خانواده گلکسی اس ۲۳ با سه عضو معرفی شد که یکی از آنها به عنوان عضو میانی و با نام گلکسی اس ۲۳ پلاس شناخته میشود. امروز در استدیو گیگ تک رنگ سبز زیبای گلکسی +S23 را داریم و میخواهیم با هم ببینیم که نسبت به اعضای دیگر این خانواده چه تفاوتهایی دارد و در کل گزینه مناسبی برای خرید در رنج قیمت گوشیهای بالارده به حساب میآید یا خیر؟
طراحی گلکسی اس ۲۳ پلاس
گلکسی اس ۲۳ پلاس طراحی کاملا متفاوتی با نسل قبلی خودش ندارد البته که نمیتوان تغییرات انجام شده در بخش لنزهای دوربین را نادیده گرفت اما این نسل با نسلهای قبلی خودش حرفهای مشترک زیادی برای گفتن دارند.
امسال سامسونگ تصمیم گرفته تا این ۳ عضو خانواده خیلی بیشتر شبیه به یکدیگر باشند. گلکسی اس ۲۳ پلاس همان چیزی است که از سامسونگ انتظار داریم؛ گوشیای با لبههای گرد، ضخامت کم در حدود ۷.۶ میلیمتر و وزن مناسب ۱۹۶ گرمی.
فریم دستگاه کاملا تخت نیست اما طراحی صفحهنمایش و قاب پشتی کاملا تخت در نظر گرفته شده. گلکسی اس ۲۳ پلاس در دست به طور شگفت آوری خوب مینشیند و یکی از خوش دستهای بازار به حساب میآید.
صفحهای که در قاب جلوی این گوشی قرار گرفته حاشیههای زیادی ندارد و نکته مهم و مثبت این است که اندازه حاشیهها در تمامی بخشها یکسان است و اینطور نیست که حاشیه پایینی ضخیمتر باشد.
صفحه گلکسی اس ۲۳ پلاس با گوریلاگلس ویکتاس ۲ پشتیبانی میشود که کورنینگ ادعا کرده بهترین محافظ صفحهای است که تا امروز روانه بازار کرده. البته که قاب پشتی هم با همین نسل از گوریلاگلس محافظت میشود.
یکی دیگر از بخشهایی که سامسونگ به خصوص در مراسم توجه زیادی به آن داشت قابلیت بازیافت بیشتر این نسل نسبت به نسل قبلی است که سامسونگ ادعا کرده بخشهای بیشتر از گلکسی اس ۲۳ ها قابلیت بازیافت دارند.
به هر حال قاب پشتی از شیشه و فریم دستگاه از فلز ساخته شده که حس و حال گوشیای پریمیوم را منتقل کنند که همینطور هم هست و با دست گرفتن گلکسی اس ۲۳ پلاس کاملا حس و حال یک محصول گران قیمت را دریافت میکنید البته نه به گران قیمتی اس ۲۳ اولترا!
قابلیت ضد آب بودن برای این گوشی هم در نظر گرفته شده و گلکسی اس ۲۳ پلاس به IP68 مجهز شده که تا عمق ۱.۵ متر به مدت ۳۰ دقیقه دوام میآورد.
در فریم دستگاه در لبه سمت راست کلیدهای ولوم و پاور قرار دارند؛ در لبه سمت چپ هیچ چیزی دیده نمیشود.
در پایین گوشی درگاه تایپ سی را کنار اسپیکر اصلی و دو میکروفون و درگاه سیم کارت میبینیم که از دو سیم کارت همزمان پشتیبانی میکند. بالای گوشی هم تنها میکروفون دوم دیده میشود.
صفحهنمایش گلکسی اس ۲۳ پلاس
در این بخش برای گلکسی اس ۲۳ پلاس صفحهای با اندازه ۶.۶ اینچ در نظر گرفته شده که پنلش از نوع داینامیک امولد 2X است. این صفحه رزولوشن فول اچ دی دارد.
