیشتر صفحهنمایش نورش کم میشود و تا زمانی که دستگاه کمی خنک نشده نورش بیشتر نمیشود که اتفاق جالبی نیست. در سمت دیگر پوکو ایکس ۳ جی تی هم داغ شدن را تجربه میکند اما به لطف سیستم خنککنندگی که برایش در نظر گرفته شده این افزایش دما را خیلی بهتر مدیریت میکند و کم نور شدن صفحهنمایش بسیار فقط چند ثانیه طول میکشد آن هم زمانی که دیگر گوشی خیلی داغ شده باشد. اگر بخواهم بگویم که کدام گوشی برای بازی کردن انتخاب میکنم انتخابم پوکو X3 GT است که در این مدت تمایل بیشتری برای بازی کردن با آن داشتم.
حافظه رم و حافظه داخلی
هر دوگوشی از کارت حافظه خارجی پشتیبانی نمیکنند پس اگر خواستید این گوشیها را بخرید اگر برایتان مقدور بود بهتر است بالاترین حافظه را خریداری کنید. در هر دوگوشی میبینیم که از حافظه داخلی ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایتی استفاده شده و حافظه رم هم ۸ گیگابایتی است.
دوربین
چیدمان لنزها در دوگوشی کاملاً شبیه به هم است. برای هر دوگوشی ۳ لنز در قاب پشتی در نظر گرفته شده که شامل لنز اصلی، اولتراواید و ماکرو است اما از نظر سختافزار تفاوتهایی دیده میشود.
لنز اصلی در پوکو ایکس ۳ جی تی سنسور ۶۴ مگاپیکسلی دارد در حالی که در پوکو اف ۳ سنسورش ۴۸ مگاپیکسلی است. لنز اولتراواید در دو دستگاه سنسور ۸ مگاپیکسلی دارد با زاویه دید تقریباً مشابه و در نهایت لنز ماکرو در پوکو اف ۳ سنسور ۵ و در پوکو ایکس ۳ جی تی سنسور ۲ مگاپیکسلی دارد.
دوربین سلفی در پوکو F3 سنسور ۲۰ و در پوکو X3 GT سنسور ۱۶ مگاپیکسلی دارد.
از لنز اصلی برای هر دوگوشی شروع میکنیم. نور روز در تصاویر گرفته شده با پوکو F3 رنگهایی را میبینیم که به واقعیت نزدیکتر هستند و شارپی هم در تصاویر بیشتر است که با زوم کردن روی سوژههای دورتر این شارپی بیشتر کاملاً مشخص میشود. اما از طرف دیگر در تصاویر گرفته شده با پوکو X3 GT میبینیم که رنج دینامیکی بالاتر است و نوردهی و ثبت جزئیات در بخشهای تاریک تصویر بهتر انجام میشود.
در نور شب عملکرد پوکو اف ۳ به طرز چشمگیری از رقیبش بهتر است؛ عکسهایی میگیرد که نور رنگهای خیلی خوبی دارند در کنار اینکه ثبت جزئیات بالاتر و نویز کمتر است.
لنز اولتراواید در هر دوگوشی عملکرد قابل قبولی دارد. در اینجا هم ثبت رنگ در عکسهای پوکو اف ۳ بهتر است اما رنج دینامیکی در تصاویر پوکو ایکس ۳ جی تی بهتر است. بههمریختگی در لبههای تصاویر هر دوگوشی در حالت اولتراواید تقریباً یکسان است.
در گرفتن عکسهای ماکرو هم پیشبینی ما این بود که پوکو اف ۳ به لطف سنسور ۵ مگاپیکسلی نسبت به سنسور ۲ مگاپیکسلی پوکو ایکس ۳ جی تی عکسهای بهتری بگیرد اما نتیجه کاملاً برعکس است و میبینیم که پوکو X3 GT عکسهای بهتری در این بخش تهیه میکند و عکسها علاوه بر اینکه جزئیات بهتری دارند شارپ تر هم هستند.
در عکسهای سلفی در حالت پرتره تشخیص دوگوشی خوب است و بهخوبی میتوانند سوژه را از پسزمینه تشخیص دهند اما در ثبت رنگها و جزئیات این پوکو اف ۳ است که در اینجا عملکرد بهتری دارد.
جمعبندی
هر دوگوشی در بخشهایی نسبت به رقیبش مزیتهایی دارد؛ اما اگر بخواهیم به طور کلی در مورد این دوگوشی صحبت کنیم باید اینطور بگوییم که اگر برای کارهای روزمره میخواهید از گوشیای میانرده و پرسرعت استفاده کنید که در بخش کارکرد روزمره حس یک پرچمدار یا حداقل گوشیای بالارده را به شما منتقل کند و در طول استفاده از دست گرفتنش واقعا لذت ببرید انتخاب شما باید پوکو اف ۳ باشد اما اگر بیشترین استفادهای که از یک گوشی دارید بازی کردن است این پوکو ایکس ۳ جی تی است که انتخاب مناسبتر و جذابتری برای شما بهحساب میآید به خصوص اگر اهل بازیهای سنگین باشید زیرا در کارکرد روزمره نمیتوانید حس خوبی که هم از نظر خوش دستی و هم از نظر عملکرد از پوکو F3 دریافت میکنید را اینجا تجربه کنید.
با تشکر از مقایسه
متاسفانه گوشی های شیاومی ظواهر و فیزیک جذاب با درونی تهیه دارند… این مطلب را بعد از استفاده ۳ ساله از این برند میگم و دلیل اصلی اش هم باگهای زیاد و مشکلات کوچک و بزرگ نر م افزاریشه که واقعا از شانس من دیگه کلافه کنندست