گوشیهای شرکت شیائومی در بازار خاورمیانه به خصوص هند دارای طرفدارهای زیادی هستند، اما در عین حال مخالفان این دسته از گوشیها هم زیاد هستند.
گوشیهای چینی این کمپانی دارای نقاط قوت و ضعفهای بسیاری هستند که در ویدیو قبلی (*چرا گوشی شیائومی بخریم؟) به بررسی دلایل خرید این دستگاهها پرداختیم، اکنون در این ویدیو نقاط ضعف و دلایل منطقی برای نخریدن این گوشیها را بررسی میکنیم.
مشکلات دمایی
دلیل اول و شاید یکی از مهمترین دلایل نخریدن گوشیهای شیائومی گرم شدن بیش از حد یا همان داغ کردن دستگاه است. این موضوع باعث شده که افراد علاقهمند به خرید گوشیهای پرچمدار یا گیمرهای حرفهای چندان به سراغ استفاده از این گوشیها نروند.
این مشکل یکی از مطرحترین مشکلات گوشیهای شیائومی است و متاسفانه منشا اصلی آن مشخص نیست، یعنی به طور قطع نمیتوان گفت که چه موضوعی باعث افزایش دمای بالای این دستگاه شده است. موارد مختلفی وجود دارند که بر افزایش دما تاثیر گذار هستند؛ اولین موضوع جنس بدنه و پنل پشتی دستگاه است.
هرچه پنل پشتی و جنس بدنه با کیفیتتر باشد، میتوان دما را به راحتی از خود عبور دهد و به نوعی باعث افزایش دمای دستگاه نشود. موضوع بعدی تراشههای استفاده شده در این گوشیها هستند که در بعضی از موارد نقص تراشه باعث به وجود آمدن افزایش دما میشود (*اگر اشتباه نکنم گوشی Poco F4 GT این مشکل رو داشت*).
برای اینکه از افزایش دمای بیش از حد گوشی خود یا همان داغ کردن دستگاه جلوگیری کنید، میتوانید ویدیو مرتبط با این موضوع را ببینید و به راحتی جلوی افزایش دما را بگیرید (*جلوگیری از داغ کردن و افزایش دمای گوشی هوشمند*). همچنین با اقدامات اشتباهی آشنا خواهید شد که اکثر کاربران این اقدامات را برای خنک کردن گوشی خود استفاده میکنند؛ مثل قرار دادن دستگاه در یخچال برای کاهش ناگهانی دما.
رابط کاربری نه چندان جذاب
کمپانیهایی مثل گوگل، سامسونگ و اپل در زمینه تولید UX برای گوشی هوشمند بسیار حرفهای هستند و این شرکتها میدانند که دقیقا کاربران از سیستم عامل یا رابط کاربری دستگاه چه میخواهد. این شرکتها تجربه بسیاری در این زمینه دارند، اما شیائومی تجربه زیادی ندارد و تجربهای که دارد تنها به بازار چین محدود میشود.
کاربران و خریداران بازار چین خواستههای متفاوتی نسبت به دیگر کاربران در سایر نقاط جهان دارند و بر این اساس شیائومی چندان از خواستههای کاربران بازار آمریکا یا انگلیس با خبر نیست. این موضوع باعث میشود که این تعداد علاقهمندان به استفاده از گوشیهای شیائومی کاهش پیدا کند.
در کنار این موضوع MIUI شرکت شیائومی برای استفادهی تمام دسته از کاربران مناسب نیست. برای مثال رابط کاربری گوشیهای پیکسل شرکت گوگل ساده است و چندان رابط کاربری شلوغی محسوب نمیشود، اما با این وجود کاربران خود را دارد.
استفاده ضعیف از رم
گوشیهای شیائومی موجود در بازار دارای رمهایی بین 4 تا 12 گیگابایت هستند، اما موضوع میزان رم نیست. بلکه مشکل این بخش نحوه مدیریت از فضای رم است که چندان نمیتواند کاربران را راضی نگه دارد.
برای مثال گوشیهای شیائومی با رم 4 گیگابایت به هیچ وجه قادر نیستند که برنامهها یا بازیها معمولی (گرافیک نهچندان بالا) را اجرا کنند. این دقیقا همان بخشی است که شرکت اپل در آن تبحر خاصی دارد.
گوشیهای این شرکت دارای رمهای 6 گیگابایتی هستند، اما به دلیل اینکه بخش سخت افزار و نرم افزار این دستگاهها هر دو توسط اپل ساخته و طراحی میشود، هماهنگی بین این دو بخش به خوبی صورت میگیرد و عملکرد رم 6 گیگابایتی دستگاههای اپل به اندازه رم 12 گیگابایتی گوشیهایی مثل شیائومی است.
به روزرسانیهای نه چندان جذاب اندروید
گوشیهای شیائومی در دریافت نسخههای جدید سیستم عامل اندروید به خوبی عمل میکنند و معمولا سرعت دریافت سیستم عامل آنها بسیار بالاست. تا به اینجا همهی موارد به نفع شیائومی هستند، اما مشکل زمانی به وجود میآید که این سیستم عامل با رابط کاربری شیائومی ترکیب میشود.
بر اساس نظرات و تجربهی کاربران بسیاری هنگام دریافت به روزرسانی اندروید جدید، اکثر دستگاهها با مشکلات نرم افزاری (باگ) مختلفی مواجه میشوند که تنها باید این مشکلات را با دریافت به روزرسانی بعدی برطرف کرد. این مشکلات میتوانند بر باتری (کاهش سریع درصد شارژ)، اجرا نشدن برنامهها، فعال نشدن دوربین یا فلش و… تاثیر بگذارند.
نمایش تبلیغات در گوشی!
شاید یکی از رو اعصابترین بخشها در رابطه با این گوشیها نمایش تبلیغات در برنامههای مختلف خود دستگاه است. به طور مثال اگر شما برنامه یا بازی جدیدی نصب کنید ممکن است که تبلیغاتی به شما نمایش داده شود که این موضوع کاملا طبیعی است.
اما زمانی وارد یک برنامه اصلی (مختص خود دستگاه) میشوید همچنان این تبلیغات به شما نمایش داده میشود. به طور مثال اگر با اینترنت وارد برنامه Music شوید تبلیغاتی به شما نمایش داده میشود که میتواند خیلی خوشایند نباشد. شیائومی بابت این تبلیغات مبلغی دریافت میکند که اینطور که به نظر میرسد این شرکت پول را به خواسته و راحتی کاربران خود ترجیح میدهد.
دوربینهای بیکیفیت
اکثر دستگاههای شیائومی به دلیل ارزان قیمت بودن محبوب هستند. حال برای کاهش قیمت این گوشیها شیائومی تصمیم گرفت که از دوربینهای نه چندان با کیفیتی استفاده کند که این موضوع بر استفاده کاربران علاقهمند به تصویر برداری بسیار تاثیر گذار بود.
اکثر گوشیهای این شرکت که در بازار میانردهها قرار دارند، همگی تنها دارای مگاپیکسل بالایی هستند . کیفیت خود سنسور و دریچه دیافراگم دوربین چندان برای تصویر برداری و فیلم بردای مناسب نیست و عملا عکس گرفتن در شب میتواند بسیار دشوار باشد.
در کنار این موضوع شیائومی فناوریهای مناسبی را برای تصویر برداری داخل این دستگاهها استفاده نکرده و فقط از دوربین میشود برای ثبت تصاویر استفاده کرد. این موضوع بدان معنی است که امکان تصویر برداری با کیفیت و جزئیات بالا به صورت حرفهای وجود ندارد.