امسال خبری از نسخه پرو برای پرچمدار وانپلاس نیست و همین موضوع کار را برای وان پلاس ۱۱ سخت میکند زیرا باید کاربران نسخه پرو سال گذشته را هم قانع کند تا با خرید این نسخه پایه امسال کنار بیایند. در این بررسی با هم میبینیم که وانپلاس ۱۱ چگونه میتواند تجربهای را به کاربر عرضه کند که هم نسخه پایه نسل قبل را و هم نسخه پرو نسل قبل را با هم ادغام کند.
بررسی ویدئویی وانپلاس ۱۱
طراحی وانپلاس ۱۱
طراحی جذابی را در وانپلاس ۱۱ میبینیم؛ شباهت در نسل قبل و زبان طراحی مشترک با نسل قبل دیده میشود به خصوص در قاب پشتی و طراحی قاب لنزهای دوربین اصلی این شباهت خیلی زیاد خودش را نشان میدهد.
طراحی قاب لنزهای دوربین در نسل قبل به صورت مربعی بود اما امسال طراحی دایرهای شکل در نظر گرفته شده که وانپلاس ادعا کرده این طراحی از ساعتهای سویسی الهام گرفته شده. اندازه قاب لنزهای دوربین بزرگ است و با دست گرفتن گوشی حتما قاب دوربین را لمس میکنید که به نظر ما کمی ناخوشایند میآید. وانپلاس ۱۱ حدود ۲۰۵ گرم وزن دارد و ضخامتش هم ۸.۵ میلیمتر است اما در دست خوب مینشیند و با وجود اندازه بزرگ قاب لنزهای دوربین خیلی به یک سمت لنگر نمیاندازد.
قاب پشتی دستگاه از شیشه ساخته شده و ما رنگ سبز را داریم. فریم دستگاه هم از آلومینیوم است. طراحی به گونهای است که کاملا خاص و متفاوت با گوشیهای دیگر بازار است و خودش را به خوبی در دست نشان میدهد.
طراحی قاب پشتی براق و آیینهای است اما جالب اینجاست که اصلا کثیف نمیشود و اثرانگشت روی آن نمیبینیم.
صفحهنمایش در قاب جلو در لبهها خمیدگیهایی میبیند که ما این طراحی را دوست داریم و حس خوشایندی با نگاه از جلو به گوشی منتقل میکند.
چیدمان کلیدها کمی با آن چیزی که در گوشیهای اندرویدی و به خصوص پرچمدارها میبینیم متفاوت است. سمت راست کلید پاور را داریم که خیلی نازک است؛ بالاتر از کلید پاور بازگشت کلید اسلایدر را خوشامد میگوییم به طرفداران دو آتشه این کلید که برای سایلنت کردن دستگاه استفاده میشود.
کلیدهای ولوم سمت چپ هستند که جای بدی ندارند اما آنها هم خیلی نازک هستند. در مجموع کلیدهای کنترلی اصلا جالب نیستند و به خاطر نازکی زیادی فشار دادن آنها روی این گوشی لیز کار سختی است.
در بخش پایینی گوشی درگاه تایپ سی را داریم کنار اسپیکر اصلی و میکروفون اصلی و درگاه سیم کارتها.
بالای گوشی هم سنسور نور قرار گرفته به همراه میکروفون دوم؛ اسپیکر دوم زیر خروجی صدای مخاطب است.
حقیقت این است که دوست داشتن یا نداشتن وانپلاس ۱۱ کاملا سلیقهای است؛ این گوشی در برخی بخشها بسیار خوب و در برخی بخشهای طراحی خیلی بد است.
صفحهنمایش وانپلاس ۱۱
در این بخش وانپلاس ۱۱ بهبودهایی نسبت به نسل قبلی خودش دارد. صفحهنمایش بزرگ ۶.۷ اینچی را داریم که پنل LTPO3 امولد با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی دارد که این نرخ نوسازی قابل تغییر توسط گوشی است؛ اگر گوشی تشخیص دهد محتوای در حال نمایش روی صفحه به نرخ نوسازی بالا نیاز ندارد عدد را تا ۱ هرتز هم پایین میآورد اما اگر قرار باشد کاری مانند بازی روی گوشی اجرا شود عدد تا ۱۲۰ هرتز بالا میرود.
در بخش روشنایی با صفحه خیلی روشنی مانند آنچه که روی پرچمداران برندهای دیگر مانند سامسونگ میبینیم دیده نمیشود. در معرفی وانپلاس ۱۱ اعلام شده بود که حداکثر روشنایی ۸۰۰ نیت است که این عدد با اعداد ۲۰۰۰ نیت که روی گوشیای مانند آیفون ۱۴ پرو مکس میبینیم خیلی فاصله دارد.
به هر حال صفحه به روشنی صفحه رقبا نیست و زیر نور خورشید هم حتما برای مشاهده محتوا به زحمت خواهید افتاد؛ اگر هم که گوشیای مانند اس ۲۳ اولترا را کنار این گوشی زیر نور خورشید ببینید حتما به ذوقتان خواهد خورد.