از سامسونگ در بخش صفحهنمایش همیشه انتظار بالایی داریم به این خاطر که این برند پیشرو در صنعت ساخت صفحه نمایش است.
برای گلکسی اس ۲۳ پلاس صفحهای بسیار با کیفیت طبق همان انتظاری که داشتیم در نظر گرفته شده.
روشنایی صفحه به گفته سامسونگ به ۱۷۵۰ نیت میرسد که نسبت به نسل قبل تفاوتی ندارد اما همین عدد جزو بهترین روشناییهای صفحات موبایلی است. هیچ مشکلی برای مشاهده محتوا در محیط باز و زیر نور خورشید ندارید به خصوص اینکه قابلیت ویژن بوستر هم برای این نسل مانند نسل قبل در نظر گرفته شده تا گوشی با تشخیص اینکه نیاز به نور بیشتر دارید نور صفحه را تا نهایت برای شما زیاد میکند.
در نمایش رنگها صفحه گلکسی اس ۲۳ پلاس عملکرد بسیار خوبی دارد و رنگها علاوه بر اینکه رنگ و لعاب خوبی دارند بسیار پویا هستند در کنار اینکه صفحه نمایش شفافیتی بالایی دارد.
سامسونگ هنوز روی صفحههای خودش از پنلهای ۸ بیتی استفاده میکند در حالی که رقبایش رو به پنلهای ۱۰ و حتی ۱۲ بیتی آوردهاند که این کمی عجیب است و همین باعث میشود گستره رنگی صفحه گوشیای مانند گلکسی اس ۲۳ پلاس نسبت به رقبای شیائومی خودش پایینتر باشد.
نرخ نوسازی صفحه گلکسی اس ۲۳ پلاس ۱۲۰ هرتزی است اما خوشبختانه این نرخ نوسازی داینامیک است به این معنی بین ۱۰ هرتز و ۱۲۰ هرتز امکان نوسان وجود دارد.
زمانی که مشغول خواندن متنی روی صفحه هستید که نیاز به تازه سازی نیست نرخ نوسازی برای مصرف کمتر انرژی روی ۱۰ هرتز قرار میگیرد و زمانی که انگشت خودتان را روی صفحه بگذارید نرخ نوسازی به ۱۲۰ هرتز میرسد.
در مجموع با یکی از صفحات بدون ایراد موبایلی سر و کار داریم که به خوبی در حد و اندازه این گوشی ظاهر میشود و نمیتوان ایرادی به آن وارد دانست.
باتری گلکسی اس ۲۳ پلاس
در بخش ظرفیت میبینیم که امسال مهندسان سامسونگ باتریای با کمی ظرفیت بیشتر نسبت به نسل قبل در گوشی جای دادهاند. باتری گلکسی اس ۲۳ پلاس ظرفیت ۴۷۰۰ میلی آمپری دارد که نسبت به نسل قبلی ۲۰۰ میلی آمپر بیشتر شده.
عمر باتری گلکسی اس ۲۳ پلاس نه تنها شما را ناامید نمیکند بلکه راضی کننده هم هست. در استفاده معمولی رو به سنگین به راحتی میتوانید تا ۱ روز کامل را از باتری بدون نیاز به شارژ کار بکشید.
البته که تمام این خوب بودن به افزایش ظرفیت مربوط نیست و بدون شک استفاده نکردن از چیپ اگزینوس داخل دستگاه تاثیر گذار است.
در بخش شارژ شدن نقصهایی در گوشیهای سامسونگ و به خصوص پرچمداران دیده میشود.
اول اینکه خبری از آداپتور شارژ داخل جعبه نیست و باید با هزینه اضافی آداپتور شارژی متناسب با گوشی خودتان تهیه کنید.
