تعداد گوشیهای زمخت روز به روز در حال افزایش است. زمانی که تبلیغ گوشیها با جمله «به راحتی در جیبتان جا میشود» مورد تمسخر قرار میگرفت را به یاد میآورید؟ ظاهراً این موضوع دیگر خندهدار نیست، چون اکثر گوشیهای پرچمدار مدرن، گوشیهایی زمخت و بدقواره هستند که دوربین پشتی آنها به اندازه بدن یک هیولا است!
همه چیز فدای دوربین!
دوربینهای گوشیهای هوشمند در سالهای اخیر پیشرفتهای بسیار مهمی را تجربه کردهاند. این دوربینها روزبهروز امکانات بیشتری را در اختیارمان قرار میدهند. اگر به گذشته نگاهی بیندازیم، متوجه میشویم که کیفیت دوربین موجود بر روی گوشیها از چند مگاپیکسل فراتر نمیرفت، اما امروزه با گوشیهایی طرف هستیم که اندازه سنسور آنها تنه به تنه دوربینهای DSLR میزند.
این همه امکانات فوقالعاده موجب ایجاد یک نقطه ضعف اساسی در گوشیهای مدرن شده است و آن نقطه ضعف، طراحی به شدت بدقواره محسوب میشود. آخرین بار که از ظاهر یک گوشی خوشتان آمد و گفتید چه طراحی جالبی دارد کی بوده است؟ تغییرات حال حاضر در دنیای طراحی گوشیهای هوشمند نشان میدهد که روند ساخت گوشیهایی با دوربینهای غولپیکر در آینده هم ادامه پیدا میکند.
منظور ما از طراحی نامناسب، دوربینهایی با سنسورهای یک اینچی هستند که برای استفاده از آنها مجبور به قراردادن یک ماژول دوربین مسخره در پشت گوشیهای هوشمندمان هستیم. واقعاً وقت آن رسیده است که این طراحیهای نامناسب را کنار بگذاریم و به سراغ همان طراحیهای جذاب و ظریف برویم. البته کنار گذاشت گوشیهای زمخت چندان کار راحتی نیست!
طراحی بد گوشیهای زمخت
شاید بپرسید چه گوشیهایی از نظر ما گوشیهایی با طراحی زشت و زمخت محسوب میشود. فقط به چند مورد مهم مثل شیائومی ۱۲ اس الترا، شیائومی ۱۳ الترا و یا ویوو اکس 90 پرو توجه کنید تا خودتان به این نتیجه برسید که این گوشیها دارای بدترین طراحیها در دنیای پرچمداران اندرویدی هستند.
درست است که داشتن یک دوربین خارقالعاده مدنظر همه کاربران خواهد بود، اما واقعاً این امر آنقدر ارزش دارد که کل طراحی گوشی به خاطر یک ماژول دوربین بیش از اندازه بزرگ به هم بخورد؟ هر سه گوشی مذکور از سنسور یک اینچی IMX 989 بهره میبرند که ساخت شرکت سونی است. این لنز به خودی خود یک گزینه بینظیر در دنیای عکاسی به شمار میآید و نباید قابلیتهای آن را دست کم گرفت.
اما گوشیهای مدنظر ما واقعاً همه چیز را فدای به کارگیری این لنز کردهاند. فقط کافی است به ویوو X90 پرو نگاهی بیندازید تا متوجه منظور ما شوید. این گوشی آنچنان از نظر سایز و وزن نامتقارن است که هر کاربری را از خود فراری میدهد. چیدمان لنز در این گوشی به خوبی تنظیم شده است، اما مشکل این نیست، مشکل اصلی برآمدگی ماژول دوربین است که ۴ میلیمتر از پشت گوشی بیرون میزند.
بله درست خواندید، چهار میلی متر! این ضخامت در واقع نصف ضخامت کل شاسی گوشی است! این قضیه وقتی مسخرهتر میشود که گوشی را بر روی یک سطح صاف قرار دهید. آنقدر شیب بین انتها و ماژول دوربینها زیاد ست که میتوان از آن به عنوان یک پایه برای لپتاپ استفاده کرد! این همان موردی است که با مشاهده گوشیهای زمخت آن را مکرراُ مشاهده میکنیم.
شیائومی هم دست کمی از بقیه ندارد
شاید طرفداران شیائومی ویوو را مسخره کنند، اما برای آنها نیز اوضاع آنچنان خوب نیست. شیائومی ۱۲ اس الترا نیز از همین نوع ماژول دوربین استفاده میکند و طبیعی است که طراحی مسخره ویوو در این گوشی نیز دیده شود. کل ماژول دوربینهای این گوشی در یک بخش دایرهای قرار گرفته است که دور تا دور آن را یک پنل فلزی میپوشاند. پشت گوشی نیز از یک متریال شبیه به چرم مصنوعی ساخته شده است.
ماژول پشتی دوربین در شیائومی ۱۲ اس الترا بیش از یک سوم پنل پشتی را به خود اختصاص میدهد! این یعنی کل ماژول دوربین در ۱۲ اس الترا دوبرابر بزرگتر از همتای خود از شرکت ویوو است. اگر تصور میکنید که این دو گوشی بدترین طراحی را دارند، باید بگوییم که اشتباه میکنید، زیرا اوضاع از این هم بدتر خواهد شد.
بدتر و زشتتر!