در نمایش رنگها صفحه وانپلاس عملکرد خیلی خوبی از خودش نشان میدهد و رنگها را خیلی طبیعی و پویا نمایش میدهد در ضمن اینکه کاملا هم صفحه شفافی است.
باتری وانپلاس ۱۱
برای وان پلاس ۱۱ باتریای با ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپر در نظر گرفته شده که ظرفیت رایجی بین گوشیهای امروزی چه پرچمدار و چه میانرده است.
این باتری از شارژ سریع ۱۰۰ واتی پشتیبانی میکند و آداپتور شارژ هم داخل جعبه قرار دارد.
عملکرد باتری خیلی خوب است در استفادهای که ما از گوشی داشتیم به راحتی تمام ۱ روز کامل را دوام آورد؛ اگر کاربر عادیای باشید که استفاده معمولی از گوشی دارید تا ۲ روز هم شاید به شارژ نیاز پیدا نکنید.
سرعت شارژ باتری وان پلاس ۱۱ بسیار خوب است؛ در مدت زمان حدود ۱۲ دقیقه باتری تا ۵۰ درصد و در مدت ۳۰ دقیقه تا ۱۰۰ درصد شارژ میشود.
اسپیکر وان پلاس ۱۱
دو خروجی اسپیکر در وان پلاس ۱۱ میبینیم که خروجی برای اسپیکر اصلی در بخش پایینی گوشی قرار گرفته.
صدای اسپیکرها بلند است و در نهایت بلندی هم صدای کاملا تمیز و واضحی از گوشی شنیده میشود. برای تماشای ویدیو در یوتیوب یا گوش کردن به موزیک با اسپاتیفای اسپیکرهای خوبی هستند.
بالانس صدا هم در اسپیکرهای وان پلاس ۱۱ خوب است اما آن چیزی نیست که در گوشیای مانند گلکسی اس ۲۳ اولترا میبینیم.
نرمافزار وان پلاس ۱۱
اندروید دستگاه نسخه ۱۳ است اما هر تصوری از اندروید روی گوشیهای سامسونگ و شیائومی دارید را فراموش کنید به این خاطر که رابط کاربری اکسیژن او اس ۱۳ روی این اندروید در اعماقش نفوذ کرده است.
وانپلاس تمام سعی خودش را کرده تا در این نسخه از اکسیژن او اس هر چه طرفداران وان پلاس درخواست کرده بودند پیاده کند.
با وجود اینکه از نظر شکل و شمایل بی شباهت به اندروید خام نیست.
یکی از جذابیتهای این رابط کاربری قابلیت شخصی سازی بالای آن است که همین موضوع برای ما این رابط کاربری را جذاب کرده؛ به طور مثال میتوانید حتی تعیین کنید که در چه بخشهایی صدای تاچ یا لمس صفحه را داشته باشید و این شخصی سازی به صورت خیلی جزئی قابل انجام است.
سختافزار وان پلاس ۱۱
وان پلاس ۱۱ در این بخش سنگ تمام گذاشته و از چیپ اسنپدراگون ۸ نسل ۲ استفاده میکند.
در حال حاضر یکی از بهترین چیپهای موبایلی دنیای اندرویدیها به حساب میآید.
وان پلاس سیستم خنک کنندگی جدیدی برای وان پلاس ۱۱ استفاده کرده که از محفظه بخار بزرگتری استفاده میکند در کنار اینکه از لایه گرافن و مواد کریستال گرافن جدید استفاده کرده تا گرما بیشتر به سمت نمایشگر رفته و خارج شود.
حافظه داخلی در نسخهای که دست ما بود ۲۵۶ گیگابایت است که همان اول کار به ۲۱۷ گیگابایت دسترسی دارید و حافظه رم هم ۱۶ گیگابایت است.
بازی کردن
مانند همیشه بازی سنگین کالاف دیوتی موبایل را روی این گوشی اجرا کردیم که در نهایت کیفیت و فریم ریت توانایی اجرا را دارد که جز این هم انتظاری نداشتیم.
مدت زمان ۱ ساعتی که با این گوشی بازی کردیم داغ شدن و افزایش درجه حرارت داشتیم اما وان پلاس ۱۱ به خوبی از پس مدیریت حرارت بر میآید و هیچ مشکلی از بابت افت فریم در این گوشی مشاهده نمیکنیم.
اگر بخواهید با وان پلاس ۱۱ ساعتهای طولانی بازی کنید مشکلی ایجاد نمیشود و به لطف صفحه نمایش خوب، اسپیکرهای خوب و سختافزار قدرتمند یک گوشی مناسب برای بازی به حساب میآید.
دوربین وان پلاس ۱۱
چیدمان لنز ۳ تایی را در وان پلاس ۱۱ میبینیم که روی خیلی از گوشیهای بالارده و پرچمدار این چیدمان دیده میشود. لنز اصلی سنسور ۵۰ مگاپیکسلی سونی با نام IMX890 است.
لنز تلفوتو سنسور ۳۲ مگاپیکسلی دارد که قابلیت زوم ۲ برابری اپتیکال برایش در نظر گرفته و در نهایت تا ۲۰ برابر زوم را میتوانید روی آن تجربه کنید.