دوم اینکه سامسونگ هر چند در این سالها سعی کرده تا امنیت و استانداردها را در بخش باتری افزایش دهد اما از قافله شارژ سریع با وات بالا عقب مانده و شاید هم تجربه تلخ گلکسی نوت ۷ سامسونگ را میترساند که به سراغ شارژهایی با واتهای بالاتر برود.
سامسونگ برای گلکسی اس ۲۳ پلاس همان شارژ ۴۵ واتی را در نظر گرفته و شارژ بیسیم هم با سرعت ۱۵ وات است. با کمک این شارژر میتوانید باتری گوشی را در مدت حدود ۲۵ دقیقه تا ۵۰ درصد و در مدت حدود ۱ ساعت تا ۱۰۰ درصد شارژ کنید.
اسپیکر گلکسی اس ۲۳ پلاس
اسپیکر گلکسی اس ۲۳ پلاس طبق انتظار دو تایی است. خروجی یکی از کانالها در بخش پایین و دیگری در خروجی صدای مخاطب. باید منتظر باشیم و ببینیم چه زمانی اپل برای آیفون خروجی مجزا در بالای گوشی در نظر میگیرد تا آیفون هم همین کار را انجام دهد.
صدای اسپیکر بلند است و هیچ مشکلی برای استفاده ندارید و در محیط های کاملا شلوغ هم صدای اسپیکر را میشنوید.
همیشه گفتهایم که اسپیکر گوشیهای سامسونگ که استریو هستند در بخش بالانس صدایی فوق العاده هستند و در گلکسی اس ۲۳ پلاس هم همینطور است و بالانس صدا بسیار خوب است. به خصوص در بازی کردن صدای چپ و راست بدون خطا و کاملا درست پخش میشود.
نرمافزار گلکسی اس ۲۳ پلاس
اندروید نسخه ۱۳ و رابط کاربری وان یو آی نسخه ۵.۱ روی این گوشی نصب شدهاند.
در مورد وان یو آی ۵.۱ صحبت کردهایم و بررسی آن را هم درست کردهایم که در مطلب بررسی وان یو آی ۵.۱ میتوانید این مطلب را مشاهده کنید.
ویژگیهای جذابی از اندروید ۱۳ هم در این رابط کاربری دیده میشوند مانند زبان مخصوص هر برنامه که در این حالت میتوانید زبان کلی گوشی خودتان را روی انگلیسی قرار دهید و در عوض زبان برنامههایی که از این قابلیت پشتیبانی میکنند را فارسی یا هر زبان دیگری در نظر بگیرید.
در مورد وان یو آی نسخه ۵.۱ هم باید به این نکته اشاره کنیم که سامسونگ به خوبی روی هسته رابط کاربری خودش کار کرده و وان یو آی ۵.۱ به طرز چشمگیری نرم و راون کار میکند.
سختافزار گلکسی اس ۲۳ پلاس
خوشبختانه سامسونگ امسال تصمیم گرفت تا از چیپ ساخت خودش یعنی اگزینوس روی گوشیهای پرچم دارش استفاده نکند و در عوض روی تمام نسخههای گلکسی اس ۲۳ از چیپ اسنپدراگون ۸ نسل ۲ استفاده کرده.
در بخش حافظه داخلی نسخه پایه این گوشی ۲۵۶ گیگابایتی است و نسخه حافظه رم برای هر دو نسخه ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی ۸ گیگابایت در نظر گرفته شده.
ما نسخه ۲۵۶ گیگابایت را داریم که از ۲۵۶ گیگابایت به ۲۱۰ گیگابایت دسترسی دارید و مابقی در اختیار فایلهای سیستمی است. پشتیبانی از کارت حافظه خارجی هم در نظر گرفته نشده.
گلکسی اس ۲۳ پلاس در اجرای کارهای روزمره گوشیای جذاب و بدون مشکل است. کار کردن با این گوشی در کنار اینکه گوشی خوش دستی است به لطف سخت افزار و نرم افزار مناسبش بسیار روان و لذت بخش انجام میشود.