شرکت شیائومی در ۱۳ اس الترا تمام تماش خود را به کار گرفته است تا همه چیز را قربانی قراردادن یک لنز غولپیکر کند. این شرکت که زمانی با طراحیهای زیبا و ظریف خود دل ما را آب میکرد، اکنون این نوع طراحیها را قدیمی میداند و فکر میکند با قراردادن یک ماژول بسیار بزرگ در پشت گوشی میتواند خود را از سایر شرکتها متمایز کند. باید بگوییم که این تصور شیائومی کاملاً نادرست است، زیرا گوشیهای زمخت این شرکت جذاب نیستند.
ماژول پشتی گوشی ۱۳ اس الترا باعث شده است تا شاسی پشتی این محصول پانزده میلیمتر ضخامت داشته باشد! این به اندازه ضخامت کلی گلکسی زد فولد ۴ است، آن هم زمانی که به طور کامل تا شده باشد. گل سر سبد ما در لیست گوشیهایی با طراحیهای عجیب و غریب، اوپو FIND X6 PRO است. این گوشی نیز از همان ماژولهای هیولایی استفاده میکند که در سایر گوشیهای این لیست به آن اشاره کرده بودیم. وجود لنزهای دایرهای، خطوط مستقیم، حسگرهای ریز و سنسورهای کپسولی موجب شده است تا این گوشی از لحاظ طراحی نمره بسیار ضعیفی بگیرد.
تعادل بی تعادل
مهمترین مشکل گوشیهای زمخت، عدم وجود تعادل وزنی در آنها است. بخش پایینی گوشی وزن کمی دارد، اما به دلیل بزرگ بودن ماژول پشتی، بخش بالایی گوشی وزن بسیار بیشتری خواهد داشت. به طبع این موضوع منجر به ایجاد عدم تعادل نامناسبی میشود. FIND X6 PRO بدترین تعادل را در بین کلیه گوشیهای لیست ما دارد، البته این به معنای بهتر بودن سایر گزینهها نیست.
وقتی که تنها ده دقیقه این گوشیها را در دست بگیرید شاهد خسته شدن بازوها و مچ دستانتان خواهید بود. این مورد نیز از مهمترین ضعفهای مربوط به طراحیهای جدید در گوشیهای موبایل است که باید به آن توجه داشت. شما نمیتوانید به خاطر قرار دادن یک ماژول بزرگ قوانین فیزیک را به هم بزنید و انتظار داشته باشید که گوشیتان تعادل داشته باشد.
به یاد میآورید زمانی که طراحی گلکسی اس ۲۰ الترا یک طراحی عجیب و غریب محسوب میشد؟ بسیاری از افراد آن طراحی را یک طراحی نامناسب میدانستند و میگفتند که چرا ماژول دوربین این گوشی آنقدر بزرگ است؟ علاوه بر این، همه ما یادمان میآید که زمان معرفی آیفون ۱۴ پرو بسیاری از کاربران از اندازه بزرگ دوربینهای این گوشی انتقاد کردند.
خب، متاسفانه باید بگوییم که آن طراحیهای در مقابل طراحیهای چهار گوشی خاصی که به آنها پرداختیم، واقعاً بهتر به نظر میرسند! واقعاً این میزان زیادهروی در تکنولوژی دوربین گوشیهای همراه لازم است؟ آیا واقعاً دوست دارید از فاصله چندصد هزار کیلومتری از ماه عکس بگیرید؟ تبریک میگوییم، گوشیهای زمخت این امکان را در اختیار شما قرار میدهند!
اینچ به اینچ زشتی
سنسور IMX989 اولین سنسور یک اینچی در دنیای تلفنهای همراه هوشمند محسوب میشود و بر اساس تحقیقات مختلف لقب بهترین سنسور یک اینچی جهان را به دست آورده است. ما به دنبال گرفتن عکسهای جذاب با طیف نوری مناسب هستیم. برای رسیدن به این موضوع دو راه حل در اختیار خواهیم داشت. یا باید از سنسورهای بزرگ استفاده کنیم، یا قدرت پردازشی گوشیهای هوشمند را افزایش دهیم. طبیعی است که در شرایط کنونی، رفتن به سراغ سنسورهایی با اندازه بیشتر گزینه مناسبتری محسوب میشود.
با دقت به تصور زیر میتوانید مشاهده کنید که سنسورهای مختلف چه قدر از نظر اندازه متفاوت هستند. همین موضوع موجب شده است تا گوشیهای جدید یک ماژول زشت و زمخت را در پشت فریم خود قرار دهند. این روند در آینده بیشتر و بیشتر به چشم خواهد خورد، زیرا شرکتهای مختلفی به سمت استفاده از چنین سنسورهایی میروند.
حرف آخر
IMX989 پتانسیل بینظیری برای ثبت تصاویر بسیار باکیفیت دارد و به همین دلیل گزینهای عالی برای اکثر شرکتهای تولیدکننده گوشیهای هوشمند محسوب میشود. در واقع نباید طراح گوشیهای زمخت موجود در بازار را به دلیل این سنسور بدانیم. اگر قصد دارید از کیفیت این سنسور بهره ببرید، باید این طراحیهای زشت را نیز تحمل کنید.
این قربانی کردن طراحی به ازای دریافت تصاویر مناسبتر ممکن است برای برخی از افراد گزینه مناسبی محسوب شود. به نظر میرسد باید برای همیشه با طراحی گوشیهای ظریف و نازک خداحافظی کنیم و دوباره مشتاق دیدن عبارت «به راحتی در جیب جا میشود» باشیم! نظر شما چیست؟ طراحی یا دوربین؟ کدام یک را انتخاب میکنید؟
منبع: دیجیتال ترندز