لنز اولتراواید سنسور ۴۸ مگاپیکسلی دارد و امکان عکاسی ماکرو را هم میدهد. دوربین سلفی هم سنسور ۱۶ مگاپیکسلی دارد.
وان پلاس برای بخش دوربین وان پلاس ۱۱ با هاسلبلاد همکاری داشته که برندی شناخته شده و معروف در دنیای عکاسی و فیلمبرداری است.
ردپای هاسلبلاد در منوی دوربین به چشم میخورد و یکی از ردپاها رنگ نارنجی کلید شاتر است که روی دوربینهای هاسلبلاد هم رنگ کلید شاتر نارنجی است.
کیفیت عکسهای وان پلاس ۱۱
لنز اصلی در حالت عادی با رزولوشن ۱۲.۵ مگاپیکسل عکس میگیرد. عکسهای گرفته شده در نور روز با لنز اصلی رنگهای بسیار خوب و دقیقی دارند و هیچ نویزی در تصاویر دیده نمیشود. کنتراست تصاویر بالاست و رنج دینامیکی هم خوب است و در کل اغراقی در عکسها دیده نمیشود.
قابلیت زوم اپتیکال ۲ برابر کمک میکند از تصاویر دورتر عکسهایی با جزئیات بهتر داشته باشید اما زوم ۲ برابری است و نباید انتظار خیلی زیادی داشت. در این حالت دوربین عکسهای خوبی میگیرد که افت کیفیت در آنها دیده نمیشود و اگر بخواهید ایرادی بگیرید باید خیلی روی عکس زوم کنید.
لنز اولتراواید توانایی خوبی دارد و تصاویری دوست داشتنی میگیرد ثبت جزئیات در این لنز بسیار خوب است و میتوانید با آن عکسهایی با جزئیات بالا و بدون دفرمه شدن بگیرید. این لنز به عنوان لنز ماکرو هم استفاده میشود که با نزدیک شدن به سوژه به طور خودکار برنامه دوربین حالت ماکرو را فعال میکند که البته از منوی گوشی میتوانید این گزینه را خاموش کنید.
عکس های ماکرو کیفیت خوبی دارند و ثبت رنگها و جزئیات بسیار خوب است.
دوربین در نور کم از حالت نایت مود استفاده میکند و راهی هم برای خاموش کردنش وجود ندارد اما حالت جداگانهای به نام نایت مود در نظر گرفته شده. تصاویر در این حالت نویز بسیار پایینی دارند و ثبت جزئیات بالایی را به نسب نور کم مشاهده میکنیم. رنگها هم خیلی خوب و نزدیک به واقعیت ثبت میشوند اما شارپی زیادی در تصاویر دیده نمیشود و با زوم کردن روی تصاویر نویز به سرعت زیاد میشود.
عکسهای پرترهای که با گوشی وان پلاس ۱۱ گرفته میشوند عکسهایی با کیفیت و در خور توجه هستند؛ برشهایی تمیز و بدون مشکل را در لبههای مرز بین سوژه و پس زمینه میبینیم و ثبت رنگها و تاری پس زمینه هم به اندازه کافی خوب است.
دوربین سلفی هم عکسهای بسیار خوبی میگیرد؛ تصاویر جزئیات خیلی خوبی دارند و رنگها هم خوب ثبت میشوند. عکسهای سلفی پرتره هم خوب هستند تصاویر ماتی خوبی در پس زمینه دارند در کنار اینکه مرز بین سوژه و پس زمینه هم خوب جدا میشود و به هم ریختگی جدیای دیده نمیشود.
جمع بندی و قیمت وان پلاس ۱۱
وان پلاس ۱۱ به خوبی نشان میدهد که گوشیای پرچمدار است و هیچ شکی در این موضوع نیست؛ اما دوست داشتن و دوست نداشتن وان پلاس ۱۱ خیلی به سلیقه کاربر برمیگردد و اینقدر رقبای بزرگ و عجیب و غریبی دارد که کار را واقعا سخت میکند که تنها این گوشی را به کاربری پیشنهاد بدهیم که دنبال خرید یک گوشی تمام عیار است.
صفحهنمایش بسیار خوب، عمر باتری خوب، عملکرد خوب دوربین هم در نور روز و هم در نور شب، شارژ سریع، داشتن آداپتور داخل جعبه همه اینها ویژگیهای جذاب این گوشی هوشمند هستند و واقعیت سخت میتوان ایرادی به این گوشی گرفت شاید یکی از اصلیترین ایرادات آن مجهز نبودن به شارژ وایرلس باشد.
در کل وان پلاس ۱۱ حقیقتا گوشی دوست داشتنیای است و اگر بخواهیم گوشیای در رنج قیمتی حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون هزینه کنیم این گوشی زیبای وان پلاس میتواند گزینه خوبی در کنار گوشیهایی مانند پیکسل ۷ پرو، گلکسی اس ۲۳ اولترا باشد و پیشنهاد خریدش را بدون واهمه داد.
گوشی بسیار عالیه با مشخصات تاپ اما توی ایران صرف هزینه سنگین برای یه چنین برندی کار خیلی سختیه