بازی کردن
مانند همیشه بیشتر تست گیم خودمان را برای کالاف دیوتی موبایل صرف کردیم. گلکسی اس ۲۳ پلاس بازی را به بهترین شکل و بالاترین کیفیت و فریم ریت ممکن اجرا میکند. ما ساعتهای طولانی با گوشی بازی کردیم و در مدت زمان طولانی افت فریمی در بازی کالاف دیوتی موبایل دیده نمیشود.
در مورد گرم شدن هم باید بگوییم با وجود اینکه گرمای ایجاد شده را حس میکنید اما گرم شدنش از اس ۲۳ اولترا کمتر است و به هیچ وجه تاثیری روی عملکرد دستگاه در اجرای بازی ندارد.
امنیت گلکسی اس ۲۳ پلاس
حسگر اثرانگشت و تشخیص چهره برای گلکسی اس ۲۳ پلاس در نظر گرفته شدهاند.
حسگر اثرانگشت داخل صفحه نمایش است که حسگر اولتراسونیک استفاده شده.
سامسونگ در این سالها به خوبی روی این حسگر کار کرده و میبینیم که در گلکسی اس ۲۳ پلاس کوچکترین مشکلی با حسگر اثرانگشت چه از نظر دقت و چه از نظر سرعت نداریم و یکی از بهترینها است.
تشخیص چهره هم کار خودش را به بهترین نحو ممکن انجام میدهد و توانایی خوبی هم در نور کم و هم در نور شدید دارد.
دوربین گلکسی اس ۲۳ پلاس
در بخش دوربین تفاوتی با نسل قبلی دیده نمیشود. لنز اصلی سنسور ۵۰ مگاپیکسلی دارد که به OIS مجهز شده.
لنز تلفوتو سنسور ۱۰ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۳ برابری را دارد که OIS هم اینجا در نظر گرفته شده. در نهایت لنز اولتراواید سنسور ۱۲ مگاپیکسلی دارد.
دوربین سلفی اما تغییر کرده و سنسور ۱۲ مگاپیکسلی جایگزین سنسور ۱۰ مگاپیکسلی نسل قبل شده.
البته به لطف پردازنده امکان فیلمبرداری با رزلوشن 8K و ۳۰ فریم در ثانیه در این نسل اضافه شده.
کیفیت عکسها
در حالت معمولی لنز اصلی عکسهایی با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل تهیه میکند.
تصاویری که لنز اصلی در نور روز میگیرند بسیار زیبا و جذاب هستند. عکسهایی بدون نویز، با جزئیات بالا و رنج دینامیکی مناسب.
ثبت رنگها هم خوب انجام میشود و فقط کمی اغراق در آنها دیده میشود.
امکان عکس گرفتن در حالت ۵۰ مگاپیکسلی هم هست که مدت زمان بیشتری طول میکشد تا عکس گرفته شود در کنار اینکه حجم تصاویر بسیار بالاست. تصاویری که در این حالت گرفته میشوند از نظرهایی مانند رنگ و رنج دینامیکی با تصویر ۱۲ مگاپیکسلی تفاوتی ندارند اما از نظر ثبت جزئیات بسیار بهتر هستند. این شما هستید که باید تصمیم بگیرید کدام را انتخاب میکنید؛ مدت زمان بیشتر و حجم بیشتر در عوض عکسهایی با جزئیات بالاتر یا تصاویری سریعتر و کم حجمتر اما با جزئیات کمتر.
عکسهای پرترهای که با لنز اصلی گرفته میشوند بسیار خوب هستند و Galaxy S23+ توانایی بسیار بالایی در تشخیص مرز بین سوژه و پس زمینه دارد. در عکاسی پرتره امکان استفاده از لنز تلفوتو با زوم ۳ برابری هم هست که عکس ها مانند لنز اصلی به خوبی ثبت میشوند و به نظرمان حتی بهتر است که از زوم ۳ برابری استفاده کنید تا تصاویر پرتره جذابتری داشته باشید.
در منوی دوربین زمان عکاسی زومهای ۳ برابری، ۱۰ ، ۲۰ و ۳۰ برابری در نظر گرفته شده.
زوم ۳ برابری تقریبا بدون افت کیفیت است و از نظر رنگ و رنج دینامیکی و مابقی موارد کاملا شبیه به لنز اصلی عمل میکند. حداکثر زوم گلکسی S23+ زوم ۳۰ برابری است که نتیجه خیلی جذابی را دریافت نمیکنید و به شدت افت کیفیت و افزایش نویز را میبینیم اما نسبت به رقبای شیائومی خودش عملکرد بهتری دارد.
زوم ۲۰ برابری نتیجه بهتری را به همراه دارد در کنار اینکه خیلی تفاوتی از نظر زوم شدن کمتر نسبت به زوم ۳۰ برابری ندارد.
لنز اولتراواید هم عملکرد خوبی دارد و از نظر ثبت رنگ و جزئیات شبیه به لنز اصلی است. در تصاویر اولترا واید به هر حال کمی به هم ریختگی در لبههای تصویر دیده میشود که ذات عکسهای اولترا واید است اما در گلکسی اس ۲۳ پلاس اصلاح این بخش خوب انجام میشود.
دوربین سلفی عکسهایی با وضوح بالا تهیه میکند و دقت بالایی را هم در عکسها میبینیم. یکی از بخشهایی که دوربین سلفی خیلی خوب خودش را نشان میدهد ثبت رنگها است که بسیار به واقعیت نزدیک است. پرترههای سلفی هم جذاب و بدون مشکل هستند و برشهای تمیزی را در مرز بین سوژه و پس زمینه میبینیم.
عکسهای شب نویز خیلی پایینی دارند و ثبت رنگ و جزئیات بسیار خوب است؛ در عین حال نوردهی هم خوب انجام میشود و شارپی مناسبی را دریافت میکنید. با فعال کردن حالت نایت مود گوشی توانایی بیشتری در ثبت جزئیات پیدا میکند و نوردهی به بخشهای تاریک تصویر هم به اندازهای خوب و کافی انجام میشود که اثر نامطلوب روی رنگها و کیفیت کلی تصویر نمیگذارد.
جمع بندی و قیمت گلکسی اس ۲۳ پلاس
قیمت گلکسی +S23 در حال حاضر در بازار کشور ایران حدود ۵۶ میلیون تومان است. گلکسی اس ۲۳ پلاس همان چیزی است که از یک گوشی سامسونگی پرچمدار انتظار داریم. گلکسی اس ۲۳ پلاس در برخی بخشها پایینتر از گلکسی اس ۲۳ اولترا قرار گرفته اما اگر کسی دنبال گوشی پرچمدار سامسونگی باشد گلکسی اس ۲۳ پلاس به خوبی میتواند نیازش را برطرف کند.
گوشی طراحی بسیار زیبا و پریمیومی دارد. محصولی خوش دست است که از دست گرفتن و کار کردن با آن اذیت نمیشوید هر چند که لبههای فریم کمی تیز است اما همین هم حس خوبی را منتقل میکند.
عمر باتری خوب است، صفحه نمایش بدون نقص است، سخت افزاری مشابه گلکسی اس ۲۳ اولترا دارد و در نهایت در بخش دوربین از بسیار رقبایش بهتر است و به عنوان یک دوربین خوب میتوانید به آن اعتماد کنید. در بخش نرم افزار هم مانند گلکسی اس ۲۳ اولترا سریع به روزرسانیهای جدید سامسونگ را دریافت میکند.
اما خب نبود شارژر داخل جعبه، پشتیبانی از شارژ ۴۵ واتی و صفحه ۸ بیتی هم جزو مشکلات این گوشی هوشند هستند.
با توجه به این مزایا و معایب شما گلکسی اس ۲۳ پلاس را انتخاب میکنید؟